fredag 1 januari 2021

Dags att förbjuda försäljning av fyrverkerier och ge polisen fria händer!

Nyårsafton och natten blev en ”ovanligt stökig” på många ställen i Sverige.
Polis och ambulans raketbesköts. Polisen fick ta emot många anmälningar om vårdslöst raketskjutande, mycket bråk, bilbränder, bränder i soprum, fylleri, misshandel och skadegörelse.

I Avesta i Dalarna skadades en polis när patrullerna på plats besköts med raketer. En raket detonerade på polisfordonet bredvid en polis. Enligt SVT var det 40-50 "unga män" som sköt fyrverkerier mot polisen samt "sparkade och slog sönder polisbilar!"

Skåne var inget undantag. Skånepolisen har under natten hanterat strax över 360 ärenden och 53 var kopplade till fyrverkerier och på Möllevångstorget i Malmö var det raketkaos och i Klippan blev en ung man knivskadad i samband med ett storbråk, enligt SVT.

Polisen i Karlskrona skriver: 30 december 21:34, Sabotage mot blåljusverksamhet, Karlskrona. Raketskjutning mot polis.

Under kvällen har det varit stora problem med att personer skjuter med raketer och fyrverkerier i området Kungsmarken i Karlskrona. Flera av raketerna riktades mot balkonger och fastigheter och ett flertal boende har ringt till polisen. Polisen var på plats med flera patruller och vid klockan 23:30 blev en polis träffad av en raket och fick föras till sjukhus för vård. Skadeläget bedöms som allvarligt men inte livshotande. Anmälan angående grovt blåljussabotage samt våld mot tjänsteman kommer skrivas.
Polisen är angelägen att få in tips från boende eller om någon har filmat händelserna tar polisen tacksamt emot dessa.”
En sajt på nätet har tagit del av flera videoklipp från attackerna mot polisen i invandrartäta Kungsmarken i Karlskrona. I videoklippen syns personer även hetsa mot polismän genom att klappa händerna i deras ansikten. Vidare hörs det hur personer med kraftig brytning konfronterar poliser med ord som, ”ni vågar inte komma närmare”, ”lilla kuksugare”, ”horungar” och ”mammas fitta!”
Enligt Ekot har polismannen lämnat sjukhuset med ett brännskadat ben och inte så allvarligt skadad. Det mest allvarliga är nog att polispatrullerna var tvungna att retirera och invänta förstärkning från Kalmar och Kristianstad.

Behövs det backande fega poliser? Backande poliser utgör en oerhört stor fara för sina kollegor. För varje gång polisen tillåter sig att förolämpas och backar ur ett kaosområde så växer” dräggens” egon. Dag för dag blir de modigare och mer gränslösa! Polisens arbetssituation blir allt farligare och polisen skall inte backa!
I decennier klarade Sveriges befolkning av att använda fyrverkerier under ordnade former och endast under några dagar. Numer har det spårat ur alldeles. Det skjuts mot allt och alla. Vad kan det bero på......?
SVT Nyheter: ” Två unga män i 18-årsåldern har anhållits misstänkta för
blåljussabotage i Karlskrona. Detta sedan en polis träffats av en nyårsraket och förts till sjukhus men kunde under morgonen skrivas ut.
Ett flertal poliser hade vid 21.30-tiden kallats till ett bostadsområde i Karlskrona där det uppgavs vara problem med att personer skjutit med raketer mot fastigheter. När polisen anlände besköts även de. På platsen grep polisen två unga män, båda i 18-årsåldern. De är nu anhållna misstänkta för blåljussabotage.”
,Att skjuta raketer mot personer, poliser, ambulanser och brandkår, borde jämställas med att använda vilket vapen som helst. Sveriges lagar är utformade för civiliserade människor. Dessa nidingsdåd borde straffas hårt. Polisen måste , dessutom börja visa ryggrad, om de blir beskjutna, måste de kunna skjuta tillbaka.
I Danmark är det totalförbjudet att sälja raketer/smällare. Nu finns nog med argument att förbjuda fyrverkerier och smällare och att idioter skjuter med raketer mot folk och hus. De skrämmer livet ur barn och djur.
Raketer och smällare sprider tungmetaller i naturen, det är nog något som våra gröna politiker totalt har missat! Det skjuts inte bara på nyårsafton utan att det håller på veckor före och efter och stör människor. Personer skadas och belastar sjukvården helt onödigt.

Nu är det dags för en lagändring. Innehav av raketer
och avfyrning mot personer innebär vapenbrott. Idag får inte polisen besvara raketbeskjutning med att avfyra sina tjänstepistoler i luften. Det skulle få enorm effekt om det var tillåtet och drägget skulle backa istället för polisen. Det är trots allt försök till att döda poliser som sker.
Regeringen har ändratlagstiftningen och har föreslagit följande: "Straffet för blåljussabotage föreslås vara fängelse i högst fyra år och för grovt blåljussabotage fängelse på viss tid, lägst två och högst arton år, eller på livstid.

Foliehatten anser att denna ändring inte räcker. Regeringen borde också ge polisen större befogenheter att ta itu med de värsta av "dräggen!"

I decennier klarade Sveriges befolkning av att använda fyrverkerier under ordnade former och endast under några dagar. Numer har det spårat ur alldeles. Det skjuts mot allt och alla. Vad kan det bero på......?
Detta med att invandrare inte kan hantera smällare och raketer är inget nytt påfund. De skjuter in i folkmassor och de skjuter och smäller på de mest udda tider på dygnet. Det är samma invandrare som ständigt påminner oss om, att deras familjer gått 10 mil genom olika minfält och att flera av barnen lider av post traumatiska krigsproblem, att skjut med raketer mot personer , djur och att attackera poliser går bra.

Det är inte bara nu i samband med nyår som Karlskrona har haft problem. Karlskrona har haft stora med Panncentralen som varit en samlingspunkt, fritidsgård, tillhåll skulle läggas ner, eftersom kommunen inte beviljade mer bidrag.
Panncentralen hade redan fått en halv miljon i bidrag under året och uppmanades att söka bidrag som alla andra föreningar får göra. I samma veva uppmärksammas ett bedrägeri där en kvinna blivit lurad på 400 000 kr av ledare på Panncentralen. Det snyftades i media över nedläggningen och det uttrycktes en stor oro över vad dessa ungdomar skulle göra på kvällar och nätter! De befarade att "buset" skulle öka i området. Är aktuella händelser eventuellt en krigsförklaring till följd av att de inte fått allt de pekat på? Det handlar om människor som inte kan acceptera våra regler utan hotar och förstör för att få sin vilja igenom..... tyvärr lyckas dom oftast vilket ökar deras självförtroende.
Alla minns Landskrona 2014, när polisen inte fick undsätta sina egen kollega.
”Polismannen hamnade ensam med mobben i Koppargården och drog sitt vapen
och den larmad förstärkning valde att inte gå in av rädsla för att starta ett upplopp. Händelsen har lett till konflikt mellan områdespoliserna och polisledningen. Nu läggs hela satsningen på området ner.”
Känns som att den nya strategin är "observera" möjligen lagför lite mjukt i efterhand.
När skall polisen få de verktyg de behöver av vänstern, det håller inte att backa och bjuda på saft och bulle. Det enda som ”drägget” förstår är hårda tag!

 

1 kommentar:

  1. Min första tanke är att förbjuda fyrverkerier. Men det är feltänkt. Det är inte fyrverkerierna det är fel på. Det är fel på de som inte kan använda dessa på rätt sätt. Under min uppväxt förekom inte detta. Allt är ett importerat problem. Sveriges politiker har importerat dysfunktionella inavlade idioter. Därför ser det ut som det gör. För att få till en varaktig förändring då det gäller handhavandet av fyrverkerier finns bara en lösning. Massutvisning. Kan inte detta tillämpas så återstår endast skjut, gräv, glöm.

    Vad gäller polisens agerande så är det under all kritik. Man skapar inte respekt och ordning genom att vara passiv. Vad ska vi med en poliskår till som bara står och tittar på? Är det så som polisen ska uppträda så kan vi lika gärna avveckla hela kåren!

    SvaraRadera