torsdag 24 september 2020

Trump tar hem 700 amerikanska soldater från Norge.

Norge med statsminister Erna i spetsen är sura och generalerna grälar, för nu står dom ensamma mot Ryssland och börjar diskutera försvarssamarbete med Sverige och Finland. Notera att Norge är med NATO.

Det är helt rätt av USA och Trump, att ta hem sin trupper. Norge är ett av världens rikaste länder, men har tydligen ändå inte råd med ett eget försvar som kan försvara landet. Norge är experter på egoistiskt tänk och hyckleri. Man vill inte vara med i EU, men ändå dra nytta av alla EU:s fördelar. Ändå gnäller de när någon EU-regel "drabbar dem."
Norge vill ha amerikanska trupper i norr intill den ryska gränsen, de vill skrämma Ryssland och känna sig "trygga." Har man ett tjockt "retard" som Erna som styr landet, så tror man att det är smart att göra så.

Trump vill inte ha amerikanerna där, för att han vill inte provocerad Ryssland. Norrmännen får lösa det själva så som finnarna har löst det och finnarna har Ryssland som grannar. Man kan lösa det utan att anlita ryssar i kommersiella projekt och ge bort pengar.

Nästa gång Norge ska köpa krigsmateriel, kan de kräva att få  tillbaka amerikanska soldater, mot att de köper det svindyrt amerikanska krigsmaterielet. USA gör så mot alla sina kolonier, där just nu Polen är mest utnyttjade, med Norge strax efter.
Det norrmännen kan fundera över är, varför ska USA vara nästan ensam om finansiera Nato? USA betalar betydligt mer än andra länder tillsammans.
Trump är naturligtvis smart han tycker inte att USA ska betala Europas försvar. Det har han varit tydlig med hela tiden. Kan inte vara en överraskning för norrmännen. Polen har däremot fått trupper från Tyskland, men inte rika Tyskland och Norge, de har hela tiden smitit från Natonotan. På sikt vill Trump ta hem alla trupper som är stationerade utomlands! Han ville inte vara kvar i Afghanistan, inte i Irak, inte i Syrien och det är krig han fått ärva! Men han har militär och ministrar som tycker annorlunda. Trump är företagare och kostnadsmedveten.
Om Joe Biden blir president vänder det och det blir nya krigssatsningar troligen inte i Europa. Bidén tycker nog som Trump att Europa får fan betala för sig själva. Det kan bli nya liberala krig Mellersta östern och Afrika, för att ersätta diktaturer med demokratiskt kaos och samtidigt knäppa Kina på näsan i Afrika! Tittar vi på Afrika så är kineserna jättestora. Kina köper upp hela länder - eller snarare mutar sig till både makt och naturresurser.
Så länge världen i huvudsak handlar råmaterial i dollar så kan inte USA gå bankrutt. De kan trycka dollar och köpa råvaror, och hela världsekonomin fungerar som stötdämpare för en eventuell inflation. Att USA inte har "råd" med ett starkt välfärdssamhälle är bara ett val som Wall street lobbyister har gjort som dikterar båda partiernas ekonomiska politik. Det är tydligen mer lönsamt för Wall street att slussa pengar till militären, än att satsa på välfärd. Vi skall vara medvetna om att det är en liten klick judar och råkapitalister som gömmer sig bakom Frihetens och demokratins fana.
Att USA flyttar trupper från ett europeiskt land leder inte nödvändigtvis till att antalet amerikanska trupper i Europa minskar. USA roterar sina trupper ständigt, och i det här fallet kanske de bara byter plats. När trupper roteras ut från en plats i Europa, så kanske andra trupper roteras in på en annan plats i Europa som senast. De trupper som  försvann från Tyskland hamnade i Polen.

I praktiken så har förslagen att flytta runt trupper ökat de militära insatserna, då kongressen har röstat för ökade trupper i områden och röstat ner att dra tillbaka trupper i områden. Än så länge så har Trump bara använt sitt veto för att stödja Saudiarabien och deras vänner militärt och för att få igenom vapen affärer med dem.

 Foliehattens egna teori är att Trump vill bryta upp så många internationella affärer som möjligt som demokraterna har legat bakom, för att göra egna avtal med parter runt om i världen. Surt för vårt egna svenska skurk bolag Lundin Oil som satsade 100 miljoner dollar i Clinton Foundation.

Teorin att amerikanska trupp minskningarna i vissa europeiska länder mest handlar om att pressa Nato-länder att öka sin försvarsbudget låter rimlig. Om amerikansk trupp och utrustning dras tillbaka från Norge eller Tyskland, så kan det innebära ökade anslag till försvaret i dessa länder för att kompensera borttagna trupper och det går också i linje med Trumps retorik. Förmodligen leder det inte till att stående trupper i Europa minskar. Snarare tvärt om, då länder i Europa förmodligen kompenserar när amerikanerna flyttar ut och de amerikanska trupperna kanske bara flyttas runt.


1 kommentar:

  1. Det var under en nato-övning som dom sänkte nya fregatten Helge Ingstad ... så nog betalar norrmännen ... och det kostar massor att vara ovän med ryssen ... alla migranterna kostar också ... miljarder ... så nog betalar norrmännen för sitt "försvar" ...

    SvaraRadera