onsdag 23 september 2020

Foliehattens funderingar del 2!

Trots att de konservativa i UK har en supermajoritet i brittiska parlamentet, planeras inom kort, att hela parlamentet ska utbildas i antirasistisk kritisk rasteori Det verkar som om endast ca 40 ledamöter motsätter sig den obligatoriska utbildningen.

Märkligt nog är Boris Jonsson ungefär lika "konservativ" som Annie Lööf. Anledningen till varför han är pro-Brexit är att EU enligt honom, inte är globalistiskt nog. Boris idé att ge samtliga Hong Kong medborgare brittiskt medborgarskap och flytta över samtliga till ett nytt Hong Kong på brittisk mark.

För Foliehatten framstår hela tankekonstruktionen med globalism mer och mer som en förskönad omskrivning av det ”Liberala Imperiet.” Hela idékonstruktion och hela upplägget är fantastiskt och tanken är att bakbinda självständiga länder i stort och smått under åberopande av globalism samtidigt som 800 baser och militära installationer placeras ut på olika platser i världen. Ett skapande av ett de facto imperium utan att uttala orden.

Men det finns flera tecken på att Europas länder sakta söker lösgöra sig från Imperiet i vissa delar.
När Brexit snart genomförs, så kan Oceaniens oligarker förvandla Storbritannien till "Air Strip One" som sedan fylls med företagsamma kineser. Första steget man måste ta för att komma bort från amerikansk hegemoni är att lämna EU, det finns inte annat! 

Hallo SD, när ska ni inse det? Foliehatten
förstår SDs politiska manövrerande. De vill till varje pris komma fram något som liknar makt och inflytande. Sannolikt så pressar väl M på, för att de ska kompromissa bort alla hårda frågor som en Swexit.
Sedan går det att som britterna lämna EU bara för att komma än närmare källan, precis som Polen bråkar med EU, bara för att sedan gå direkt till Imperiet och slicka dess kängor. Ur askan in i elden.

Amerikanerna bryr sig nog inte om detaljer. EU finns till som ett enkelt sätt att hålla undersåtarna i koppel, se
dan kan vissa lämna om de nu känner för att ställa sig under mer direkt styrning.
För svenskt vidkommande finns det inte några enkla raka lösningar. Ett av problemen är att svenska politiker har surrat sig så ekonomiskt fast i "rädda EU" som kommer att kosta skjortan för svenska skattebetalare. Vi lever ju som bekant i en komplex värld.

Kol och Stålunionen som utgjorde embryot till det som sedan blev EU, är ett projekt som initierats av och som drevs av CIA. Den som upptäckte det var en brittisk historieprofessor som grävde i ett av Imperiets arkiv. Vad han fann var den kompletta arkivboxen som till och med hade utläggskvitton för enskilda statstjänstemän bevarade för CIA operationen.

Professor Mearsheimer ger en bra beskrivning av det nu rådande läget i
EU i en föreläsning han höll i Polen i början av året. Foliehatten är inte beredd på att skriva under på allt vad Mearsheimer säger, men att i princip alla eliter i Europa vill behålla Imperiet verkar han ha rätt i. Hans föreläsningar ställer onekligen en hel del sanningar på huvudet när man väl låter dem sjunka in.
N
är både Bonniers och Schipstedts knutit samarbetsavtal med prominent media i Imperiet, så verkar det som om den "transatlantiska länken" bara blir starkare. Sverige är Bengalen anno 1920.

Mearsheimers bedömning är att EU aldrig kan bli Europas Förenta Stater på grund av den starka nationalism som det finns i varje land och nationalism är världens starkaste politiska kraft. Imperiet finns inte i Europa för att skydda mot Ryssland som är en svag stormakt med krympande befolkning och en BNP i samma storlek som Italien. Nej Imperiets baser finns i Europa för att hindra att konflikter bryter ut mellan olika länder och till råga på allt så vill i princip alla i Europas eliter att Imperiet ska ha finnas kvar med sina baser för att fungera som en makt som passiviserar oss. Problemet är att ingen i EU vill betala och man förstår Trump att han minskar på styrkorna. Det handlar om pengar.

Mearsheimer tillägger i och för sig att om Europa någon gång skulle lyckas bilda Europas Förenta Stater, så skulle den stormakten bli en konkurrent till Imperiet och Imperiet skulle då söka bekämpa en sådan statsbildning.  Vi kunde se det i USAs attack mot Euro som världshandelsvaluta efter finanskrisen 2008. Det är inte så mycket en fråga om statsbildning utan kontrollen över maktmedlet dollarns som världshandelsvaluta, kontrollen över centralbanker och pengaskapandet.

USA kommer aldrig frivilligt släppa dollarns ställning som världshandelsvaluta. Det har de inte råd med. Därför försöker de måla upp att olikheterna mellan Europas folk.
Det som inte framkommit i MSM/SVT, att det krig Trump för mot Kina, är också ett krig, att behålla dollarns ställning. Kina med sin enorma ekonomi är på väg att knäcka dollarns ställning. Vi kan se det redan idag, att man kan betala olja med kinesisk valuta.
Idag har vi ett gravt dysfunktionellt EU som låter en sådan "filantrop" som George Soros agera i EU och i den parlamentariska församling. EU upprätthåller NATO som arrangör av säkerhet och som villigt deltar i färgrevolutioner i grannländer med katastrofala följder.

Det är svårt att ge patentlösningar, men om man tvingas att välja mellan det Liberala Imperiet och EU så föredrar Foliehatten det senare. Nu har vi två krafter som söker påverka Sverige och den ena har vi inte något inflytande över och det andra måste vi lyda diktat och betala för att andra länder inte klarar av att sköta sin ekonomi pga av EURO.

 

1 kommentar:

  1. Intressant krönika.
    Har funderat över Boris Jonsson. Har trott att han var en nationalist. Och tyckt att han betett sig irrationellt.

    SvaraRadera