torsdag 14 januari 2021

Kommer Stefan Löfven att överleva söndagens debatt i SVT om Covid-19?

I gårdagens partiledare debatt fick Stefan Löfven säkert mer än kalla fötter när Ebba Busch med "vass och kall röst" säger att hon med egna öron hört hur Stefan Löfven och "ansvariga myndighetschefer" ”med berått mod " diskuterat fördelen med större smittspridning under Covid-19 pandemin i ett informellt möte i juni 2020. Hon uppmanar regeringen att antingen idka självrannsakan eller avgå.
KD ligger illa till i opinionen och då förstår man att hon vill bättra på sina siffror. Det som förvånar är att tuffe Uffe inte var lika alert som Ebba! Åkesson slaktade Lövin totalt, när hon började "babbla" om USA!
 

Dessa informella möten har väl antagligen hållits på FHM initiativ och kanske skall ses mer som diskussionsforum och ett sätt att hålla beslutsfattare informerade. Strategin har visat sig vart en total felbedömning i allt. En stor anledning är brist på information och erfarenhet på denna nya virusform. Man kan kalla det en chansning. FHM och Anders Tegnell har helt enkelt stängt av alla sina kritikers åsikter och kört sitt eget race, utan någon form av evidens. Naturligtvis borde Tegnell blivit avsatt för länge sedan. Det naturliga vore att bryta upp FHM till specifika enheter, vilka är specialiserade på sina gebit och inte en "generell folkhälsosyn."

Varför diarieförs inte dessa möten med anteckningar? Det borde också spelas in. Något alla borde ta lärdom av.
Löfven ska inte komma undan så lätt. Hans taktik är att tiga, förhala och skjuta ifrån sig ansvaret till sina "expertmyndigheter." Totalt värdelöst men givetvis värdigt en gammal fackpamp

Givetvis försöker Löfven lindra den rejäla ”smocka” som Ebba delar ut! Löfven: ”Det är helt fel. Vi har naturligtvis inte diskuterat en sådan utveckling. Vi har varit tydliga med strategin att begränsa smittan. Det är därför vi har tjatat om att arbeta hemma om du kan, tvätta händerna, inte träffa människor i stora folkgrupper. Jag förstår inte var det kommer ifrån .”

För oss som kan läsa mellan raderna och förstår politiker säger han egentligen följande i sista stycket: ” Det är helt rätt. Vi har naturligtvis diskuterat en sådan utveckling. Vi har varit tydliga med strategin att öka smittan. Det är därför vi har tjatat om att arbeta mer om du kan, stoppa händerna i munnen, träffa människor i stora folkgrupper. Jag förstår var det kommer ifrån.”


"Förnekas av Löfven", ja givetvis. Enda tillfällena Löfven inte ljuger är när han håller
munnen stängd. Löven vet inte vad han sagt, vad han gjort och han såg det inte komma. Sveriges statsminister gott folk och hans verklighetsfrånvända ministrar. Det är värre än ett dagis! Det hela kokas ned till att sossarna ser chansen att kapa "köttberget," Per Nuder myntade detta begrepp under Göran Perssons tid i ett bankmöte med SEB. Att ta livet av gamla frigör enorma resurser som är tänkta att användas till immigrerade lycksökare.

Ebba pratar om att där behövs en ny ledning och ledarskap, hon pratar om ansvar och att saker måste ändras. Faktum är, så får man den känslan att den etniska svensken har börjat tröttna på allt nu, att detta förtroendet som svenska politiker och myndigheter som folket haft för dessa, börjar närma sig ett avslut. Vi kan nog inte ens prata om någon "förtroendekris" utan förhoppningsvis kommer detta bli ett paradigm-skifte. Hur länge ska svensken fortsätta acceptera alla lögner från vår ”ledare?”
Löfven verkar i den så kallade gemensamma verkligheten som sossarna skapar tillsammans med Public Service.

Hade vi haft en fungerande media så hade man tagit fram den intervju med Tegnell där han pratar om flockimmunitet. England hängde väl på tills man backade när man förstod att dödligheten var stor. Detta kan regeringen och Tegnell inte frias för ansvar. Hur många har lämnat Sverige för att besöka sina hemländer som man flydde ifrån och kommit tillbaka? Måste ha varit en riktig Covid-19 bomb? Länken går till alla Tegnells uttalanden!

Danskarna har redan byggt upp massor med vaccin centraler. 7 stycken bara i Köpenhamn. 35 000 per dygn kan de vaccinera bara i Köpenhamn.

I Folkhälsomyndighetens publikation från 2015 “Planering för beredskap mot pandemisk influensa” varnar man för att världen förr eller senare kommer att drabbas av en pandemi som kan bli mycket allvarlig och pekar på behovet av höjd beredskap.

Intressant är att notera att under många år har SD föreslagit satsningar på ett pandemicentrum. Redan 2010 föreslog partiet förstärkningar av krisberedskapen. Regeringen och riksdagsmajoriteten har konsekvent röstat nej till förslaget. Ansvar borde nu utkrävas.
På söndag i SVT får vi återigen bevittna hur Löfven kommer att "slaktas" i debatten om Covid-19!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar