lördag 9 januari 2021

Världen håller andan och inväntar presidentskiftet!

Snart lämnar Donald Trump den politiska scenen för gott och det börjar hända saker hos republikanerna. Josh Hawley som är en ung senator från Missouri och Trump-supporter och en kandidat att ta över som ledare för MAGA(Make America Great Again) -rörelsen efter Trump. Han har blivit den viktigaste rösten mot Big Techs censur av höger-röster på nätet och arbetar för att få lagstiftning på plats som kan rädda yttrandefriheten.


Vem hade för fem år sedan i sin vildaste fantasi ens kunnat föreställa sig, att en amerikansk senator inte skulle kunna ge ut en viktig debattbok i det land i världen, där yttrandefriheten har starkast ställning. Efter det Trump tillträdde som president för fyra år sedan har de som har makten över media och plattformar ”skruvat på rattar” som begränsat yttrandefriheten och många högerpolitiker är chockade över vad som håller på att hända.

Joe Biden har gått ut med att han vill ena ett splittrat USA och nu skall det bli intressant att se, om han kommer se till att återställa den yttrandefrihet som USA hade innan Trump!

Det känns mer som att USA har blivit ett post-demokratiskt land. Tittar vi i historien och drar en historisk parallell, är det skrämmande likheter med romartiden under Julius Caesar. Han utnämnde aldrig sig som Kejsare och alla fortsatte att låtsas som att Rom hade ett civilt styre under lång tid. Idag låtsas alla att vi har en demokrati, men i själva verket har vi en ”demokratur” i väst!

Snackat gick om att Trump skulle ”krossa Rubicon” för att återupprätta folkstyret, men Rubicon hade redan blivit krossat, men inte av Trump, utan av hans motståndare och syftet var att inte  återupprätta demokratin, utan att avskaffa den. Detta har gjorts under förespegling att man vill rädda demokratin från Trump.

Den som vill fördjupa sig och kanske få en mera nyanserad bild än vad PK-media i Sverige kan ge, vill Foliehatten rekommendera en mycket läsvärd artikel av Michael Lind i judiska neo-konservativa magasinet Tablet om MAGA-attacken på Capitolium.
Om man bortser från enskilda meningar är det en mycket bra sammanfattning om vad som nu sker i USA och kanske i förlängningen västvärlden.

Den slående med denna mycket läsvärda text är att detta skrivs i Tablet av alla magasin. När sådana artiklar publiceras i publikationer som Tablet, ser man att USA befinner sig en djup kris. Det betyder också att det antagligen finns många som börjar få kalla fötter och det gäller i de flesta fall våldsbejakande och extrema liberalismen. 

I NYT och i de större tidningarna i USA pågår nu en massiv häxjakt och hat mot hälften av den amerikanska befolkningen.
I svensk PK-media har du inte kunnat läsa om att 60 Secret Service anställda som skadades tidigare i år vid ”de mestadels fridfulla BLM protesterna” vid Vita Huset. BLM är också ett exempel på hur rubbat det liberala imperiet är.

Nu har EU skrivit handelsavtal med Kina. Politikerna i EU måste ha sett USA:s fall länge och nu verkar EU hoppa av det sjunkande amerikanska skeppet.
Unz: ”Time will tell what all this adds up to economically. What is certain is that, despite Washington’s best efforts to demonize and isolate Beijing, China is now a much sought-after economic partner being avidly courted by powers across the world from western Eurasia to the Pacific rim.”

Foliehatten skulle inte alls förvånad att demokraterna snart kommer att göra en högergir, ledda av - ”gissa vem?”, för att ta loven ur Trump anhängarna och för att rädda USA. Det kan vara det enda möjligheten för USA, att säkra sin ställning och minska polariseringen i USA. Foliehatten ger inte ett cent på att någon ger credit till Trump, för att man i mycket tvingas kopiera hans politik.

Joe Bidens lovade innan valet enorma satsningar The New green deal i miljöpolitiken och det kan få USA:s redan gigantiska statsskuld att välta landet. Dollarn riskerar att gå mot en Monopolsedel.

Idag finns absolut ingen opposition med makt som kan stoppa det som nu sker i USA och kommer att ske, eftersom republikanerna är ännu mer måna om, att rensa ut varje spår av Trump och MAGA-rörelsen, så att den aldrig igen kan resa sig.
Biden har redan tankarna på lagstiftning som ska uppnå det syftet och republikanerna kommer bara kräva att han går ännu längre.

USA är en post-demokratisk stat och det blir nu intressant att se om Sverige kommer att följa i USAs fotspår. DNs Wolodarski och den samlade vänstern agiterar för det nu.

 

1 kommentar:

  1. Twitter, Facebook eller Google raderar polska yttranden som är tillåtna enligt polsk lag kommer de att få böta motsvarande 1,8 miljoner euro per censurtillfälle framöver, enligt ett nytt lagförslag från regeringen i Polen
    https://www.friatider.se/har-ar-polens-nya-harda-lag-mot-natcensur
    Den nya lagen väntas nu leda till kritik och krav på polskt regimskifte från mer censurförtjusta aktörer som exempelvis Sverige, EU-kommissionen, USA, Nato mfl

    SvaraRadera