lördag 16 januari 2021

Joe Biden fyller sin adminstration med krigshetsare!

Joe Biden har varit mycket konsekvent med att utse personer till sin administration som är krigsentusiaster och han gjorde inget undantag när han utsåg den nya chefen för USAID.

Biden utsåg krigsförbrytaren och regimförändringsentusiasten framför alla andra - Samantha Power.

Biden kallar Power en röst för samvete och moralisk klarhet. Men i verkligheten är hon arkitekten bakom den amerikanska regimens förändringspolitik med interventionskrig som sin specialitet. Det var hon som utvecklade det så kallade "ansvaret att skydda" R2P-politiken, den som lagt grunden för så många interventioner i strid med FN-stadgan.

Stephen Lendman kallar Power "krigsgudinnan" och hänvisar till den berömda samhällsvetenskapsmannen Edward Herman, som sa att hon tillhörde "kryssningsmissilens vänner."

Den åtminstone lika berömda historikern Howard Zinn likställde henne med terrorister som dödar civila med bombbältet och istället dödar Power dem med drönare. Resultatet och moralen är densamma. 

USA:s utrikespolitik har en "en verktygslåda" som de  använder för att uppnå sina mål och denna verktygslåda innehåller ett stort antal verktyg för att utlösa regimförändring, drönarattacker och förstörelse av hela länder.

Samantha Power, Hillary Clinton och Susan Rice drev igenom det katastrofala kriget mot Libyen. Susan Rice kommer också att ha en central plats i Biden-administrationen. Biden fyller sin administration med hökar som Tony Blinken och som kandidat till bli statssekreterare, Jake Sullivan,

Samantha Power var Hillary Clintons högra hand i det libyska kriget, som nationell säkerhetsrådgivare.  Avril Haines, som ledde Obamas drönareattacker som chef för nationell underrättelse.

Power får som chef för USAID stor makt tillsammans med CIA-verktyget National Endowment for Democracy är det ett huvudverktyg för regimförändringar av typen Ukraina och Libyen eller försök till det som de vill sätta igång i Syrien. 

Bidens vice president Kamala Harris berömde utnämningen och kallade Powers "mästare för demokrati, mänskliga rättigheter och alla människors värdighet."

Foliehatten skulle inte alls bli förundrad om Syrien blir det första offret med ett försök med att störta Assad!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar