onsdag 6 januari 2021

Håller det kommunistiska styret i Kina att anpassa sig till vad demokrati innebär?

För två år sedan skrev det kinesiska Global Times mest om kommunistisk propaganda. Tydligen har det kommit nya direktiv kommit från den kinesiska staten där yttrandefriheten skall värnas mer. Global Times blir allt bättre och har en uppdaterad sida.
Om inte Centralkommittén sänker detta kommer vi se bra artiklar från dem så som vi sett från Jack Ma ägda South China Morning Post  och Hong-Kong baserade Asian Times.

Det som gör "mänskliga rättigheter" möjligt är inte bara lagstiftning men att det finns ett civilsamhälle som kan bära det. Detta förstår Kina. De förstår också att det inte är amerikansk "frihet" som gör USA attraktivt men deras ekonomiska styrka och höga levnadsstandard. Få värdesätter Brasilien eller Ryssland på grund av att de är så fattiga. Notera också i citatet att Kina förstår att "mänskliga rättigheter" är ett politiskt redskap som kan användas för att stärka länder och omkullkasta dem. Den kinesiska ekonomin växer nu mest i världen.

Foliehatten under om de styrande i EU och Sverige begriper vad mänskliga rättigheter innebär? Han tror det inte!

Till skillnad från väst växer de mänskliga rättigheterna på grund av att Kina har en kollektivistisk syn på människan. En nationalism där inte individen alltid står över gruppens intressen.
Global Times skriver: ”Kinesernas medvetenhet om "oss" och "dem" är slående. De gör allt rätt medan vår elit gör det mesta fel.

Varken EU eller USA inser, att om 10-15 år kommer Kina vara ett I-land med en ekonomi dubbelt så stor som den amerikanska och EUs tillsammans och ytterst få av de problem som Sverige, USA och övriga västvärlden har dragit på sig.

Danskarna kom ut med en rapport för någon månad sedan som visade att om danskarna utgjorde hälften av populationen kommer deras BNP falla med en 1/3 eller mer. Vi är mer eller mindre "fucked." Svenskarna hoppas och håller tummen hårt för att inte bli rånmördade utanför ICA eller bankautomaten. Det är fan helt otroligt. I kommunist högkvarteret i Beijing korkar man väl upp champagnen - givet hur illa det går för västvärlden.

Tänk om någon från den svenska regeringen skulle delta i debatten. Det hade varit mycket pinsamt att höra någon idiot till sosse mumla om avspänning, FN och folkrätt.
Är annars faktiskt förvånad över att ingen av de som kom från Europa
mer än Macron, ens överväger att Europa som har 450 miljoner invånare och en BNP som idag är större än både Imperiet och Kina skulle kunna tillhandahålla egen säkerhet.

Foliehatten känner inte spontant att Imperiet är den bästa allierade man kan ha, när deras utrikespolitik i väsentliga delar styrs av ett litet land i Mellanöstern som dragit in dem i krig under mer än 40 år.

Idag kan ingen säga vad som kommer att hända på den internationella scenen efter 21 januari. Klart är att Biden redan har aviserat att Assad i Syrien skall bort och vad det kommer att innebära får vi se!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar