tisdag 29 september 2020

Hur mycket fick Preem under bordet för att inte bygga ut i Lysekil!

 Med facit i hand förstår man nu varför det har "hattats, klåfingrats och förhalats" med ett beslut om utbyggnaden i Lysekil.

Bakom fasaderna hos sossarna hade de redan från början varit fast beslutna om att det inte fick bli något positivt beslut om en utbyggnad. Med gårdagens besked från Preem att det inte blir en utbyggnad slog sossarna två flugor i en smäll. Sossarna inte bara tillfredsställde sin "partner" MP, utan de undvek också en regeringskris. Även om detta skulle innebära ett hårt slag mot etableringsorten och i förlängningen hela Bohuslän var mindre viktigt. Arbetsmarknaden är redan ansträngd i Bohuslän, utan att ens lägga till den extra "börda" som Covid-19-krisen inneburit för detta län.

"Makten framför allt", är viktigare än allt annat för sossarna.

Det framstår ganska tydligt att Löfven  "köpt" Preem, med vad som presenteras som "miljösatsningar" i mångmiljardklassen. Istället för att bygga Sverige starkt med rejäl industri ska skattebetalarna bekosta "stöd till drivmedelsproduktion" som kompensation för den alltmer ambitiösa reduktionsplikten. 50 miljarder under en treårsperiod. Preem vinner ändå, och MP skickar notan till skattebetalarna.

Foliehatten undrar om de gröna khmererna har gjort någon analys vad det innebär att framställa syntetisk bensin. Var finns råvaran? Hur påverkar det dagens motorer? Är inte försöket med Etanol avskräckande? De som körde med Etanol fick motorer som skar och tankarna blev fulla med restprodukter bara efter några tusen mil.
Återigen visar regeringen sin totala inkompetens.

Helt klart ett politiskt beslut där Preem fått beskedet och där de försöker påskina att det nya bygget inte behövs. Det behövs inte såklart nu under pandemin men den pågår inte för alltid. Hornalisterna ställer inte heller frågan om Preem avser att bygga i ett annat land när nu Sverige tackat nej. Behovet av drivmedel upphör inte och alternativen är allt för dyra! Enligt uppgift kommer utbyggnad ske i Marocko!

Foliehatten undrar hur många miljarder Saudiern Mohammed Al-Amoudi eller Saudiska staten fick i utbyte för en undvika en regeringskris?
Grattis till idioterna som firar att vi får mindre jobb och pengar i Sverige. Bara vänsterliberala miljömuppar som tror att Preem stoppade utbyggnaden pga Corona
Extra festligt att nöten Greta ser detta som en seger för miljön.

2 kommentarer:

 1. Grattis till nyordet "Hornalisterna"!
  Hoppas det var avsiktligt...
  Annars gällande etanol.
  Fanns det trots allt inte några kunniga människor i sverige som avrådde på vetenskaplig grund?

  SvaraRadera
 2. I en rapport från SLU slår de fast att svensk skog IDAG är en bristvara. Att som regeringen föreslå syntetisk bensin/diesel visar återigen att Sveriges styrs av totalt kompletta idioter och är totalt hjärndöda i sitt tänk!
  Tyvärr så har vi sovande svenskar som röstar på dem! Man tar sig för pannan!

  SvaraRadera