tisdag 19 januari 2021

USAs nya administration består av krigshetsare och riktiga hökar!

Joe Biden fortsätter på den inslagna vägen med att utse krigshetsare och riktiga hökar till sin administration. Administrationen liknar alltmer ett krigskabinett! Den senaste i raden som Biden utser är Victoria Nuland till ett toppjobb i utrikesdepartementet.

Nuland var en av huvudansvariga bakom kuppen i Ukraina 2014 och gjorde ett berömt uttryck i ett inspelat telefonsamtal när EU kom på tal: "Fuck the EU!"

Telefonsamtalet spelades in 2014 mellan USA: s biträdande utrikesminister Victoria Nuland och USA: s ambassadör i Ukraina Geoffrey Pyatt. Nuland säger att USA har en detaljerad plan för vem som kommer att leda Ukrainas nästa regering och att denna regering kommer att inkludera nazisten Svoboda.
Det står över alla rimliga tvivel att konversationen är äkta och det är särskilt pinsamt för USA, dels för att Nuland
som anklagar EU för att inte vara tillräckligt stötande och dels för att hon sa f * ck, som det kallas i amerikansk press.

USA kan mycket väl bomba länder i spillror och störta valda regeringar, men man får inte använda sådana ord. Men det som är intressant är att USA via Nuland presenterar en konkret plan för att ersätta Ukrainas valda regering med en regering baserad på "de tre stora", de tre stora som Nuland säger. 

Vilka menade Victoria Nuland?
Ledaren för den patriotiska föreningen, Arseniy Yatseniuk,
ledaren för reformalliansen Vitali Klitschko och

ledaren för det nazistiska Svoboda Oleh Tiahnybok.

Nuland säger att USA vill ha Yatseniuk som ny premiärminister och de andra två som en del av koalitionen, men utanför regeringen. Med ord ord USA var högst inblandade i kuppen 2014.

Om
det är Joe Bidens avsikt att upprätta en sämst möjlig relation med Ryssland verkar han kunna lyckas bra. Detta telefonsamtal är en viktig dokumentation för USA: s aktiva deltagande i kuppen i Ukraina. USA: s vice utrikesminister Victoria Nuland säger till USA: s ambassadör i Kiev, Geoffrey Pyatt, att USA har tydliga önskemål om vem som kommer att bli Ukrainas nya ledare, nämligen Arseniy Yatsenyuk, eller "Yats", som hon kallar honom. Hon säger också att Yatsenyuk måste prata med Klitschko och nazisten Oleh Tyahnybok "fyra gånger i veckan", vilket visar att USA också samarbetar med nazistpartiet Svoboda. Nuland informerar Pyatt inte bara om vem som blir Ukrainas premiärminister utan också att Klitschko inte kommer att vara vice premiärminister. Det är förmodligen det som kallas demokratiska ideal.

Vid en två timmars utfrågning i den amerikanska kongressen i maj 2014 grillades vice statssekreterare Victoria Nuland som ingick i Obama-administrationens som hade samarbete med nynazister i Ukraina. Hon försökte slingra sig från frågorna, men ställdes mot väggen av republikanen Dana Rohrbacher från Kalifornien som tröttnade på Nulands slingrande och sa:
”Jag såg dessa bilder och jag såg också många människor kasta eldbomber mot grupper av poliser. Det fanns människor som sköt rakt in i massorna. Så ja, det fanns mödrar med blommor, men det fanns också mycket farliga gatukämpar som deltog i demonstrationerna.”
Frågan
från Rohrbacher till Nulandär: ”var nynazister inblandade?”
Nuland vred sig och svarade: "det var många färger
inblandade i Ukraina, inklusive några mycket fula färger."

NSNBC, som publicerar denna rapport, tillägger att många av de 30 000 soldaterna som sänds ut mot folket i östra Ukraina leds av "nynazister i Pravy-sektorn." Oleh Tyahnybok är mannen som bland annat är känd för att han har efterlyst "krig mot den moskovitiska judiska maffian" och det som ledare för partiet Svoboda, som är ett nazistparti av Hitler-typen.
De är beundrare av Adolf Hitler, Joseph Goebbels och Stepan Bandera. Partiet vill ha ett "rent Ukraina" och har våld som ett politiskt verktyg, för att uppnå sina mål.

JohnMcCain tillsammans med Victoria Nuland, var aktiva på barrikaderna i Kiev för att främja kuppen i Ukraina 2014 och han och Nuland träffade flera av de högerextrema ledarna. De träffade Tyahnybok flera gånger.

Nuland är gift med Robert Kagan, som var en av grundarna av neoconplattformen Project for the New American Century, och tillsammans utgör de en del av ett nära nätverk av krigs
hökar och regimförändringsaktivister.

Det råder ingen tvekan om att de medarbetare som Biden utser är krigshetsare och hökar. Givetvis ser Moskva och Vladimir Putin vad som pågår i USA och med all säkerhet vidtar de åtgärder därefter. Putin kan knappast ha några illusioner om att Joe Biden & co vill ha fred och försoning. Biden fyller sin administration med hökar som Tony Blinken, som kandidat till statssekreterare, Jake Sullivan, Hillary Clintons högra hand i det libyska kriget, som en nationell säkerhetsrådgivare, Avril Haines, som ledde Obamas drönarmord, som chef för nationell underrättelse, den entusiastiska supporteren av Irak-kriget, Susan Rice som FN-ambassadör och krigsentusiast Samantha Power till chef för USAID. När han sedan toppar laget med Victoria Nuland har han en full hand, kunglig rak spolning, av kycklinghökar i mer och mer som liknar en krigsbajonett.

Nu när Joe Biden har nominerat Victoria "Fuck the EU" Nuland till utrikesdepartementet är det mycket relevant att titta på hennes artikel från Foreign Affairs i juli 2020 ”Pinning Down PutinHow a Confident America Should Deal With Russia. ” Länk här!

Artikeln är full av beröm för västs "demokrati" och "starka ekonomi" och mycket nedlåtande om Vladimir Putin och Ryssland. Nuland vill att en ny regering i USA ska konfrontera Ryssland:  ”Moskva borde se att Washington och dess allierade som vill vidta konkreta åtgärder för att stärka säkerheten och öka kostnaderna för rysk konfrontation och militarisering."

Joe Bidens framtida regering ser mer och mer ut som ett krigskabinett och Victoria Nuland är en av de riktig
t stora hökarna.

4 kommentarer:

 1. Personligen är jag inte någon anhängare till Joe Biden eller demokratiska partiet i USA, men jag finner din Putin-hyllande hållning (tidigare manifesterad i dina artiklar om attentatet mot Navalny) stötande och avslöjande en djup okunnighet i frågor om denna regims agerande. Detta gäller i högsta grad agerandet mot Ukraina, och din retorik om att stämpla opposition mot den ryska aggressionen som nazistisk tyder på en extrem inställning från din sida - jag finner även ditt försvar av EU-ledningen något förbryllande, enligt min mening förtjänar dessa politiker mer ris än ros.
  Synd, eftersom du i många krönikor riktar välformulerad kritik mot t.ex. Löfven och hans stödpartier - tror att du skulle göra väl i att begränsa dig till inrikespolitik ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Palle!
   När jag läser vad du tar upp inser jag att du enormt stora luckor i kunskapen om Alexei Navalny. Du har mer eller mindre köpt vad MSM och SVT påstår och det är grymt vinklat!

   Varför döljer MSM och SVT, att Alexei Navalny är en extremist som kallar kaukasier kackerlackor och uppmuntrar människor att skjuta dem?
   I länken som är norsk får du alla fakta om denna märkliga person! https://nistadblog.wordpress.com/2017/03/27/hyllest-av-rasist/

   Varför rapporterar inte våra massmedier att Navalny är en extrem nationalist med attityder som kunde ha utlöst ett nytt tjetjensk krig? MSM skriver att Navalny utgör ett hot mot Putin, att han kunde ha blivit president om det fanns fria val i Ryssland.

   Den senaste grova lögnen MSM skrev var om att han fängslades när han kom till Moskva häromdagen!
   Det MSM och SVT INTE talade om var:

   Navalnyj fick ett villkorligt tre och ett halvt års fängelsestraff för stöld av statsegendom den 30 december 2014 i samband med skogsaffärer i Vjatka. Hans femåriga prövotid går ut på onsdag.

   Den ryska kriminalvårdsstyrelsen har uppmanat Aleksej Navalnyj att återvända från Tyskland snarast och följa villkoren för ett villkorligt fängelsestraff han fick för fem år sedan.

   Annars kan det villkorliga straffet omvandlas till fängelse och i så fall grips han vid hemkomsten.

   Du tycker att USA får göra vad de vill i Ukraina och att Putin skall hålla käft. Det jag har redovisat är vad Putin kan göra.
   Tips titta på de intervjuer Olivier Stone har gjort med Putin finns på Youtube! Intressant. Då kanske du inser att Putin är ganska smart.

   Det är bra med kritik, men när man inte har alla fakta i sin hand blir det mindre bra!

   Radera
 2. Palle!
  Jag glömde att ta upp vad du nämner om nazister i Ukraina!
  Har du läst denna länk i inlägget?
  https://www.bbc.com/news/magazine-20824693
  Du påstår saker att jag har en extrem inställning! Jag har läst länken och inget KAN vara bekräftat att det var nynazister som var med i kuppen!
  Det sorgliga i sammanhanget är att Löfven & Co hyllar kuppen!
  Dvs nynazister!

  SvaraRadera
 3. Har du använt översättningsprogram för delar av din text? Vissa avsnitt framstår som ren gallimatias,

  SvaraRadera