söndag 20 september 2020

Har Di Leva rätt när han skriver "amerikansk politik i svensk media är som att lyssna på chimpanser som diskuterar rymdfärder!"

Många har varit övertygade om, att det skulle bli svenska ledarskribenter som skulle skapa ett paradigmskifte i invandringsfrågan och alla har fel. Media kommer aldrig att kapa den ”gren laddad med skattepengar” de sitter på. Vänsterregimen har köpt solidaritet. De förändringar som har skett i det offentliga samtalet om invandringen beror på andra faktorer. Den största och avgörande faktorn är, att kriminaliteten, brotten, fusket och brutaliteten mot medelklassen har nått sådana höjder som har fått topplocket att gå! Regimens armar är alldeles för svaga för att hålla locket nere och nu flödar det rejält. Den höge polischefens avslöjande för 2 veckor sedan, fick locket, att definitivt slängas på soptippen. Media har varit tvungna att följa med i dansen.

En minst lika stor villfarelse är att intriger i amerikansk offentlighet av framför allt åsnepartiet kan leda till någon meningsfull förändring. Det kommer de inte att göra, eftersom problemen till stor del beror just på att svenskar följer amerikansk kultur alldeles för mycket. Vi lider redan av amerikanisering och att dissidenter tar amerikansk kultur på allvar gör bara saken värre. Det var mer än patetiskt att beskåda, när svenska damlandslaget i fotboll knäböjde för BLM.

Tomas Di Leva: ”Diskussionerna om amerikansk politik i svensk media är som att lyssna på chimpanser som diskuterar rymdfärder!”

En alldeles lysande kommentar av Tomas och det passar väldigt bra in på en notis från TT:
I debatten om släktbaserade kriminella nätverk har polisen lyft fram Södertälje som ett föredöme. Men kommunalrådet sossen Boel Godner vill inte tala om klaner eller släkter som kriminella nätverk.”

Boel Godner i en intervju med Ekot i Sveriges Radio: ”Jag vägrar att göra skillnad på folk och folk och prata om klaner och släkter. De är grovt kriminella människor.”

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni anser inte heller att klaner är problemet:
Sabuni i DN: ”Jag skulle själv säga att jag är från ett klansamhälle. Stora delar av världen måste organisera sitt liv i form av klaner för det finns inget samhälle som bistår. Det kommer att finnas klaner även i framtiden. De ska få finnas, bara man inte bryter mot den svenska lagstiftningen, respekterar jämställdhet och inte kränker barnens rättigheter.”

Med sina uttalanden är både Godner och Sabuni så marinerade i USA:s individualistiska kultur och för journalisterna som intervjuar dem finns det inte på kartan att kontrastera med någonting annat, att erkänna grupper som naturliga politiska faktorer. Sabunis svar är det mest amerikanska: ”klaner ska få finnas, bara de inte bryter emot jämställdhet och individuella rättigheter.”
Sabunis svar avslöjar att hon följer amerikansk politik i svensk media. I svensk media hittar du inget om, USA:s perversa anarkism, där alla ska respekteras som autonoma, självstyrande individer, med äganderätt, organisationsfrihet och vilka böjelser de vill - med tillägget att detta såklart förutsätter att alla respekterar samma sak gentemot varandra. I praktiken betyder det att alla måste ha samma ideologi, samma myter om samma rättigheter och samma självskrivna samhällsvision, för annars rasar allt ihop. I verkligheten kommer det aldrig att ske, allra minst i ett mångetniskt samhälle, så USA:s vänsterkultur är lika utsiktslös i Sverige som i sitt hemland.

USA har ingen inhemsk illiberal tradition. Det märktes till exempel när Trump utsåg vad som amerikanerna kallade en konservativ HD-domare - Neil Gorsuch  som direkt slog fast, att individen avgör själv vad den har för kön, att kön inte har något med reproduktion att göra, och att den som inte respekterar det är en brottsling.

Varken det amerikanska etablissemanget eller någon amerikansk opposition, falsk eller verklig, har någonting att erbjuda oss. Tvärtom är det vi som kan rädda USA, allteftersom vi får mer ordning på oss själva och börjar att bottna bättre i det faktum att vi är européer språkligt, politiskt, gällande kulturkanon med mera.

Att det är cirka 5 veckor kvar till det amerikanska valet börjar märkas, för nu börjar det traditionella smutskastning av respektive kandidat.

Nu har Trump blivit anklagad av 26 kvinnor för att
han har tafsat, kysst dem på munnen och i ett fall haft samlag. Foliehatten är helt övertygad om, att de här kvinnorna är antingen mutade eller ideologiskt övertygade motståndare, annars hade de naturligtvis trätt fram tidigare istället för att taktiskt nog sitta och hålla på ”skandalerna” tills presidentvalets upploppsraka. Någon kvinna i tjugo år!  De som hatar Trump kommer att gapa om detta också. De mer balanserade medborgarna kommer att förstå att detta bara är ännu ett försök att smutskasta Trump iscensatt av åsnepartiet. 

Di Levas ord passar också in på den debatt som uppstått efter Ginsburgs död. När den vänsterliberala HD-domaren och kvinnorättsförkämpen Ruth Bader Ginsburg dog för ett par dagar sedan, slog SvD knut på sig själv med fyra artiklar om henne staplade på varandra i början på nätupplagan. Det handlar om stora saker för SvD. Världsomvälvande saker. Det är inte för inte som USA och det demokratiska partiet där är den stora inspirationskällan för SvD. Det handlar om "rättvisa" och "kvinnors rättigheter" som Frida Stranne i Expressen nämner. Den mest pretentiösa rubriken står väl Jenny Nordberg i SvD för med "Ruth Bader Ginsburgs död förändrar allt" och "med konservativa republikaner riskerar klockan att skruvas tillbaka till 50-talet", om Donald Trump utser en konservativ domare till amerikanska HD.

Foliehatten har funderat på det här med "kvinnors rättigheter!" Vad menas egentligen med det? Rimligen borde det också finnas "mäns rättigheter!" Trots ivrigt letande kammade Foliehatten noll hänvisningar. Kvinnan ska stå i centrum för politiken. Kvinnlig frigörelse är det moderna liberala projektets viktigaste uppgift. Männens uppgift blir att stå och titta på på eller….?

 

1 kommentar:

  1. Google sök "mäns rättigheter" gav:
    "Jämställdhet innebär att kvinnor och män har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter inom alla områden i livet. Att arbeta för ökad jämställdhet är att verka för att alla människor ska kunna forma sina liv som individer, utan att föreställningar om kön begränsar oss."
    Bara att konstatera att vi män ger allt och får inget tillbaka, dock oftast ett faderskap.

    SvaraRadera