tisdag 8 september 2020

Ebba Busch Thor utsätts av förödande kritik av gapvänster efter förslaget om fängelser!

 Sveriges överfyllda fängelser där 80% är invandrare. Enligt SR Ekot vill KD bygga fängelser utomlands för biståndspengar för att där placera dömda invandrare i sina hemländer som Somalia och Afghanistan.

Givetvis var detta förslag inte något som passade ”gapvänstern” utan de har spytt galla över Ebba Bush Thor och de anser att KDs humanism åker ned i avloppet.

Den totalt intelligensbefriade Linda Snecker på twitter: ”Att KD vill göra om Sida till utlandskriminalvård som ska bygga anstalter utomlands är så tokigt att jag bryter ihop. Eller, så bygger vi rättssäkra anstalter i Sverige, via ex modulhus som Skänningeanstalten.”

Islamistsossen Ulf Bjereld är inte mycket sämre: ”Så osmakligt! KD vill använda biståndspengar - som borde användas för att hjälpa utsatta människor - till att bygga fängelser utomlands och då lättare kunna utvisa utländska medborgare dömda i Sverige.”
Denne Bjereld är en person som har sett till att muslimerna fått enormt stora pengar i bidrag och som motsätter sig minskad invandring.

Tidigare har SD lagt samma förslag, men Ebba sa bokstavligen att "det räcker inte" om SD:s förslag att hyra fängelseplatser. Det är en process. Om det finns humanitära fängelser som kan rehabilitera in kriminella i hemlandet, så kommer det bli lättare att döma till utvisning. KD vet inte vilken sten de satt i rullning.
Det gäller först att väcka tanken hos den trötte Svensson om att man faktiskt kan skicka hem de importerade
klanerna och låta dem avtjäna sina straff i hemländerna. Samma sak gäller återvandringen: först måste tanken väckas, sedan måste tankarna kläs i ord, nästa steg är att skapa politisk legitimitet kring dessa saliggörande politiska lösningar.

När tillräckligt många svenskar vill se återvandring och fängelser på utländsk mark samtidigt som Svensson anser det politiskt legitimt, ja då kommer det att ske. Visst är det långt dit, men det går.

Detta är i sig inget ”återvandringsförslag”. Det blir det bara om det kombineras med generell utvisning vid samtliga brott över en viss straffsats för icke-medborgare och förlust av medborgarskap, när det är möjligt vid brott över en viss straffsats. Kan Danmark – kan vi också! Foliehatten har inte sett några förslag från KD i den riktningen.

Det är viktigt, att väljare belönar realistiska förslag som gör verklig skillnad (som att hyra fängelseplatser i andra länder) samtidigt som vi hårt kritiserar populistiska utspel som bara syftar till att ge intryck av att man tar problemen på allvar som har varit
standard fare i Sverige i femtio år.

1 miljard till ”integrationen” trots att alla vet redan från början att det inte kommer göra ett skit. Alliansen och KD sysslade med det senare i åtta långa plågsamma år.

KD vill nu bygga fängelser i andra länder som ska vara ”humana”, där svenska regler ska gälla. Men vilken suverän statsbildning på jordklotet accepterar att delar av dess territorium inte lyder under det egna landets lagar och regler? Vad skulle vi säga om Iran ville bygga ett fängelse i Sverige där iranska regler gällde?

KD har halverats i opinionen sedan toppen för ett år sedan och nu hittar man på det här för att vända trenden. Många av småpartierna som hotas av riksdagsspärren är experter på att komma med populistiska utspel som de inte har för avsikt att driva i riksdagen. L är värst, men KD är inte långt efter. Det här är inget vi kommer höra mer av efter att en ny ”konservativ” regering bildats, därför att det är helt orealistiskt.

Ebbas fokus på att det handlar om ett biståndsprojekt där det finns ett humanitärt mervärde att genom investeringar påverka kriminalvården i hemländerna är ett frö till en självförstärkande process. Det är viktigt och väl egentligen det första steget mot "kretsloppsmigrationen som en kommande tvärpolitisk konsensus." Alla ska tycka att invandringens problem i Sverige ska lösas med återvandring, inte bara SD eller ens det "blågula blocket."

6 kommentarer:

 1. "kretsloppsmigrationen som en kommande tvärpolitisk konsensus."
  Kretslopp ett ord i tiden såväl som migration att den är omvänd kanske kan gå av bara farten.
  Smart.

  Så måste nog slipstenen dras...

  SvaraRadera
 2. Bäst hyra fängelse platser andra länder. Ett dygn i svensk fängelse kostar 627 euro. I Bulgarien endast 3 (tre) euro.

  SvaraRadera
 3. Iranska fängelser i Sverige?
  Inga dyra flygresor vid utvisningar.
  Inga kostnader för tolkar.
  Troligen betydligt minskad brottslighet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Eddie x2,
   Vi köper från Iran, exempelvis olja. De köper fångar att förvaras x år till y pris. F.d handels- numera utrikesministern Ann Linde fixar det.
   Ett win - win avtal.

   Radera
  2. Tyvärr styr inte rationell tänkande sjuklövern
   Vi har ju också ett annan möjlighet
   Vårt generösa bistånd...vem vill avstå från gratispengar
   Med en Trump vid rodret så hade mycket kunnat uträttats...

   Radera
 4. Iranska fängelser i Sverige?
  Inga dyra flygresor vid utvisningar.
  Inga kostnader för tolkar.
  Troligen betydligt minskad brottslighet.

  SvaraRadera