lördag 7 december 2019

Tänd ett ljus och låt det brinna!

Miljömärkning Sverige AB har av regeringen fått det övergripande ansvaret för miljömärkena Svanen och EU-Blomman.

De uppmanar nu svenskarna att rensa bort paraffinljus, för att rädda "klimatet" man ska istället använda stearinljus. Det har visat sig att”tända ljus släpper ut lika mycket koldioxid som 67 000 bilar.”

Det är fantastiskt,  om alla i Sverige skippar paraffin under ett år och bara tänder stearinljus skulle vi spara in utsläpp, från 67 000 bilar. 

Koldioxid är en gas som bildas vid förbränning av kolföreningar i syre. Paraffin är en kolvätebaserad produkt framställd av petroleum. Foliehatten undrar om Svanen har kollat upp vad som ingår i stearin? I stearin ingår ”Palmitinsyra." Palmitinsyra hittas som namnet antyder i palmolja. https://sv.wikipedia.org/wi… Regnskogen ska skövlas för att ge plats åt palmer, så vi kan ha stearinljus, ja ni hör själva hur det låter. Visst finns palmitinsyra i annat också, men han tror inte det slår palmoljan.
 
Snälla Svanen innan ni går ut med ett meddelande, skriv så alla förstår! ”Förnybar råvara!” Vad är ”förnybar råvara?” Energi som förbrukas är förbrukad. Den omvandlas möjligen till annan energi eller materia men förbrukad är den. Solen som exempelvis är en "förnybar" energikälla? Tydligen finns det MP-folk på Svanen som inte kan tänka eller förstår vad det handlar om!
Vilka miljöbovar människorna var som levde innan glödlampan uppfanns. Den största insatsen för miljön vi kan göra i Sverige, är att se till att MP förpassas från riksdagen och allt inflytande.

Foliehatten kan bara konstatera MP och C har blivit besatta av ”Satan” själv, allting är farligt nu, djur, människor, ljus, bilar, flyg etc. Det MP borde fundera på hur mycket en bildbrand föroreningar CO2 halten. Varför kan de inte komma med ett förslag hur de skall få stopp på detta. Lund har det senaste halvåret drabbats av mängder av bildbränder. Polisen i Lund skulle bli mycket glada och tacksamma om MP kunde lämna några bra förslag, för att få stopp på dessa bränder!

Foliehatten har hört, att färga håret är en miljöskam, tänk på det batikhäxor! Rena gifter som spolas ned i avloppet vid hårfärgning.
 
Ljusskam! Det enda Foliehatten känner skam över i Sverige, är politiker och media, tätt följt av det fruktansvärt höga skattesystemet. Sitter här med ett tiotal ljus och njuter. Gör det ni också och låt er bli kallade klimatförnekare och ta lite glögg och pepparkakor och njut bara.
 
Tack och lov att, vi har kineserna! Jorden behöver CO2 i mängder för att kunna försörja befolkningen! Om nu koldioxid är ett planetärt existentiellt hot! Så finns det bara en lösning! Kina, Indien och flertalet utvecklingsländer måste tvingas att upphöra med all hantering av fossila bränslen eller förintas!
 
De klimatupphetsade koldioxidtalibanerna har fått allt om bakfoten! Solen styr uppvärmningen av Jorden. Först uppvärmning sedan mera koldioxid! Den mängd koldioxid som industrialiseringen anses bidraga med utgör ca 0,001% av atmosfären. Inte mycket till växthus!

Att miljötalibanerna inte har insett att det går att få ner koldioxidhalten mycket enkelt, på bara en halvtimme kan vi få ner utsläppen till noll. Det är bara för hela Jordens befolkning - ”hela” - inget fusk, att hålla andan, riktigt ordentligt. En halvtimme eller en timme. Så är saken klar. Sedan kan alla miljötalibaner, ta det lugnt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar