söndag 24 januari 2021

Har kriget redan börjat i MENA?

Redan i början av november var Joe Biden ganska säker på att vinna valet i USA, eftersom han via sina rådgivare börjat agera på den internationella scenen i Mellanöstern. Läs länken och förstå att valet var avgjort innan det ens hade genomförts!

Enligt en artikel i The New Arab redovisas i en rapport från Asharq Al-Awsat, att en Biden-rådgivare träffade en grupp syrier för att se över, hur en Biden-administrationens Syrien-politik skulle se ut. Rådgivaren sa att Biden skulle behålla en amerikansk militär närvaro i nordöstra Syrien för att motverka Rysslands inflytande och hålla bort pengar för återuppbyggnad av Syrien, såvida det inte sker en "meningsfull" politisk reform. Med andra ord USA kommer att gå in igen i Syrien för att skapa oreda med Jihadister. Man kan spekulera i vad som menas med politisk reform - ny ledare i Syrien?  Allt talar för att vi ser en konflikt på gång och med den – flyktingar!

USA har en liten ockupationsstyrka i nordöstra Syrien för att kontrollera oljefälten där, uppskattningsvis cirka 600 soldater. De amerikanska soldaterna har haft konfrontationer med både syriska och ryska styrkor. Rådgivaren sa att Biden skulle behålla denna militära närvaro eftersom den "är avskräckande för ryska och regimens luftangrepp." Rakt på sak, de stjäl olja!

Igår kom det fram att en större amerikansk militärkonvoj åkte in i nordöstra Syrien under torsdagen(21 jan). Enligt rapporter inkluderade konvojen cirka 40 lastbilar och pansarfordon som backades upp från luften med helikoptrar som fraktade 200 soldater.

De insatta förutsåg detta och Bidens kabinett har inte vilat på ”hanen” och den är i stort sett full av småhattar, så att USA skulle gå in i Syrien, var mer än förutsägbart.
Vad USA kan göra är att försöka skrapa ihop islamister, detta betyder även att de kommer resa från Europa
och andra delar av världen. Av någon magisk anledning kommer Covid-19 restriktionerna inte gälla för islamister som vill resa till Turkiet.

USA kan inte gå in själva för
att bort Assad. Ryssland är där och om något händer kommer Ryssland ta dit fler trupper. Ryssland vet om att Biden är en extremt impopulär president som sitter där på tveksamma grunder och att problem kommer att drabba honom på hemmaplan,  om det blir stora amerikanska förluster, så kan tom militären själva gå emot Biden.
USA kan inte plocka från Assad från Syrien pga Ryssland, det enda chans är att om Israel har gjort någon deal med Putin, men det är nog mer än otroligt, med tanke på hur mycket Ryssland har satsat på Assad. Glöm inte att Kina finns i bakgrunden. De tänker en av hamnarna i Syrien som ansluter till Sidenvägen!

I förgår genomförde Israel en flygattack med amerikanska "smart bomb" som krävde livet för en hel familj i Hama i Syrien. Familjen, far, mor och två barn, dödades i luftangreppet i västra utkanten av Hama stad tidigt på morgonen den 22 januari 2021. Attacken skadade minst fyra andra civila. Syrian Arab News Agency har publicerat en bild som visar resterna av projektilen som drabbade offrens hus. En av bitarna, som du kan se på byråns bild, verkar vara identisk med en del av den USA-producerade GBU-39 Small Diameter Bomb (SDB).

 

Southfront GBU-39 introducerades av Boeing 2006 och är en precisionsstyrd drönarbomb med en räckvidd på 110 km. Bomben använder tröghetsnavigeringssystemet, INS och GPS för att träffa statiska mål med hög noggrannhet. Det israeliska flygvapnet är en av GBU-39s huvudoperatörer. Dessa bomber användes i många israeliska attacker mot Syrien de senaste åren. Bland de sex största ägarna av Boeing hittar vi naturligtvis de "vanliga misstänkta" Vanguard, State Street och BlackRock. De drar alltid nytta av krig och förstörelse och samma finansinstitut är också bland de största ägarna till de fem medieföretagen som kontrollerar över 90 % av media i USA. Så det är inte konstigt att media inte sätter fokus på krigsprofitörerna.

Den israeliska armén erkänner att den har genomfört minst 50 angrepp/anfall på mål i Syrien fram till 2021. I en säkerhetsrapport för det senaste året(2020) bekräftade den israeliska armén att den utöver dessa raider hade genomfört 20 specifika operationer, särskilt vid den libanesiska gränsen och Syrien. Israel påstår sig förhindra två försök från Hizbollah att genomföra "sabotageoperationer" vid den libanesiska gränsen. Armén meddelade att uppgifter från det israeliska flygvapnet indikerade en betydande ökning av aktiviteter relaterade till vad den kallar "krig mellan krig." De sa att de israeliska flygplanen utförde 1400 operationer 2020, utöver mer än 400 helikopterattacker och tillade att flygplanen har flugit cirka 35 000 timmar sedan årets början.

Det nya kabinettet i USA är full av småhattar som har stark lojalitet med Israel. Det finns ingen anledning att förvänta sig något annat än att de kommer att se till att Israel får fortsätta sina olagliga attacker mot andra länder och dödandet av civila.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar