måndag 21 september 2020

Räcker 10 miljoner för att skapa ett nytt museum?

Tio miljoner kronor avsätts i nästa års statsbudget för att förbereda ett svenskt museum om Förintelsen. Foliehatten säger som Gert Fylking: ”Äntligen!”

Varför har det dröjt 75 år efter WW2 innan Sverige nu fick sin viktigaste myndighet/museum? Kan de i skolorna vittnande överlevarna äntligen pensionera sig nu? Vilka andra myndigheter anser ni snarast bör skapas? Foliehatten tycker det är märkligt att Stefan Löfven glömt kommunismens ildåd!

Stefan Löfven på FB: ”I arbetet ingår att samla in och dokumentera föremål och berättelser från överlevande.”

På uppdrag av regeringen föreslog en utredning i våras att inrätta ett svenskt Förintelsemuseum, i form av en ny och fristående myndighet. Verksamheten bör kunna inledas i början av 2022, enligt förslaget. Utredaren Birgitta Svensson, professor i etnologi vid Stockholms universitet:

”Det finns länder som Ungern och Polen, till exempel, där historien om Förintelsen just nu skrivs om. I Europa, och i Sverige också, breder antisemitismen och antiziganismen ut sig.”

Birgitta Svensson påstår i sin utredningen att antisemitismen breder ut sig i Sverige. Där har Svensson alldeles rätt. Det är inte nazisterna som står för den, utan det är de arabiska invandrarna.

I en studie som
genomförts på uppdrag av Centrum mot våldsbejakande extremism (CVE) vid Brottsförebyggande rådet publicerades i slutet av augusti 2020:
Nordiska motståndsrörelsen(NMR) är försvagade, men fortsätter sprida sin ideologi på sociala medier. Målet är att radikalisera samhällsdebatten. I den våldsbejakande högerextrema miljön har Säpo tittat på närmare på 507 personer, mestadels män, som särskilt intressanta.”

NMR fick 2 106 röster (0,03 procent) i förra valet
och NMR pekas ut som den dominerande nationalsocialistiska aktören och de anses inte vara systemhotande. Ändå pekas de ut av vänsterregimen Löfven. Hyckleriet slår nya rekord. Från vänsterhåll pågår det en ständig bearbetning av svenskarna för att folket ska anamma någon typ av evig arvsskuld för vår historia. Vänsterregimen måste hitta högerextremister som passar narrativet. Då skakar de fram 507 högerextremister. Svenskar. En piss i havet jämfört med importerad islamister, men mångkulturproblematiken får inte belysas med fakta.

Man har försökt med rasism, deltagande i slavhandel och kolonialt agerande. Inget av detta har fastnat på lämpligt sätt. Foliehatten funderar och det har han sett flera på nätet göra,  att det är extremt rasistiskt att bara fokusera på en folkgrupp hela tiden. Det är också många andra folkgrupper som har blivit mördade.

Men det mest potenta och på sikt det som kan lyckas är Sveriges agerande under andra världskriget. Aron Flams projekt och bok "En svensk tiger" är väl det senaste verket som faller in i det mönstret.

Komikern, poddaren och författaren Aron Flam är aktuell med boken ”Det här är en svensk tiger” och rättsprocessen kring bokens omslag. I samtalet pratar Navid och Aron om Sveriges roll i Andra världskriget, vad begreppet ”neutralitet” egentligen betyder, antisemitismens mörka djup och vilken koppling nationalhjälten Olof Palme egentligen hade till nazisterna.”
En annan bok som är kontroversiell och kanske avslöjar obekväma fakta är ”Förintelseindustrin.”
 
När Sverige får ett ”låt oss aldrig glömma kommunismens offer”-museum ska Foliehatten gladeligen stödja det. Sextiosex miljoner 66.000.000 dödade i diktaturens Sovjetunionen. En besk sanning är att judarna i Sovjet mördade tio gånger fler än Hitler. Huvudsakligen ryssar dödades. Det är en förintelse. 

Man kan också fundera över vilken myndighet ämnar försvara alla de tyska civila, främst över 2,5 kvinnor miljoner som våldtogs och mördades som på löpande band när Tredje riket föll? Däri ligger ett av krigets största brott mot mänskligheten, då det skedde i ett stadium i vilket segraren redan var utropad och motståndet var obefintligt.

Propagandainstitutet Forum för levande historia vars verksamhet är att ständigt skam-och skuldbeläggande svenska folket, har frågat svenskar om de fortfarande känner skam och skuld över Sveriges undfallenhet mot nazi-Tyskland eller om Sverige inte kunde göra annat än det vi gjorde som litet land mot övermakten?
Till intendentens förvåning, svarade 2/3-delar av de utfrågade att Sverige handlade rätt eftersom vi inte kunde annat och knappt 1/3-del att Sverige gjorde fel.  Intendenten skruvade sig som masken på kroken när han tvingades svara ärligt om enkätsvaret."Överraskande" inledde intendenten sin analys och talade sedan om annat.
Helst och faktiskt pratade han om nödvändigheten att hela tiden hålla minnet färskt över Sveriges agerande under 2:a världskriget och drog de välkända internationella parallellerna som stöd för sina teser fram till BLM i nutid som sund reaktion på det historiska traumat som evigt måste manifesteras.

Forum för levande historia hade allra helst velat begrava undersökningens resultat längst in i sitt arkivs gömmor, men P1 hade fått reda på den och inbjudit den löjligt intendenten att redogöra för resultatet. (Går att höra ppå ropagandisten på SR play P1 Morgon idag.)

 

3 kommentarer:

 1. 2,5 kvinnor?
  Skulle vara intressant att få en bild av den halva kvinnan...
  Annars helt rätt. Häng ut kommunistiska sovjet!
  Skrivet från ett tryggt Finland. "det folk som våra bördor bar!"

  SvaraRadera
 2. Miljoner försvann någonstans på vägen!

  SvaraRadera
 3. Plaketen i Auscheiwtz-Birkenau är, mig veterligen, nere på 1,2 mille...inte bra. Har varit där...
  Vad händer med totalen som med Corona??$amma MO..
  Rädsla & $kräck....

  SvaraRadera