lördag 19 september 2020

Expos Alex Bengtssons uppgång och fall!

2014 tog Expo steget in i metapolitiken och lanserade "Tillsammansskapet!"

På sin hemsida skrev Expo: ”Det är bra att folk reagerar på rasism, nazism och högerextremism. Men Tillsammans marschen handlar också om att visa vad vi som antirasister står för. Ett samhälle där vi kan leva tillsammans på lika villkor. Sammanhållning är vårt enda alternativ. Gemensamt för lokalgrupperna är att de är "partipolitiskt och religiöst obundna, arbetar kontinuerligt för sammanhållning och använder sig av icke-våldsprincipen."

Tillsammansskapet var ingen etnisk separatism eller rödsvarta fanor. Frågan är/var hur Expo rasifierade, den autonoma vänstern och islamister som är ytterst angelägna att bedriva identitetspolitik reageradedetta initiativ? Med ointresse, visade det sig. Utan utrymmet för parallella agendor blir antirasismen inte längre så spännande.

Från starten fick Tillsammansskapet pengar av George Soros. Expo avslutade samarbetet med GS 2017. Tillsammansskapet ville gå sin egen väg under Alex Bengtsson och de kom formellt, att inte längre ha samma nära samarbete med Expo som tidigare. Varför Expo bröt med "Tillsammansskapet" är svårare att se, förmodligen skulle namnet Expo smutsas ner mycket av Tillsammasskapet och från Expos sida ville de rädda sitt eget namn så gott det går.

Pengar luktar inte! Andra projekt i Sverige som denne George Soros har stöttat är:
Daniel Sachs projekt "Politikerskolan höj rösten"
Tobias Hübinettes"forskning"
L:s EU-ledamot Cecilia Wikströms twitter-skryt om "fruitful discussions" med den gode filantropen.

Daniel Sachs, vd för Proventus och Proventus Capital Partners har finansierat Expo och vänsterprojektet höjrösten (hojrösten.se) samtidigt som de hade ägande i TV4.

Alex Bengtsson har haft viktiga poster i Ung vänster, Vänsterpartiets ungdomsförbund och i två decennier har han varit en av Sveriges mest kända antirasistiska profiler. Med sin framträdande roll i Expo, har han flitigt anlitats som föreläsare av myndigheter och som expertkommentator av ett flertal mediehus.

DanielPoohl,EXPO: ”En viktig grund för Expos arbete är att vi är partipolitiskt obundna. Därför fungerar det inte att en organisation som genomför utbildningar på vårt uppdrag samtidigt deltar i den allmänna samhällsdebatten utifrån en höger- eller vänsterståndpunkt.”

I samband med att Tillsammansskapet dumpade Soros 2017, blev den feministiske Alex Bengtsson också anklagad av en rad kvinnor för våldtäkt, sexuella övergrepp och psykiska trakasserier. Beteendet ska ha pågått i många år utan att vänsterextrema Expo ingrep.

Anonym kvinna till Flamman: ”Hans kvinnohat, det genomsyrade verkligen allt!”
Mer än märkligt att Aftonbladet tog upp detta, men eftersom det var ”smaskiga” detaljer som hade inträffat, säljer sådant och då spolar man ideologin i vasken! En tidigare flickvän till Aftonbladet: ”En gång knuffade han in mig i en vägg. Smockan hängde i luften hela tiden.”

Vilka hycklare Expo är som sprider anklagelser omkring sig för minsta lilla fula ord eller obetänksamhet gällande, när man själv har haft en person som omtalas som misstänkt för våldtäkter, övergrepp och misshandlar. Det måste vara lite pikant för Expo att avslöjas med att husera en kvinnohatande sexförbrytare bland sina egna när de har som yrke att resa runt och predika om moral. Att de försökte mörka sakernas tillstånd, gör inte det hela bättre.
Personen ifråga hade mage att skylla på alkoholism och försöka komma undan den vägen. Att man har problem med alkoholen gör en inte till våldtäktsman och att försöka komma undan detta med prat om att man har en progressiv och dödlig sjukdom sedan tonåren, vilket verkar handla om alkoholism är rent tragiskt. Detta verkar ha varit välkänt en längre tid hos Expo, men man har skyddat honom och låtit honom fortsätta med sin kända usla kvinnosyn och övergrepp.

2018 demonstrerade afghaner på Mynttorget som arrangeras av Ung i Sverige i samarbete med organisationen Tillsammansskapet.

Nyheteridag: ”Intresset från både svenska aktivister, de afghanska männen och allmänhet var lågt när manifestationen PUTNU inleddes på Mynttorget på måndagen. Ett tiotal demonstranter hade slutit upp för att sitta ner och kräva permanenta uppehållstillstånd för alla afghaner.”

Tillsammansskapet var en underlig förening där udda existenser samlades mot rasism. Men vad vad egentligen syftet? Demonstrera? Möta och mysa tillsammans?

Den som vill fördjupa sig i Alex Bengtssons livsöde kan läsa här!

Alla trodde att Tillsammansskapet hade gått i graven, men de återuppstod igen 2019.
Nätet: ”Efter att rödingar åkte på däng i Lund har stora delar av vänstern gråtit ut i Sydsvenskan. Nu vill man ha mer polisresurser för att skydda sig, när de själva begår brott.
En av dem som uttalat sig i media är Mikael M Karlsson som är förbundsordförande för Tillsammansskapet, en organisation knuten till Expo och som finaniseras av rovkapitalisten George Soros. Mikael M Karlsson har tagit över denna roll efter att den tidigare förbundsordförande för Tillsammanskapet, Alexander Bengtsson, tagit ”timeout” efter anklagelser om våldtäkt och kvinnohat. Till tidningen i Lund säger Mikael M Karlsson att han var en av dem som förföljde motståndsrörelsens medlemmar i Lund och att han själv blev slagen.”

Det verkar som Alex Bengtsson kommit igång igen!

1 kommentar:

 1. Kvinnliga chefer var ögat skådar.

  Politiker poliser banker verkschefer

  Feminina politiker fjantar som inte är karl för sin hatt

  Man undrar ibland om det är så feminiserat att det är ett måste att en feminin framtoning för att nå toppen inom de politiska skrået.

  Resultera av detta vi är på väg att bli en minoritet i vårt eget land. Höjd pensionsålder pensionskassorna tömda. Vilket kvinnfolk vågar gå ut ensam efter mörkrets inbrott?

  Och sossarna slår sig för bröstet och skryter med att häkten och fängelser är sprängfyllda

  Men de undviker nogsamt att nämna orsaken.

  SvaraRadera