fredag 6 december 2019

Politik är ett ruttet spel!

Har det gått upp för C och L, att JÖKavtalet inte är tillräckligt gynnsamt för dem? Foliehatten som faktiskt har läst det vet, att L och C, har fått ut relativt lite. Det handlar om marginella skattesänkningar. V, Mp och C är i stort sett för fri invandring, högre bensinskatter, miljöprofil, feminism, lägre straff, fri anhöriginvandring, gymnasielagen mm. C var en gång landsbygdens parti, nu vet i fan vilka vatten dom fiskar i, Foliehatten tror inte ens dom vet det själva.

Det finns ingen chans i ”helvetet” att Stefan Löfven
avgår och kräver ett nyval. Den svenska skolan debatteras det friskt om, men friskolor, är det väldigt tyst om. Det är en icke-fråga för väljarna. Vidare avskyr väljarna AMS. Det är bara Bonnier som försvarar den där meningslösa myndigheten, eftersom de vill fortsätta gömma undan människor i meningslösa åtgärder.

Nu har också kamrat Sjöstedt gått i spetsen för att rikta ett misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Kamrat Sjöstedt har fått med sig KD, M och SD.

När det kommer till kommunernas och landstingens ekonomi är nu pengarna slut. För att rädda dem, måste staten putsa in det som fattas eller har inte Sverige inte en ekonomi som möjliggör en välfärdsstat av den storleken vi har idag? Frågan är om vi inte kommer att se, att den måste reduceras. Samtidigt går skatterna upp.

Vi vet att det är avindustrialiseringen och massinvandringen som leder till att kommunerna måste skära ned. Redan på 1970-talet stod detta klart.
Nedskärningarna kommer att fortsätta oavsett vem som styr. Enda chansen rädda Sveriges ekonomi, är att man starter en stor återvandring. SAP är ett invandrarparti med invandrarväljare. Det är därför SAP fortfarande är stora. Partiet växer med drygt 1 procent per år på grund av invandrarna och deras barn och barnbarn. I värsta fall så får S drygt 25 procent i valet 2022 och kanske 20 procent i valet 2026, men mer än så blir det inte.

Faktum är
att Aftonbladets och Expressens ledarsidor jämt och ständigt har fel i sina analyser. Foliehatten är skadeglad att sossepressen och den vulgärliberala medievänstern är förbannade (och inte så lite neurotiska) på att högern har medvind.
För Centerpartiet är det inga problem att definieras som vänster. Det är förvisso delvis ett problem för döende Liberalerna men egentligen inte.  På sikt kommer DN och Sydsvenskan att knuffas in i ett vänsterrum och hamna utför media spelet. De flesta av oss vet, att Expressen endast försöker spela ett missriktat spel och förändringarna vi sett de senaste åren egentligen inte är mer än kosmetiska.

I socialdemokratiska Aftonbladet så skriver Jenny Wennberg följande: ”Socialdemokraterna och regeringen måste visa för väljarna att man har en plan för Sverige. Det betyder att Januariavtalet inte kan vara heligt när verkligheten så tydligt visar att det måste omförhandlas. Liberalerna och Centern har gjort stor poäng av sitt motstånd mot att springa Sverigedemokraternas ärenden. Det innebär att rörelseutrymmet på den politiska spelplanen är begränsat för både Liberalerna och Centern. Att närma sig Moderaterna och Kristdemokraterna som är redo för samkväm med Sverigedemokraterna är knappast ett alternativ. Det betyder att Socialdemokraterna, vars politik inte är tongivande i Januariavtalet, måste pressa på nu för att få till en politik som faktiskt förbättrar livsvillkoren i Sverige. Socialdemokraterna måste våga stå upp för att skolan är viktig för brottsbekämpningen och att det finns människor som faktiskt behöver Arbetsförmedlingen för att komma i arbete. Och man måste göra det nu.”
Det samkväm mellan M, SD är redan ett faktum och på tisdag avgörs det, om det blir nyval eller inte. Det hänger som vanligt på kamrat Sjöstedt. Frågan är om han inte sviktar ännu en gång! Foliehatten tror att konsekvenserna denna gång kan bli, att han får lämna ordförandeposten i V och anledningen är självklar, han har gått ut hårt och ändrat sig i sista stund, ännu en gång. Denna gång blir det Eva Nordmark som räddas!
Att kamrat Sjöstedt skall se till att JÖKen avgår och det blir nyval, finns inte på kartan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar