fredag 22 januari 2021

Foliehattens funderingar del 18!

Foliehatten skrev i sina funderingar del 17: ”Trump var inte så smidig i sitt agerande, att han aldrig fick den avgörande tummen med småhattarnas sedvanliga kluster för maktutövning - medier, finans, stora företag och domstolar. Foliehatten anser det var den stora anledningen till att han förlorade valet. Biden däremot har tumme med samma grupp och förklaringen är nog att han är en marionett som de kan styra som de vill. Kan det vara förklaringen till att Biden har fyllt sin regering med småhattar på ett närmast skamlöst sätt?”

Om vi antar att Donald Trump gjort en analys av valförlusten, så gissar Foliehatten, att det är nog det Trump idag är mest förbannad på sig själv för.
Det räckte inte att vara den mest tillmötesgående presidenten mot Israel i USA:s historia
eller att han på hemmaplan visade att han var judarnas förtrogne. Trumps svärson, juden Kushner, sägs ha varit en av de med mest inflytande i administrationen kring Trump. Expressen skriver att Kushner varit bland de första att distansera sig från Trump, när loppet var kört.

Det förvånar att Trump efter 2 år i Vita Huset borde ha sett att judarna var emot honom. Det var en ständig kanonad mot honom från judar i politiken, i media, i akademier och i den intellektuella debatten. Frågan är vad han kunnat göra?

Drygt 320 miljoner amerikaner är hjälplösa mot någon miljon judar som hörs och har resurser och makt i USA som den vita majoriteten bara kan drömma om. Flertalet i ledande positioner i High Tech har judiskt ursprung och då kan man tala om försprång och privilegierad position att selektera.

Vi får inte heller glömma att Trump hatades av makten, inte för något han gjorde, utan för det han inte gjorde - erkände de befintliga maktstrukturerna som goda och den enda vägen.
Likaledes är nationalismen hatad för att det är ett konkurrerande moraliskt budskap; familjen som grund, vännerna och de bekanta som utökad familj, dessas rätt till självbestämmande över sitt öde - närodlad demokrati. Detta är ett oacceptabelt moraliskt budskap för globalister och byråkrater.
Mänskligheten har normalt sett löst sina moraliska konflikter genom krig, där den ena parten utplånat eller kraftigt underkuvat den andra.


Patriotism känner judar endast mot ett land. Överallt annars verkar ledande judar för identitetspolitik, mångkultur och internationalisering av landet de bor i.

Trump gick på världens nit helt enkelt!

Vad som saknas i USA, liksom Sverige, är en debatt med genomslag från nationalister
och den har aldrig haft en chans den senaste decennierna. Den strandar efter några dagar på rasismens rev eller får den aldrig annan ärlig möjlighet när plattformar inte står till buds.

Vi ser samma sak i Sverige. I söndags förmiddag mässade den evige Rosenberg samma tema för 100:e gången i ”Godmorgon världen”, denna gång att intrånget i Kongressen kan leda till 30-talets Tyskland.
Gång efter annan
vill man efterlysa en debattör i Sveriges Radio som inte delar Rosenbergs syn som balans, men förgäves. Intervjun av Mattias Karlssons i SvT möttes direkt av elitistisk kritik av Jan Scherman i DN.

I gårdagens DN:s ledare gick de till hätsk angrepp på Nyamko Sabuni, för att hon hotar lämna JÖKEN eftersom Löfven brutit uppgörelsen genom att bakom ryggen på henne gå MP till mötes med tillägg i Migrationslagen. Med tillägget blir Sverige återigen det allra attraktivaste landet för ekonomiska flyktingar att styra kosan mot. Det gamla folkpartistiska DN tar avtalsbrytaren Löfvens parti, eftersom man skräms av allt, utom nuvarande sosse-regim. I dagens Sydsvenska(Bonniers) får fem som de skriver "tunga" liberaler stort utrymme, att Subani, minsan inte frågat dem, om L skall bryta JÖKEN!

D
N är sossarnas främsta och tyngsta och viktigaste vapen eftersom den tilltalar medelklassen och "eliten" att rådande ordning alltid är tryggast.

Aftonbladet har
tappat sin betydelse som propagandainstrument för Löfven och eftersom arbetarna lämnat tidningen sedan länge och de importerade bidragskonsumenterna bryr sig inte om samhällsdebatten. För dem är det parabolen som gäller och nyheter från hemlandet!

Aftonbladet går ut att de är Sveriges största tidning - nätet inräknat, är det en gåta. Siffrorna måste på något sätt ha friserats. De s.k. negativa besöken på Aftonbladet kan å andra sidan vara många. Aftonbladets politiska samhällsskildring är enastående. Ledar- och debattsidan gör underverk.
Man lyckas varje dag skriva om politik mot högern när egna statsministern Löfven sitter fast i ett ynkligt
strupgrepp från MP och Annie Lööf och inte kan få ut något eller mycket litet av socialdemokratisk politik.
T o m splittringen inom LO, en av Aftonbladets
ägare, har efter Löfvens rövslickande av Lööf i den för LO-kollektivet viktiga LAS-frågan, har tidningen lyckats göra obekant för läsarna som något ovidkommande

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar