torsdag 17 september 2020

Lite funderingar av Foliehatten!

Efter sosseministerns Tomas Eneroths brunsmetning av SD igår på FB, är det är inte utan att man kan börja fundera på S fascination över fascism. Det är ju lite av sossarnas paradgren att beskylla andra för att vara fascister. Detta i ett land där regering och riksdag - helt oberoende av sammansättning tjänar näringslivsintressen i första rummet och Sverige kan liknas vid en företagsstyrd stat och en ofantlig institutionaliserad korruption som upprätthåller lögnen så att Svensson inte ser hur det egentligen ser ut.
Globala företag som bildar karteller och konglomerat och politikerna har abdikerat. Deras enda vapen i arsenalen är att låna pengar. Mer - Mer - Mer. Mer pengar i ett redan privatägt skuldmättat system där betalmedlet är räntebärande skuld.
Men nu håller ekonomin på gå åt helvete, så det finns inte pengar till att upprätthålla Potemkinkulisserna längre. Kulisserna faller nu, en efter en. Vinner Trump så kommer han att fortsätta knuffa omkull kulisserna.

En rad nationalekonomer är rätt eniga om, att vid en ekonomisk nedgång kan man nu bara dämpa fallet genom att begränsa transföreningssystemet. Nya lån byggd på höjda skatter är varken politiskt eller ekonomiskt möjligt. Ruist med flera påpekar att det är de bidragsberoende invandrarna som kommer att få det svårast.
Men de har missat det viktigaste. USA införde nya spelregler redan 2008. Modern Monetary Theory.
Nu följer EU efter och inför det system USA införde redan 2008 och ökar skuldsättningen genom att hänvisa till Co
vid-19 pandemin. Sanningen är att det var enda sättet att rädda EU.
Det nya är att skuldsättningen sker främst inom
EUs egna ramar. Medlemsländerna blir skyldig EU pengar som delas ut som helikopterpengar till länder i södra EU och Sverige är det land som betalar allra mest. Pengar som aldrig avses betalas tillbaka. Om det är hållbart? Vad är alternativet? Kaos? Fördelen är att det inte behövs migranter för evig tillväxt i denna nya ekonomiska värld.
Politikerna har abdikerat. Sverige styrs av privatägda industriintressen och har så gjort sedan ungefär Ostindiska kompaniernas dagar. Runt detta genomkorrupta "Deep State"-komplex finns ett skyddsnät där "filantroper" som George Soros och Bill Gates är satta som frontfigurer. När vi nu ser Bill Gates hetsa om vaccin i pandemitider eller George Soros finansiera fängelseuppror, BLM- och gatukaozande och diverse raskravaller är det samma "djupa stat" som visar att dom kan visst få idioter att kaoza på given signal.

Trump bekämpar djupa staten i USA rätt så framgångsrikt, så deras motmedel för att behålla makten är ganska svagt. Lite
Covid-19-hysteri och lite BLM-tjafs som folk snart glömt. Det var "djupa staten" som ordnade att USA drog igång flera krig och med buller och bong invaderade Afghanistan, Irak och Syrien och Libyen. Privat vinstmaximering av företagskonglomerat för att behålla kontrollen i världen av information och råvaror. Nu orkar/vågar inte den "djupa staten" mobilisera flera nya krig, utan håller på med lite pandemipanik och BLM. Om Joe Biden mot stor förmodan vinner valet kommer vi att få se flera nya krig. Biden en korrupt person och köpt av "deep state!

Vi kan säga att ungefär allt viktigt styrs av intressen som gagnar den djupa staten, kvar till våra politiker blir minoritetsvurm, "flyktingar", och könsneutrala toaletter. Och så detta eviga tjat om demokrati
och klimatet. Så det spelar ingen roll vilken du röstar på i val vart fjärde år, för i Sverige har vin endast svensk myndighetsförvaltning - och den är genomkorrupt och fullspäckad med vänstersympatisörer.
Det är mer än obegripligt att svenskarna bara sitter och glor på nedmonteringen i Sverige inför öppen ridå utan att göra ett jävla dugg för att försöka hindra dårskapen. Vissa slår till och med nästan knut på sig själva i sina försök att rationalisera bort hur dysfunktionellt det svenska samhället har blivit. Det är helt otroligt. Det här är ett ”wakeup-call” som framtida forskare kommer att förbluffas över de närmaste århundradena.

Dagens etablissemang har lojaliteter som inte är mot svenskarna. Deras lojaliteter ligger någon annanstans. Det Trump håller på med i USA kommer att rensa ut eller iallafall begränsa dessa lojaliteter. När all korruption väller fram, kan vi agera. Men att gå och rösta vart fjärde år är dödfött - det kommer inte att ändra ett skit. Alla riksdagspartier är en serviceorganisation till de som egentligen bestämmer.

Det kommer inte att ta några århundraden att vrida nacken av århundraden gamla maktstrukturer, om det görs på rätt sätt. Därför är det viktigt att titta på Trump och hans åtgärder mot personer inom underrättelsetjänsterna och FBI bland annat.
Sidas biståndspolitik är helt enormt sjuk. Bara att "kasta" i väg 1% av BNP är enorma pengar och många gånger helt utan någon som helst kontroll. Ingen på Sida har kontroll var pengarna tar vägen. 

Kineserna delar inte ut överdrivet mycket bistånd men de bygger ekonomier genom investeringar. Alla vi som faktiskt har besökt Afrika och känner till, att de behöver jobb och det blir ingen ekonomisk aktivitet, om du inte har en infrastruktur. Vi talar om vägar och järnväg men även avlopp, reningsverk, rinnande vatten, toaletter osv. Även sådant som sjukhus, ett fungerade banksystem, satsning på nattväktarstaten osv. har rätt stor betydelse i ett afrikanskt land som Ghana. Detta leder till jobb och jobb leder till att de får högre inkomster och kan investera i sig själva och sina barn. Kineserna investerar i det basala i Afrika på samma
sätt. Många amerikaner med insyn vet att västvärlden förlorar Afrika eftersom kineserna ger dem bättre avtal och investerar i det som de faktiskt behöver.

Svenskarna i deras inkompetenta dumhet vet trots allt att Ghana (som är långt ifrån det värsta landet i Afrika) lider av för höga födelsetal (3.9). De fortsätter att gå ned och kommer nå ungefär 3 om ungefär tjugo år. Födelsetalen går ned på grund av kinesiska investeringar och inte på grund av att Sverige har upplysningskampanjer i genus. Bangladesh har nu ett födelsetal på 2. De har det inte på grund av svensk exportfeminism, men eftersom de strävar efter att levnadsstandarden skall gå upp samt att få bukt med en lång rad problem som rör allt från infrastruktur till korruption till patientsäkerhet.

 

3 kommentarer:

 1. Nu sjunger du min sång.
  Den stora förändring som skett de sista 50 åren är att näringslivet insett att staten är en oerhört mycket bättre kund än någon annan kundgrupp.
  Statens möjligheter att krama ur befolkningen arbete och pengar är långt bättre än kronofogden någonsin kan lyckas med.
  Näringslivet stöder staten fullt ut, bättre kund finns helt enkelt inte, betalningsstark, inkompetent, klagar aldrig, (eftersom klagomål innebär att man blivit lurad, något våra politiker aldrig kan bli), betalar punktligt och är extremt mutbar.
  Näringslivet har gått från att vara borgerligt till att bli lierad med statsmakten, oberoende av färg eller moral på denna.
  Denna insikt började i USA framförallt inom militär, medicin, livsmedel och hälsovårdens område, därifrån har den spridits över världen.
  Som vanligt är Sverige bäst i klassen då det gäller nya USA-trender.
  Globalismen är samma tema i global skala och på steroider.

  SvaraRadera
 2. Oj på foliehattens blogg får skåda sanningen.
  Visst blir vi skinnade.
  Men det värsta är ändå att de föraktar vår kultur och göra allt för att främja ett folkutbyte. Även om de låtsas något annat.
  Lögnen är ett effektivt och accepterat medel i pksfären

  SvaraRadera

 3. Har du inte tänkt att gå ut på Youtube med lite info där du förklarar hur saker o ting ligger till ,,,, lite rakare än carl norberg mäktar med ,,,, han talar i gåtor o det är inte bra när det gäller såna här viktiga grejer ,,, om du kunde göra det tror jag du kunde väcka många ,,, talar du lika bra som du skriver så blir du en stor vinnare ,,, du är bra o påläst inget snack om den saken imponerande hatten

  SvaraRadera