tisdag 26 januari 2021

Allt är inte frid och fröjd med att Joe Bidens valdes!

Ibland häpnar Foliehatten när han ser att totalmedia har haft ett par, tre artiklar inne sista tiden som andas medvetenheten om att USA:s problem inte bara beror på Trump.

Foliehatten trodde inte att han så snabbt skulle få se detta. Han tycker själv att Trump har varit värdefull på det sätt, att han tydliggjort den partiskhet som drivit polariseringen i USA. Till och med några journalister på SvD - tro det eller ej - har börjat fatta ett och annat eller om det är redaktionschefen som gett order uppifrån.
När till och med Trumpätaren och hataren USA-korrespondenten Jenny Nordberg (med bakgrund hos bokstavs vänstern) har lagt in backväxeln och säger sig nu vara oroad för polariseringen i USA, en polarisering hon själv drivit på med sin CNN-NYT-journalistik. Hyckleri monumentale.

Det är väldigt starka underströmmar i västvärlden just nu. Vänster och höger som utifrån olika synsätt kommit fram till samma slutsats, att den nuvarande härskande klassen är del av problemet och inte av lösningen. Den härskande klassen är den som just har gjort en riktig kulturrevolution i USA och slängt ut alla Wasp som hämnd för den deras historiskt uppfattade orättvisor. Nu försöker de ge sig på den vänster som hotar dem. Kommer vänster och höger i USA och i Europa underfund med att de har mer gemensamt än vad den härskande klassen tutat i dem, kommer det bli åka av. Det är vad den härskande klassen är rädd för.

Det är därför den försöker polarisera till den grad, att dessa två kanter inte finner varandra och inser vem som är deras fiende.
Den härskande klassen känner sig så starka att de inte längre behöver dölja sig bakom draperiet, så att de kan gå all in. Många börjar nu förstå hur färgrevolutioner upplevs för de som är med. Propagandan är så massiv att den nästan går att känna på i luften.

Det är farligt att misstolka dem och tro att de trängda, för det är det sista de är idag. De kände ett kort styng av rädsla när de inte kunde styra opinionen och de fick Trump och Brexit på halsen och när Trump - hur värdelös han än var i praktiken - gav självförtroende till den vita arbetarklass som småhattarna hatar så stort.


När ni läser och hör om polarisering inse då, att det finns de som vill ha polarisering för det gynnar dem själva. De är rädda att tappa sitt grepp om makten.
Det är helt enkelt en ny nomenklatura/elit/etnisk grupp som tagit steget fullt ut och officiellt bekräftat vad som alla haft på känn i vart fall sedan 1990 talet. WASP och europeiska protestanter har ersatts av en koalition av judar, katoliker och den intersektionella alliansen. Den judiska gruppen har också lagt beslag på de mest betydelsefulla ministerposterna samtidigt som presidenten är senil och vicepresidenten är allmänt ogillad av de flesta.

Det är den "störning i kraften" som så många känt under många år när de som uppfattats vara makthavare inte fattat de beslut eller agerat som folket har velat. De har varit bund
na av donatorer, intressegrupper, specialintressen som Wall Street och partiernas finansiärer.

Nu får vi i Europa hålla i hatten för nu ska utrikesministern Blinken och hans gäng av etniska
småhattar hålla i den utrikespolitik som de vill ska bli vår inrikespolitik.
Polariseringen är bara ett medel för att behålla makten för den härskande klassen.

I Sverige försöker den härskande klassen, S nomenklaturan, placera SD långt till höger för att inte det som till deras förskräckelse redan skett, att SD och V kanske skall samarbeta mer och hota deras makt. Det finns några frågor som de är överens om som snart skall avgöras.
Frågan är om V vågar fälla S? SD och V delar samma underground perspektiv på sig själva, att vara ett parti av folket.

När S nu hotas av en sådant samarbete tvingas de för att de är rädda att tappa makten försöka köra ut SD på högerkanten långt ifrån det politiska centrum som de uppfattar vara centrum och deras egna och helt privata domän. S
gör fortfarande allt för att behålla makten, för S är målet fortfarande "bara" makt. Men här är de på väg att misslyckas, för sossarna har inget högre mål än makt och det blir ganska intetsägande till och med för deras medlemmar. Foliehatten har pratat med flera ”gammelsossar” som är jävligt förbannade över, att Löfven släppt fram så många vansinniga förslag från MP. Det står mer än klart att S inte vet vad de vill göra och då blir det inget gjort som är vettigt, även om de formellt har makten.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar