tisdag 12 januari 2021

Sverige är unikt i Europa med att ständigt ha amerikansk politik som första nyhet!

Bonniers tidningar med DN i spetsen har de senaste dagarna haft mängder av artiklar där man är totalt hysteriska efter det olaga intrånget i Capitolium byggnaden. Det verkar som om svenska nyheter inte så viktiga för svensken.

Bonniers slår två flugor i en smäll. Dels eldar man på om ”demonen” som måste avgå innan 20 januari, så att även tidigare stabila Trump-anhängare i Sverige debiteras ännu mer på sitt svenska världskända skuldkonto, dels har ett ypperligt läge för Bonniers inställt sig att dölja svensk politik med.

Regeringens hanteringen av Covi8d-19 är inget annat än en praktskandal.
Man har inte vidtagit de åtgärder som våra grannar har gjort och nu får Sverige skörda dödsoffer som våra grannar inte är eller kommer att vara i närheten av.
Varför kräver inte Bonniers tidningarna att ministären Löfven skall avgå? De har bevisat, att de inte klarar av att leda land, gång på gång!

Löfven & Co sänder i hemlighet tacksamma tankar till Trump och det olaga intrånget. Borta från uppmärksamhet är regeringens inkompetens att handskas med pandemin, borta är elnätshaveriet, borta är debatten av yttrandefriheten, borta är flyktingpolitikens följder som organiserar brottsligheten, borta är Löfvens i strid mot politikens egentliga innebörd patetiska lotsande för att hålla ihop en omöjlig konstellation som rymmer så skilda partier som V och C.
Nästa blindskär blir hyressättningen. V har genom Sjöstedt som flydde sagt, att här backar vi inte en millimeter. Löfven vinner duellen när krutröken lagt sig, så
blir det som vanligt, det bordlägges och beslut kommer efter valet.

Inte bara
Bonnierssfären som kör amerikansk bevakning av svensk politik, dvs bara när det passar. Självklart är Imperiets politik den viktigaste för Bonniers. Vi är och ska fortsätta vara en vasallstat i det Liberala Imperiet.

Generalfelet som Trump gjorde när han myntade ”America First” var att han direkt hotade Imperiets ställning i världen genom att i vart fall säga. att det är dags att premiera det egna landets och den egna befolkningens intressen. Det är som om Kejsar Augustus hade sagt att nu bör vi ta ett steg tillbaka och avveckla imperiet och istället se till, den romerska befolkningens intressen.

Public service är inte i samma division som Bonniers, men  Sveriges Radio närapå. Om en svensktalande utländsk radiolyssnare här i Sverige fick höra Sveriges Radios bevakning av USA och presidentvalet sista hal året skulle han/hon inte tro sina öron. Hur kan ett annat lands politik vara viktigare än landets? Vad gör media, mer än att ta emot mer ”smörjpengar?”

Det som är så märkligt med alla artiklar i storstadspressen, är att med Internet är det nu väldigt enkelt att kolla upp källor direkt. Alla tal och uttalande finns på Youtube eller är transkriberade och snabbt läsbara. Det har aldrig varit enklare än idag, att syna den falska propagandan genom att själv källgranska fakta.
Vad gör då våra medier, både PS och MSM? De refererar till andra mediers uppgifter. Enligt TT, CNN eller en källa till CNN är en textrad som alldeles för ofta syns i svensk omvärldsbevakning. De förpuppar sig och glömmer oftast källhänvisningarna och istället "rapporterar" om vad CNN, Reuters eller annat mediehus skriver och tycker om nyheterna.


MSM och PS väljer att använda andra mediehus som trovärdig källa i en tid när det aldrig varit enklare att själva kontrollera källan. De har valt att inte källgranska fakta. De bryter mot journalistikens viktigaste regel att kontrollera källan. Börjar man kontrollera källorna finner man att TT, CNN, Reuters och andra vinklar nyheter något enormt. Dels genom omskrivningar med ord men också vilka nyheter man väljer att rapportera om.

Speciellt gäller det den ”heliga” kon klimatet. Det var varit mycket kallt och mycket snö nästan överallt i världen, men inte ett ”enda” ljud hörs eller syns i MSM eller PS. De ”hugger” först när det är varmt eller någon storm dragit fram.

Att landsortstidningar med en begränsad budget är mer eller mindre tvingade att förlita sig på mediehus är en sak men att skattefinansierad PS gör det av slentrian är bedrövligt
och mycket farligt. Vem granskar mediehusen och deras mediala makt? Svaret är ingen. Då skevar det lätt iväg om de blir utsatta för systematisk entrism.

Till råga på får nu en av de värsta Trumphatarna plats i SVT med eget program-
Carina Bergfeldt!


 

2 kommentarer:

 1. Techjättarna i Silicon Valley, USA, styr yttrandefriheten eftersom de har närmast monopol på Internetplattformar där människor kan kommunicera med varandra. Privata företag övertrumfar demokratin.
  https://juliacaesar.blog/2021/01/11/nar-silicon-valley-blev-gud-2/

  världen har som på en given signal blivit galen

  SvaraRadera
 2. Joshua Philipp, vars program heter Crossroads och finns på Youtube (de videor som inte plockas bort). Han är sympatisk och kunnig, modig och förtroendeingivande. Han är både expert på lågintensiv krigföring av den här sorten och en kristallklart sanningssökande journalist. Här är ett bara 12 minuter långt smakprov: en japansk journalist har analyserat två långa videor från scenerna innan och efter att kvinnan skjuts av polisen. Två personer, som uppenbarligen inte är Trumpsupportrar – den ene har identifierats tillhöra Antifa – agerar koordinerat, slår sönder rutan och agiterar både före och efter skottet, den ene byter sedan kläder och fortsätter att agitera. Den andre intervjuas senare som vittne i systemmedia utan att hans roll och engagemang klargörs.
  https://youtu.be/5nvqvvsqJ_s

  SvaraRadera