tisdag 22 september 2020

Vad vill Centern i migrationsfrågan?

Tre helt blindgalna centerpartister EU-parlamentarikerna Abir Al-Sahlani, Fredrick Federley och deras migrationspolitiske talesperson Jonny Cato skriver i en debatt artikel i Aftonbladet ”viker du ner dig för främlingsfientliga?”
Vi kan börja med att konstatera att Irak födda Abir varit anklagad för förskingring och var tillsammans FF torped för Rödskrikan, när de fällde Maud Olofsson. Cato är en typisk politisk broiler som aldrig haft en ordentligt arbete.
De anser att det förslag som snart Ylva Johansson kommer att lägga, är inte den nystart som EU behöver för att ta emot migranter.
Ylva Johanssons uppdrag är att hitta en lösning som går att få igenom i både rådet och parlamentet. Det är ingen lätt uppgift. Men det finns andra vägar framåt.
Utgångspunkten i tidigare rådsförhandlingar har varit enhällighet – det vill säga att alla medlemsstater måste ställa sig bakom förslaget för att det ska gå igenom. Detta har gjort att man inte kommer framåt i migrationsförhandlingarna eftersom länder som Ungern och Polen stoppat förslagen.
Men det går att använda sig av kvalificerad majoritet i stället, som innebär att ett förslag kan gå igenom om omkring 55 procent av medlemmarna stödjer det.
Det är inte rimligt att ett fåtal länder med inställningen att man vill ta ett så litet ansvar som möjligt ska få styra hela EU:s migrationspolitik. Därför måste utgångspunkten vara kvalificerad majoritet istället.”
Att deras debattartikel skullefotfäste i EU, anser Foliehatten vara helt uteslutet. Det icke folkvalde styret i Bryssel har insett, att om EU fortsätter min sin vansinniga migrationspolitik, spricker EU. Flera länder kommer aldrig att ta emot en enda migrant från MENA. Opinionen i EU har svängt, allt fler vill ha färre eller inga migranter. I Sverige finns det idag enligt flera mätningar en överväldigande majoritet för, att minska invandringen.
Foliehatten ser detta som ett sista desperat försök av dessa centerpartister med Federley i spetsen, att de inte är nöjda med kommunist-Ylvas förslag för en gemensam EU- invandringspolitik. För några dagar sedan höll Ursula van den Leyden ett tal, där hon drog upp riktlinjerna för EU:s migrationspolitik. Polen och Ungern skulle bidra med styrkor som ska bevaka EU:s gränser. Man kan konstatera att med detta tal, är Ylva Johansson bara en "nickedocka " som ska lägga fram ett förslag som de styrande i Bryssel redan har bestämt!

Normalt brukar sådana här debattinlägg endast vara förknippade med allsköns klagomål och rasistanklagelser men här lyckas faktiskt centermänniskorna presentera ett konkret förslag om fördelning.

Vi kan alla föreställa oss den massaker som skulle bli följden om länder som Sverige och Tyskland satte dagordningen i EU:s invandringspolitik. Polen, Ungern och några länder till, skulle omedelbart lämna unionen och kvar blir de sjuka länderna som får möta följderna av den maxpåslagna kranen. EU skulle krascha på några år om Federleys anhang fick bestämma över hela EU i denna fråga. Polen och Ungern är en garant för att det överhuvudtaget fortfarande finns ett EU värt namnet, samma sak gäller på klimatområdet.

Dessa blindgalnas ständiga tjat om en "långsiktigt hållbar invandringspolitik" som de värsta massinvandringsvurmarna alltid använder för att legitimera sin politik. Följdfrågorna, som aldrig någonsin ställs, är närmast oräkneliga.  Innebär långsiktigt hållbart för dig, en muslimsk majoritetsbefolkning? Är det kontentan av din definition på termen?
Dalai Lama på besökte Malmö för två år sedan och på en fråga av en journalist om invandringen svarade den 83-åriga Nobelpristagaren(1989):
”De har haft ett lidande i sina hemländer och har hopp om att nå Europa för ett bättre liv. Men de ska inte bli kvar permanent i Tyskland eller Sverige. Så småningom ska de återvända till sina hemländer och återuppbygga dem.”

Man vet man kommit till Sverige då mottagare av Nobels fredspris framstår som mer radikal än självutnämnda nationella oppositionsledare tuffe Uffe.
EU:s agenda och färdriktning har på europeisk mark de senaste två åren har ytterligare kunnat flyttat fram sina positioner, antydan och framväxten av olika nationella regimkritiska rörelser har effektivt kunnat kväsas (gula västarna den mest kritiska akuta). Covid-19 restriktioner kom här ganska lägligt minst sagt, nästan som på beställning


Det som Foliehatten tycker är märkligt med detta utspel av de helgalna centerpartisterna är, om de har Rödskrikans öra. Det finns flera signaler om att C vill ta en helt annan väg. Debattinlägget kan vara en testballong för att se vilka reaktioner det ger.
Vi kan notera att Annie Lööf i DI(låst artikel) pekar ut C som vinnare i budgetförhandlingarna och hävdar att Stefan Löfven numera driver en borgerlig politik.

Rödskrikan står bakom Preems utbyggnadsplaner i Lysekil och kräver att även M måste ingå i en ny uppgörelse om migrationen. Det är därför MP med svans har fört sådant oväsen/sabotage om utbyggnaden, för att visa sitt missnöje. Frågan är vad MP kommer att göra när beslutet snart kommer om utbyggnaden?
Spräcka eller sitta kvar i regeringen. Blir intressant att se!

Kanske inte så många visste, att Sverige är en stor exportör av petrolium produkter.  Vi har ju ingen egen olja. Men den importerar vi. Raffinerar och säljer med profit. Profit är bra och det ger jobb!

Annie Lööf slår också fast att tiden för en ny stor skattereform har börjat rinna ut.

Rödskrikan driver uppenbarligen samma migrationspolitik som M. Vilket inte är det minsta förvånande för folk som har lite verklighetskontakt.
Redan i Januariavtalet såg man (C och L) till att det skulle till en bred uppgörelse i migrationsfrågan och den inkluderar M. Detta är bara en ren konsekvens av det som ordnades då. M vet om detta, så de kan driva lite hårdare linje, med C som tyst påhejare i bakgrunden. Verkligheten är långt från de fantasier som många går omkring och omhuldar.
Den som bävar inför uppgörelsen är Åkesson och Co. Blir uppgörelsen för bra tappar han halva partiet och riksdagsgrupp. Det är inte
Alliansen-partierna för sugna på heller, för då sväller S upp igen. Bättre för dom att hålla vänsterväljarna delade på S, MP och V i konflikt. Det är en balansgång

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar