söndag 3 januari 2021

Svensk film är fritt fall utför stupet!

SVT skriver om nya siffror från SBF. "Sveriges biografägareförbund skräder inte orden när de nu släpper siffror om förra årets biobesök. ”Skakande låga siffror för svensk film” och ”svensk film befinner sig i en kris” är några av formuleringarna i pressmeddelandet som skickats ut till svensk press." Svenskproducerad film intresserar allt färre svenskar. På många håll hörs kritik om att filmerna är för PK.

Biopubliken ”minskade sina” att se på svensk film med 31% jämfört med 2018. Antalet besökare som ”ratar” svensk har minskat med 50% sedan 2014 och branschfolk anser det är alarmerande”

Under 2019 gjordes nästan 15,9 miljoner biobesök i Sverige och bara bara 2,1 miljoner tittade på svenska filmer, det motsvarar bara 13,2% av biobesöken och är en minskning från föregående år med nästan en tredjedel, uppger SBF i Biografrapporten 2019.

Siffrorna för svensk film hade varit ännu värre! Tack vare två stora publikdragare, ”Sune – best man” som gick upp på bio 20 december och musikalfilmen baserad på Tomas Ledins musik, ”En del av mitt hjärta”, som gick upp på bio 25 december, kunde siffrorna bättras på något. På bara 11 respektive sex dagar lyckades båda dessa filmer locka över 160 000 biobesökare vardera och blev därmed de fjärde och femte mest sedda svenska filmerna 2019. Utan dessa båda filmer hade svensk film förmodligen legat närmare 10%”

Vad är då orsaken till att biobesökarna ratar svensk film? Främsta anledningen är att den är så jävla PK. Det är svårt att förstå varför skattemedel år 2020 skall läggas på ett Filminstitut som producerar beställningsjobb åt regimen i Sverige.
Foliehatten sticker ut hakan och skriver – tankarna går tillbaka till 30-talet, där en annan regim höll i trådarna. Det gäller inte bara film utan det gäller även det som produceras på SVT!
Det ska jämnt och ständigt vävas in någon sidohandling om rasism eller homofobi eller incest eller något om trassliga äktenskap svenska filmer och TV-serier har en tendens att jämt vara så jävla sura hela tiden. En massa fjantig feminism-hysteri, där arga kvinnor hakar upp sig på termen "man" och är sura på sina pojkvänner. Det verkar som om Mona Sahlin är assisterande manusförfattare till rubbet!
Vem vid sina sinnens fulla bruk är egentligen förvånad? Svensk film/SVT har befunnit sig i en utförsbacke sedan mycket länge, men har nu helt och hållet slirat in i en veritabel störtloppsbacke och kulturmarxismen står svenskarna upp i halsen.
Att det kommer som en stor förvåning för de ansvariga att svensk/film och SVT befinner sig i, när de inte inser att mycket av utbudet riktas till minoriteter och inte kommer att attrahera majoriteten? Det en självklar logisk följd att en film/serier riktad till en minoritet också kommer att dra in väldigt lite pengar och tittare.
Foliehatten förstår inte varför kultureliten känner sådan frustrationen, när de inte inser att svenska folket visar att de inte tycker som dom. Foliehatten kan även ta med MSM och veckopressen som också befinner sig i fritt fall med minskade läsare. Foliehatten skulle också tro att det samma gäller de två SVT-kanalerna.


Läs gärna vad Filminstitutets VD Anna Serner säger:
"Marknadsstödet som går till de mest kommersiella filmerna kommer 2020 bara att ges till kvinnor om inte fler kvinnliga filmskapare får chansen.
Det var på det stora #MeToo-seminariet inne i Festivalpalatset i Cannes som kom med sitt hot till filmbranschen. Och hon kallade det också själv för ett hot."
Svenska Filminstitutet har blivit ett redskap för aktivister som kan skyffla pengar till propagandaprojekt. Folket har svarat genom att sluta gå på bio. Det tråkiga är att biografägarna agerat åt helvete för sent. De borde slagit näven i bordet för väldigt länge sedan. Nu tror Foliehatten personligen att det är för sent oavsett vilka filmer som de kommer ut med, eftersom de flesta valt sig vid att inte längre räkna in biobesök som en möjlig aktivitet. ’
Att många valt nätet istället är Henrik Jönssons You Tube intervju med Jimmie Åkesson ett bra bevis på. Intervjun har haft över 500 000 visningar och är mer än än någon SVT-serie.
När folk väljer att titta på
SVT så är det Vinterstudion, På spåret eller mästerkocken - svenskvänliga program. Ser vi till Ungas filmtittande så har studier gjorts som visar att unga uppfattar dialogerna som onaturliga inom svensk film. Man väljer aktivt bort svensk film eftersom det är för mycket klichéer.

 

2 kommentarer:

 1. Likheterna med 30-talets Tyska kulturutbud är stora.
  Skillnaden är väl framförallt kvaliteten på det som produceras, de Tyska propagandafilmerna används fortfarande i utbildningen, inte för sitt budskap utan för den höga kvaliteten och effektiviteten i indoktrineringen.
  Något som dagens feministiska filmkonst inte kommer bli, snarare tvärtom kommer den ihågkommas som de pekoral och konstnärliga fiaskon de genomgående är.

  SvaraRadera
 2. Först God Fortsättning. Och det gör du Marcus.
  "Främsta anledningen är att den är så jävla PK. Det är svårt att förstå varför skattemedel år 2020 skall läggas på ett Filminstitut som producerar beställningsjobb åt regimen i Sverige."
  - Regimen är kultureliten som lever i sin bubbla. Folket vill ha bröd och skådespel och SvT har tydligen insett detta då män visat en antal klassiker under helgerna.
  För övrigt om SvT's Slippa kulturrapportjournalistik i nyheter.

  SvaraRadera