måndag 4 januari 2021

”Alla likas värde” gäller varken för regering och opposition.

Regeringen har gått ut med många rekommendationer för att hålla nere smittspridningen av Covid-19.
Stefan Löfven: ”I år kan vi inte fira med alla som vi vill fira tillsammans med. Därför att coronaviruset tar ingen hänsyn till våra högtider. Nu måste vi vara uthålliga, nu måste vi hålla i, och det är din och min skyldighet.”
Vice statsminister Isabella Lövin: ”Det här betyder såklart inte att vi inte ska bry oss om våra nära och kära. Vi behöver alla hitta nya lösningar. Kanske fira utomhus, med varma kläder och en sprakande brasa. Kanske ses hela släkten från norr till söder, i ett gemensamt digitalt kalas. Låta firandet handla mindre om stress och måsten, och mer om omtanke och gemenskap .”
Efter söndagens välsignelse i Vatikanen kritiserade Påve Franciskus personer som åker på semester för att fly nedstängningar till följd av pandemin.
Franciskus: ”De tänker inte på de som stannar hemma, på de som drabbats ekonomiskt av nedstängningarna, eller på de sjuka. De tänker bara på att åka på semester och ha roligt. Det gör mig verkligen ledsen.”

Dessa rekommendationer gäller tydligen bara svenska folket och inte de som verkar i riksdagshuset eller sitter i regeringen. Det är så dåligt att till och med clownerna skäms.

Den senaste i raden som har brutit mot dessa rekom
mendationer är Ms utrikespolitiska talesperson Hans Wallmark som har varit i Las Palma på Gran Canaria under julhelgen.
Hans Wallmark till Expressen: ”Jag anser att jag inte brutit mot några regler eller bestämmelser, varken i Sverige eller Spanien, och inte mot någon reserekommendation från UD heller. Men jag är politiker och verkar därmed i en förtroendebransch. Jag har under dessa dagar på alla sätt fullgjort mitt uppdrag som riksdagsledamot.”
Han avslutar med att be om ursäkt.
”Har brustit i omdöme och därmed förtroende. För detta kan jag bara be förbehållslöst om ursäkt”.

Men var Las Palma resan nödvändig?

Det räcker inte med att be om ursäkt, eftersom Tobias Billström blev så jävla förbannad när Morgan Johansson hittades på ett köpcenter så förväntar Foliehatten sig att Billström kommer att verka för att hans partikamrat utesluts ur partiet.

En semesterresa till Las Palma är inte en nödvändig resa under pandemin. Kul att träffa frun under julhelgen är det väl, men alla andra människor i landet umgås på Skype, pratar telefon, skickar SMS eller vad man kan hitta på under denna för alla ansträngande tid.
Wallmark på FB: ”Även jag har varit i Las Palma under helgerna. Hustrun är där nere och har arbetet därifrån. Jag kom ned med medicin och vi har firat jul tillsammans.” Det öppenhjärtiga meddelandet på Facebook är nu borttaget. Kritiken blev visst lite för stark
Hustrun i fråga heter Susanne Wallmark och är universitetsdirektör på Malmö universitet. Lite konstigt att ha tjänsteställe i Las Palma för en sådan tjänst. Foliehatten undrar vad det är för medicin som han måste flyga från Sverige till Spanien med? Spanien har betydligt mer att välja på inom det området. Svenska recept fungerar i hela EU. Om det är så att hon glömt receptet hemma går det att lösa att få en kopia till Spanien. Det är inga som helst konstigheter. Bara ett svepskäl.
Kan syftet vara att rikta bort uppmärksamheten från den kader av toppsossar som julhandlat, åkt skidor och åkt på solsemester och istället rikta intresset mot en moderat och sedan dreva honom från sina uppdrag. Syftet är att få folk att relativisera sossarnas semestrande och förmedla känslan att dom är likadana kålsupare allihop. Detta är det bästa utfall man kan hoppas på, så det är dit man siktar. Genomskinligt. Men det kommer säkert att fungera. Vi måste komma ihåg att gemene man är en idiot.
Någon med riktig makt har sagt åt ”de frälse” i riksdagen ”nu jävlar bryter ni mot rekommendationer, så att folket en gång för alla begriper hur satans korrupta ni är”! Är det någon som på allvar inbillar sej att de korrupta politikerna kan ”smyga runt” på stan/flygplan etc , utan munskydd dessutom, utan att ”folket” med sina mobilkameror skulle upptäcka? Allvarligt?
Våra ”makthavare” är
allihop en skock korrupta kräk, men ”någon med muskler” håller på att avslöja skiten nu en gång för alla! Spännande men jobbiga tider stundar!
Enligt oberoende
SVT är M:s utrikespolitiska talespersons Covid- 19 synder större nyheter än finansministerns Covid-19 synder.
Det går ett rykte om att Strömmer (som är Ms "chefsideolog") har föreslagit partiledningen att offra Wallmark så snart som möjligt. Gamle Wallmark, som tidigare har varit försvarspolitisk talesman, har börjat bli rejält gaggig och skulle ändå fimpas inför valet 2022.
På så vis tänker man öka trycket på sossarna så att de hamnar i ett pinsamt läge och kanske tvingas göra sig av med den allmänt hatade Eliasson. Går Eliasson är det en fjäder i hatten för M. Stannar Eliasson tänker man tjata om hans resa så snart man har möjlighet. Bra vilket som, alltså. Typisk högerswing från Strömmer.
Både BBC, danska..norska..tyska tidningar har tagit upp allt.
Vi är utskämda i grannländerna.
Vore mycket taktiskt av M att flytta på honom. Det skulle innebära fritt spelrum för att driva rejält drev mot regeringen och Eliasson. Men eftersom det troligen finns bevis för att varannan moderat har handlat under mellandagsrean är det nog osäkert om de går den vägen.

Här en ranking hur uselt de olika personerna betett sig: 

1. Dan Eliasson, onödig utlandsresa
2. Magdalena Andersson, onödig inrikesresa
3. Stefan Löfven, brott mot lokala nedskrivna rekommendationer
4. Morgan Johansson och Lena Hallengren, brott mot uttalade men inte formulerade rekommendationer.
6. Wallmark, onödig utlandsresa, men inte i maktposition, medicinstoryn osäker, stämmer den inte åker han upp på listan.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar