söndag 29 december 2019

En politisk betrakelse som Foliehatten ser det!

Alla inser, att JÖKen var en en mycket dålig överenskommelse för sossarna. Inget annat än makten gäller för sossarna och då får man göra eftergifter, även om det strider mot vad sossarna står för! Frågan är om sossarna gillar läget!

Bara någon vecka innan jul blev frågan om Arbetsförmedlingen glödhet och efter många turer blev den lagd i den s.k. utrednin
gsbänken. Egentligen hade Centern inget annat alternativ. Förslaget de hade lagt, var allt för ihålligt och det var ingen mindre än kamrat Sjöstedt som såg till/tvingade, att frågan hamnade i utredningsbänken.

Stefan Löfven får
ingen lugn och ro under helgerna. Sossarna utsätts nu för en ny attack i Aftonbladet. Sossarna sviker hyresgästerna, genom att släppa fram Centerns fria hyressättning för hyresvärdarna. Frågan kan komma att ställas på högkant liksom det gjorde med Arbetsförmedlingen.

Den ”
smarte” Löfven fick inte mycket till andhämtning efter uppgörelsen om Arbetsförmedlingen, tills nästa fråga uppenbaras för honom - hyresregleringen anpassad i enlighet efter Annie Lööfs marknadsteori.

Vad tanklös han är Löfven. Makten först och sedan får vi ta krånglet allteftersom det kommer. Sveket mot sina väljare om ”
värnskatten” kom han någorlunda helskinnad ur. Vilket sammanträffande att filmen om Hoffa gått upp på svenska biografer och om man jämför Löfven med Hoffa, så ser man vilken malplacerade figur Löfven är!

I
Annie Lööfs marknadsanpassning för hyresgästerna, måste hon nu sätta hårt mot hårt, annars står hon där som en estradstjärna i tiden utan hållbar framtid. Hon är snart ute ur bilden, om hon inte får igenom hyresregleringen. Foliehatten kan inte tänka sig, att den nya hyresregleringen skjuts fram genom överläggningar till efter valet -22 eller hamnar i utredningsbänken, efter allt rabalder med Arbetsförmedlingen. Utan tvekan skall det bli mycket intressant att se, hur Löfven skall lösa denna rebus!

Var det egentligen så smart av sossarna, att ingå denna JÖK. Blir LAS nästa stötesten för Löfven? Hade det inte varit smartare för sossarna att ge Alliansen makten och se dom slåss med SD och sedan komma igen, när de stridigt färdigt, med en pålitlig socialdemokratisk politik? Absolut hade sossarna kunnat komma tillbaka stärkta och större i valet-22. En Alliansregering utan egen majoritet hade inte fungerat i verkligheten. Foliehatten kan inte se hur Alliansen skulle komma överens. Efter Alliansens misslyckande skulle Löfven sedan kunna diktera villkoren betydligt hårdare i JÖKen, än vad han fick göra. Tack vare JÖKen har sossarna fått skulden för alla problem som finns i samhället och på köpet ett starkt och större högerblock.
 
Det som har sjunkit in hos många sedan något år tillbaka, är sossarnas absoluta nya och halvt desperata taktik och strategi sedan Reinfeldts topp kring 2010 - att massivt satsa på s.k. nyanlända. Sossarna har sett till att hålla tillbaka allt som kan uppfattas som samhällets reaktioner mot de nya händelserna i nya Sverige, t.ex. det dagsaktuella att biblioteken och simhallarna börjar bli tillhåll för ”affärer”, inte bara en annan ny mentalitet inom dess väggar, tidigare främmande för dess besökare.
Morgan Johansson avfärdar försöken att återta bibliotek och simhallar med argumentet att det skulle strida mot lagen om fri rörlighet om vissa portas.

Någon gång måste gästen gå hem. Man kan inte vara kvar hos värden hur länge som helst. Socialismen är inget evighetsprojekt. En av socialismens idéer är att möjliggöra för arbetarna att leva ett borgerligt liv. När det målet är uppnått har socialismen gjort sitt. Och det är där vi är nu. Att vänstern övergivet arbetarkollektivet är bara sant till hälften, vänstern har också blivit övergivna. Skilsmässan är i samförstånd.

Tjänstemän, akademiker, företagare, kulturarbetare med flera har inget behov av att legitimera sitt värde. Man vet att man är viktiga för samhället. Idag vet arbetarkollektivet det också. Att vänstern idag företräder trasproletariatet har Foliehatten därför inget problem med. Det är en naturlig utveckling. Samma naturliga steg är att arbetarkollektivet får en ny sorts representant. Det är väl ingen hemlighet att
SD blivit lite av detta. Då arbetarkollektivets typ av arbete förändrats med den tekniska utvecklingen och med mer utbildning har också allt fler tjänstemän och företagare anslutit sig.

Såväl socialisterna som högern är till sin natur konservativa och då är det naturligt att de till slut förenas vilket man kan se i den nya riktningen med KD, M och SD. Att SD växer och att väljarna strömmar till trots all stigmatisering från etablissemanget beror väl på som Voltaire skulle ha sagt: " Om de inte fanns skulle man vara tvungen att uppfinna dem". Läste nyligen att Alice Teodorescu Måwe och hennes arbete i M har resulterat i insikten att politisk ideologi är samhällets resultat och inte dess orsak. Lite som att säga att samarbetet med SD är en nödvändig utveckling. Och Ebba Busch Thor lät sig följdriktigt intervjuas av Nyheter idag.

Mångkulturprojektet har om något visat att politiker inte kan stöpa om människor, om det inte sker på naturlig väg och i samförstånd. S och LO kom till en tid när de behövdes. Nu är uppdraget slutfört. Det förstod redan Palme och hans kollegor och det var därför som man ville öppna upp för generös invandring. Ett sätt att försöka legitimera sin fortsatta roll i politiken. Märkvärdigare än så är det inte. SD bildades då som en reaktion och Ny demokrati kom in i riksdagen 91. Efter Ny demokratis utträde ur riksdagen 94 startades en agenda-driven journalistik mot folkligt missnöje. Det har pågått i 25 år vilket resulterat i ännu större missnöje och idag är detta missnöje kanaliserat, med att SD är största parti. Man är samtidigt på riksplan andra största parti bland kvinnor, invandrargrupper och homosexuella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar