torsdag 3 september 2020

Stefan Löfven hotar med att ställa Vladimir Putin till svars!

Det har kommit ett besked från tyskarna, att den ryske regimkritikern Aleksej Navalnyj förgiftats med nervgiftet Novitjok har väckt starka reaktioner bland flera världsledare. På en pressträff fördömer nu statsminister Stefan Löfven händelsen.

Löfven: ”Det är helt klart att den ryska regeringen har en del frågor att besvara.”

Det är klart att Sveriges genom tiderna sämsta statsminister tar tid att uttala sig om sådant att inte begriper. Foliehatten undrar varför han inte uttalar sig om vad hänt i Sverige den senaste veckan, om de muslimska kravallerna i Malmö och den rå misshandeln på kyrkogården i Solna. Det borde Stefan Löfven gjort, nu framstår han som en lakej för övriga i EU.

Det pågår en systematisk och aggressiv kampanj mot Ryssland. Den här kampanjen är så omfattande att vi knappast märker den. Vi påverkas utan att vara medvetna om det. Det finns flera uppenbara exempel.

Både Nato och Ryssland övade sina militära flottor i södra Östersjön och Sverige gick upp i högsta beredskap. MSM och SVT fick spel och hävdade att ryssarna kommer att anfalla Gotland. MSM och militär spred historien om, att ryska soldater har övat sig på att invadera Sverige? 
Nu har allt lugnt ner sig och svenska armen kan återgå, till att spela tv-spel.


Den ryska oppositionsbloggen Alexei Navalny har utvecklats till rena farsen. MSM här misslyckas med att ställa vad som bör vara självklara journalistiska frågor:

Är det verkligen troligt att Putin och de ryska myndigheterna står bakom den påstådda förgiftningen? Skulle inte avslöjandet av sådant vara mycket skadligare för de ryska myndigheterna än Navalnys oppositionella verksamhet? Varför göra ett mordförsök på Navalny i en situation där flera västländer genomför en antirysk kampanj och försöker driva på anti-ryska sanktioner i samband med krisen i Vitryssland? Varför använda ett gift som kan kopplas till rysk underrättelse i ett eventuellt mordförsök? Finns det inte bättre diskreta sätt att döda en människa?

Varför döljer
MSM och SVT, att Alexei Navalny är en extremist som kallar kaukasier kackerlackor och uppmuntrar människor att skjuta dem? Flera fakta finns här om Alexei Navalny

Varför rapporterar inte våra massmedier att Navalny är en extrem nationalist med attityder som kunde ha utlöst ett nytt tjetjensk krig? M
SM skriver att Navalny utgör ett hot mot Putin, att han kunde ha blivit president om det fanns fria val i Ryssland. Varför rapporterar massmedierna inte att Navalny har publicerat en video - som fortfarande finns tillgänglig på Youtube - där han jämför kaukasier med kackerlackor och uppmuntra ryssarna att skjuta dem.

Det är inte lätt att vara journalist i Sverige. De är inte fria att skriva eller undersöka korrekta fakta, utan det är ägarna som sätter agendan. De får inte ställa journalistiska frågor och berätta sanningen, för då får du kicken, precis som Mats Skogkär fick från Sydsvenskan, när han twittrar sanningen. Svensk journalistik erkänner aldrig, att underrättelse- och militärövningar är legitima och något som alla länder gör. Det visar bara på en dubbel moral som förmodligen beror på en kombination av vårt protestantiska arv och det faktum att Sverige är ett litet land och hårt bundet till Nato.

Den systematiska utpressningskampanjen mot Ryssland och andra länder som västerländska myndigheter inte gillar - Kina eller Iran, är en aggression.
D
en verkliga aggressionen, den som äger rum i den verkliga världen - vare sig det är aggressionskrig, ekonomiska sanktioner eller försök att utlösa oroligheter och upplopp i andra länder - det är EU som står för – senast i Vitryssland.

 

6 kommentarer:

 1. Löfven blir alltmer kuslig.
  Antingen är han toltaltbavtrubbad eller lever han i en bubbla helt fjärmad från verkligheten matad av sitt hov.

  Har vi en opposition värd namnet borde bara sista veckans händelser händelser räcka...
  Löfven säger i en intervju att han aldrig kritiserat islam.
  Och att det heller aldrig kommer att ske.
  Total amnesti är därmed utlovad.
  Då vet vi det.

  SvaraRadera
 2. Med järnkoll över hela den väldiga hemliga polisen (med FSB i spetsen), kan ryska myndigheter utan svårighet röja en obekväm oppositionspolitiker eller alltför frispråkig journalist ur vägen om och när man så önskar. Anledningen till att man använder sig av metoder som det speciella nervgiftet Novitjok (eller som i morden utförda i England även av radioaktivt ämne) är tydlig: man vill sända en klar signal angående vem som står bakom attentatet till alla andra, som kan tänkas vilja opponera sig mot Kreml. Man blånekar som vanligt till att man skulle ha något som helst med saken att göra, fullt medveten om att budskapet ändå gått fram angående vem som står bakom attentaten. Experter på Ryssland framhåller att så spektakulära insatser endast kan utföras med Putins godkännande - vid första påseendet kan de tyckas kontraproduktiva då de medför kritik från väst och möjligen fler åtgärder mot Ryssland, men det som övertrumfar dessa eventuella nackdelar ur Kremls synpunkt är värnandet om det egna maktmonopolet.
  Sedan är det en annan sak att Navalny är nationalist (förtjänar han att förgiftas för det?) och att Löfven verkligen har enorma problem på hemmaplan, och tydligt har visat sin oförmåga att ta tag i dessa.
  Gotland: det strategiskt viktigaste området av svenskt territorium om det blåser upp till någon form av militär konflikt i området Baltikum/Belarus - ett innehav av ön skulle ur rysk synvinkel i hög grad utestänga NATO-insatser för att understödja konfliktområdet.

  SvaraRadera
 3. Palle!
  Har du läst den norska länken om AN? Där framgår bl.a. att han marscherat tillsammans med nazister och mycket mer!
  Jag tar inte ställning för någon part här, men hela historien stinker!
  Varför släpper ryssarna AN till Tyskland om de förgiftat honom med Novitjok som tyskarna lätt kan spåra!
  Kan vi lita på vad tyskarna säger?
  Att det pågår en organiserad kampanj med Ryssland är ställt utom allt tvivel och då är alla medel tillåtna även att ljuga.
  Det såg vi om det planet som sköts ner över Ukraina. De var dom som sköt ner det och inte Ryssland.

  Har du läst bifogad norsk länk om övningen i Östersjön. En bra sammanställning som ger en hel del frågor och det visar också hur svenskarna agerar! Pinsamt!

  Det finns flera historier om Ryssland som jag inte tagit upp. Norska Säpo har läkt som ett durkslag om en påstod rysk norsk/indisk spion som fångades in i år. Denna historia stinker också något rejält! Norsk media är inte nådiga! i Sverige inte ett ord om denna historia.
  Det visar ännu en gång att en kampanj pågår och frågan är vad de är ute efter. Är det Nordstream eller något annat. Det visar sig nog snart!

  SvaraRadera
 4. Nää palle ,,, man kan ändå inte vara säker på att putin ligger bakom ,,, om putin själv kom in med en spruta o injicerade det i snubben inför kameran , bara för att sända tydliga signaler att putin ligger bakom , då kanske man kunde vara säker ,,, samma med syrien ,, att inte den demokratiskt valde själv kom in o hällde syra på sin befolkning ,, för att sända tydliga signaler att det är han som ligger bakom ,,, haha o alltihop när han hade vunnit kriget

  Eller när amerikanerna hade vunnit o avslutade med att fälla atombomber

  Du har tittat för mycke i aftonbladet palle annars jobbar du är , tror du på den officiella versionen av 911 med ,,,, när polisen hittade pilotens pass utanför på gatan haha

  Kan bara säga att hatten är klockren o att palle inte förstår hur det fungerar ,,

  SvaraRadera
 5. Mycket att genmäla på där, så jag får göra ett urval. Poängen med att använda Novitjok i stället för att skada eller döda Navalny på mer konventionellt sätt (skjutning, knivdåd eller "trafikolycka") är just precis för att budskapet ska gå fram vem som ligger bakom dådet - detta för att avskräcka andra från att ansluta sig till oppositionen. Därmed har Putin ingenting emot att nervgiftet påvisas av tyska forskare på samma sätt som motsvarande skett i England.
  Navalnys exakta politiska åsikter går jag inte in på - jag anser inte att förgiftning kan motiveras med att man ogillar dessa.
  Aftonblaskan läser jag definitivt inte. Ryssland har jag följt i ca 60 år vid det här laget, och lärde mig t.o.m. en del ryska dock i första hand för att kunna läsa rysk schacklitteratur ...
  Brukar vara helt överens med hatten i det mesta, men när det gäller den store grannen i öster menar jag att han är helt snett ute.

  SvaraRadera
 6. Tsarryssland/Sovjet/Ryssland är ett av jordens största länder och har under århundraden styrts diktatoriskt. Ryssen är van vid att styras uppifrån och utsättas för mord.
  När Sovjet brakade samman och Yeltsin tog makten, hade de smarta en fest utan dess like under något år, när de roffade åt sig allt de kommer över. Som gubben ur lådan kom Putin och började rensa upp i träsket.
  Kapitalet i väst försökte även de vara med på festen, men blev snabbt utsparade av Putin. Där har vi grundbulten till varför väst hatar Putin.
  Detta har Foliehatten fått berättat för sig av en rysk vän.
  Till västs fasa har Putin blivit starkare och starkare och även Ryssland som sakta börjar resa sig ur askan. Idag sitter de precis som Kina på enorma guldreserver och Ryssland har enorma naturtillgångar precis som Norges och de har också byggt upp en stor kassa.
  Från att ha gått från diktatur till demokrati gör inget land på en generation, utan det tar flera.
  Oliver Stone intervjuade Putin. Titta på detta och inse att Vladimir Putin är smart och mycket medveten om vad han håller på med. Svetsaren är en stor 0 i jfr.
  Detta är min syn på Ryssland. Det enda jag inte gillar är de ryska nazdrovje skålarna. De är alldeles för stora och man blir snabbt onykter!

  SvaraRadera