lördag 5 september 2020

Vem går segrande ur bataljen om Preemutbyggnaden i Lysekil?

Sanningens minut börjar närma sig med stormsteg för ett beslut om Preems utbyggnad i Lysekil. MP tillsammans med Naturskyddsföreningen är drivande för att stoppa utbyggnaden.
I alla rättsliga instanser har det blivit OK för utbyggnaden, där motiveringen är, att den inte strider mot Miljöbalken och ärendet ligger nu på regeringens bord. Foliehatten ser framemot beslutet från regeringen.

Dagens Industri klargör det fantastiska med denna utbyggnad:
“Preemraff vid Brofjorden är ett av de raffinaderier som har Europas högsta avsvavlings-kapacitet är säkert okänt för många. Totalt kommer Preem att avskilja 150.000 ton svavel per år – som annars skulle förorena luft och miljö – och i stället sälja det som prima råvara för tillverkning av svavelsyra. En klockren cirkulär åtgärd, som dessutom minskar uttaget av den ändliga råvaran svavel. Denna mängd svavel motsvarar nästan dubbla Skandinaviens landbaserade utsläpp av svavel. Inte en enda debattör verkar känna till detta faktum.”

Helt klarlagt är att det inte finns ”en skenande växthuseffekt!” Ingen alarmist kan idag peka på någon rapport som visar detta, utan sanningen är att ingen kan visa, att den finns överhuvudtaget. Alarmisterna hävdar att vår planet är varmare vid marken än en planet utan atmosfär skulle varit. Det beror på ”den atmosfäriska effekten.” Alla gaser bidrar med sin massa, från stratosfären ner till marken och de komprimeras av gravitationen och blir varmare. Koldioxid har ingen mätbar effekt.

FN:s klimatpanel IPCC har i trettio (30) år larmat om stora katastrofer och ingen katastrof har hittills inträffat. Öarna skulle översvämmas. De är kvar och fler växer än krymper. Isen runt Arktis skulle smälta, det är kallare och isen växer. Öknarna skulle växa, stället har de minskat med 10% och vår planet har blivit 13% grönare.  Tack vare den ökade mängden av koldioxid har skördarna ökar med 30% och allt fler har kunnat äta sig mäta.

Alla alarm grundar sig på inmatat data av FNs IPPC
som kan jämföras med barnens dataspel och all indata till datorerna måste gissas.
Koldioxidutsläppen ökar med en(1) % per år. De kommer med säkerhet att fortsätta så, eftersom 3/5 kolkraftverk startas varje vecka fram till 2030 och detta är 10 gånger mer än Sveriges alla utsläpp. Om vi minskar utsläppen, innebär det bara en försening av den globala stigningen med några timmar eller dagar.

Aktivisterna har en mycket märklig logik, baserad på total okunskap, inte bara i denna fråga utan det gäller allt som handlar om miljön. Dessa aktivister kan inte få in i sina huvuden, om utbyggnaden stoppas kommer det ske på någon annan plats i Europa och Sverige tappar fler hundra arbetstillfällen.
Samma logik gällande Förbifart Stockholm. Om man låter E4 vara kvar nära Stockholms centrum, med bilköer morgon och kväll, då kommer biltrafiken att minska.
Om man stänger Bromma flygplats och inte bygger ut Arlanda, då kommer flygtrafiken att minska.
Finns det ingen klok och pedagogisk person som kan utbilda dessa totalt okunniga alarmistiska personer, så de förstår, att när en efterfrågan finns, då kommer någon
annan, att tillverka och leverera varan eller tjänsten.

Det “hållbara samhället” ska uppstå efter “den gröna omställningen”.
Det “kommunistiska samhället” skulle uppstå efter “proletariatets revolution”.

Samma gamla tugg, men i en ny förpackning. Hur många % av Sveriges befolkning tycker att Premraffs föreslagna utbyggnad är bra. Väldigt många skulle Foliehatten tro. Hur många % av vår riksdag vågar säga att utbyggnaden är bra?
Riksmännen är så "strykrädda" att de skall bli ”uthängda” av SVT och MSM, om de säger att utbyggnaden är bra. Både SVT/MSM kommer att förtiga fakta, när de ”jagar” de som vågar såga som det är!

Klimatkrisen är nog den första krisen i mänsklighetens historia där ingen märker något av “krisen”, mer än alarmisternas påståenden om klimatnödläge och det är ingen som inte heller märker av nödläget.

Foliehatten tror att luften börjar gå ur den värsta alarmismen. MPs opinionssiffror sjunker. Det dyker upp fler klimathotskritiska artiklar i tidningarna idag, än för några år sedan.
Foliehatten uppfattar det som alarmister börja tappa orken runt klimathotet. Det är bara en liten klick kvar lika stor/liten som NMR. SVT pumpar på med sin hysteriska reportage med Erika Bjerström i spetsen, men i realiteten händer inget. Senast om orkanen i USA, där SVT har ute och reste totalt!

Klimatkrisen är nog den första krisen i mänsklighetens historia där ingen märker något av “krisen”.

Med lite tur kan Preem bli det fall som väcker våra politiker. Där står jobb mot det icke existerande “klimathotet.” I Preem-fallet så måste bland annat sossarna slipa på sina argument om de ska ge OK för utbyggnaden (d.v.s. de tvingas tänka själva).

Foliehattens gissning är att de ger OK, med motiveringen att det är positivt i ett globalt perspektiv och att de ställt tuffa krav på Preem att minska sina framtida CO2 utsläpp. Det vore oerhört bra om vi i Sverige började prata om globala utsläpp i stället för Svenska utsläpp som är mindre än en piss i Mississippi!

Meningen med “demokrati” är att politikerna måste se till att samhällets utvecklingen blir som medborgarna önskar. Regeringen har missförstått vad demokrati innebär, det är inte politiker som skall bestämma mer än vad medborgarna önskar. Praktexemplet är invandringen. Där ett stor majoritet vill ha minskad eller ingen invandring. Liberalvänstern gör tvärt om! 

Dagens totalt vettlösa energipolitik baserad på en verklighetsfrämmande klimatpolitik visar på nödvändigheten att begränsa politikernas makt.

Sverige behöver en ny grundlag med tydlig konstitution som sätter gränser för det som politiker får begära av medborgarna. De skall inte kunna skänka bort mina pengar till världens diktatorer eller till sina egna drömprojekt.

Tillägg: MP Lorentz Tovatt ljuger utan att skämmas och säger i Ekot att Preemraff kommer att släpp mängder av föroreningar.
Lorentz Tovatt ; ”
Det viktiga nu är att regeringen på något sätt stoppar den här utbyggnaden, därför att den är så klimatskadlig att den hotar våra klimatmål och vårt gemensamma klimatarbete.”

 

1 kommentar: