torsdag 7 januari 2021

Kommer Joe Biden att lämna Syrien ifred?

Ända sedan 1979 har USA arbetat med sanktioner mot Syrien och har regelbundet intensifierat dem ytterligare. På order från USA startade EU 2011 sina sanktioner. All import och export till Syrien är förbjuden, alla monetära transaktioner är omöjliga, syriska forskare, politiker och ett antal andra namngivna personer nekas inresa till eller transitering i alla länder som deltar i sanktionerna och straffrättsligt åtal har förklarats för individer, företag eller länder som bryter mot sanktionsbestämmelserna.

De
ssa sanktioner är så omfattande, att det måste ha utarbetats långt innan Bashar al-Assad plötsligt förklarades som en "ond diktator" 2011. Tidigare var både han och hans fru väl respekterade medlemmar i det "goda internationella företaget" och firades regelbundet som ett "IT" -par.

Det faktum att EU har gått med i sanktioner mot det syriska folket och frågan är om de har EUs befolkning bakom sig.

"FN: s säkerhetsråd kan, med bindande verkan enligt internationell rätt, anta sanktioner mot stater, personer eller enheter. Dessutom antar EU-rådet också restriktiva åtgärder mot olika stater, personer eller enheter. "

Undantag har gjorts . 2013 beslutade EU att upphäva sanktionerna så att vapen kunde transporteras till "rebellerna. " Det råder ingen tvekan om att dessa "rebeller" inte var "demokratiska mästare", utan en utsträckt arm av Washington och Tel Avivs pågående kamp mot Syriens suveränitet, ett rent regimförändringskrig.

Syrien har återvunnit de flesta av de ockuperade städerna och regioner. USA ockuperar fortfarande med stor sannolikhet med hjälp av soldater från flera EU-länder de oljerika regionerna, vilket förhindrar Syriens tillgång till sin egen olja och i norra delen intar Natos medlem Turkiet med hjälp av tiotusentals utländska legosoldater viktiga jordbruksområden. 

Det är i detta område Idlib och i de områden som tidigare också ockuperades av terrorister, östra Aleppo som befriades i december 2016 och så snart ett område har befriats av den syriska armén har hjälppengarna från västländer upphört. De "lokala hjälparbetarna" säger att jhadisterna  har använt fångar i Idlib för urföra arbete.

I somras intensifierade den amerikanska regeringen sanktionerna ytterligare, den här gången med de så kallade "Caesar-bilderna" som förevändning.
Sanktionerna hade förankrades i amerikansk lag i december 2019 när Trump undertecknade ”National Defense Authorization Act” för budgetåret 2020.

Detta inkluderar "Caesar Syria Civil Protection Act". Caesar Act, uppkallad efter det påstådda kodnamnet för en påstådd syrisk militärfotograf som hävdade att han hade dokumenterat tortyr i syriska fängelser. Personer, företag eller "andra enheter" som bryter mot sanktionerna kan straffas med reseförbud, "frysning" av medel, arrestering och andra typer av straff.
De nya "Caesar-sanktionerna" utökar de geografiska regionerna för sanktioner. Tidigare gällde begränsningarna för handel och andra affärer med Syrien endast för amerikanska medborgare, men nu skulle de gälla transaktioner var som helst i världen som involverar den syriska regeringen eller vissa sektorer i den syriska ekonomin, även när dessa transaktioner inte har någon koppling till USA.  Sådana sanktioner kallas "sekundära sanktioner" eller "extraterritoriella sa
nktioner.
Deep state har stor makt över andra länder!

Men hela historien om "Caesar-bilderna" är bluff, påståendena från denna anonyma påstådda militärfotograf som ingen vet vem det är "av säkerhetsskäl!" 

Sanktionerna förankrades i amerikansk lag i december 2019 när president Trump undertecknade lagen om nationell försvarsmakt för budgetåret 2020. Detta inkluderar ”Caesar Syria Civil Protection Även efter "Caesar" - ytterligare sanktioner - nu mot storfamiljen

Tydligt är att USA försökte komma åt Bashar al-Assads brittiska födda fru och till och med hennes familj som länge har bott i London. Statssekreterare Mike Pompeo sa att USA införde sanktioner mot den syriska första damen Asma al-Assad och anklagade henne för att vara inblandad i att förlänga kriget och för att hjälpa till att blockera en "fredlig politisk uppgörelse" genom hennes välgörenhetsorganisationer och organisationer i det civila samhället.

I Washington betyder "att ta bort försök att nå en politisk resolution" helt enkelt att president Bashar al-Assad har vägrat att dra sig tillbaka och fly från landet, vilket i slutändan skulle ha lagt den sekulära Baath-staten i händerna på fanatiker
och jihadister.
Deep state : "Det är olämpligt att ge hjälp för återuppbyggnad i Syrien innan en trovärdig politisk övergångsprocess pågår." Med andra ord, enligt USAs övertygelse eller åtminstone politik är det vi och inte det syriska folket som kommer att avgöra vem som ska leda landets regering.

Det syriska
presidentparet var stjärnor före 2011. Fram till strax före kriget mot Syrien hyllades både presidenten och hans fru Asma al-Assad i väst. Asma både för sina kvaliteter, sitt intellekt, filantropi, modemedvetenhet och skönhet, som i ett omfattande fall i mode- och skönhetstidningen Vogue. Artikeln hade titeln "En ros i öknen" (mars 2011). Vogue har tagit bort artikeln, men andra har återskapat det.

I en intervju 2016 sa Asma al-Assad att hon hade fått erbjudanden att "lämna Syrien eller snarare fly från det. "Dessa erbjudanden omfattade garantier för säkerhet och skydd för hennes barn och till och med ekonomisk säkerhet. Du behöver inte vara ett geni för att känna till vad dessa människor ville ha. Det var ett medvetet försök att bryta det förtroende som folket ställer till sin president. Asma: "Jag har varit här från början och har aldrig tänkt på att vara någon annanstans än här." Första damen stod redan på EU: s sanktionslista.

USA har undergrävt och sanktionerat Syrien åtminstone sedan mitten av 1970-talet och det var Nobels fredspristagare Barack Obama som inledde kriget mot Syrien och tillhandahöll pengar, vapen och utbildning till terrorister från al-Qaida och andra jihadist gäng.

World Economic Forum är kanske den starkaste maktkoncentrationen i världen och ger riktlinjer för världens politiska och kulturella utveckling och styrning. Den tidigare norske utrikesminister Børge Brende är president för World Economic Forum. World Economic Forum är mycket bekymrad över queerideologi. USA och dess allierade leder således inte bara militärt krig och ockupation, utan ett kulturellt krig där en viss världsbild ska antas av de länder de ockuperar. De länder som inte böjer sig för detta är föremål för allt från kritik till sanktioner.

Ungern bestämde sig för att avbryta alla "könsstudier" och har möts av direkta hot och andra reaktioner. Barn får höra att flickor kan ha en penis och pojkar kan ha en vagina och att de som tror motsatsen är "trans
vestiter."

Så vad har detta att göra med sanktionerna mot Syrien?
HBTQ
anses vara en del av den geopolitiska verktygslådan. Natos tankesmedja Atlantic Council är mycket bekymrad över queerideologi och ger globala strategirekommendationer för USA: s administration, inklusive utrikespolitik.

Bashar al-Assad höll nyligen ett tal till bland andra religiösa ledare där han behandlade nyliberalismen
och han uttalade sig mot "nyliberalism" för sin inställning till religion, transvestiter, legalisering av marijuana och homosexuellt äktenskap.
Assad: "Nyliberalism bygger på att främja en total moralisk degeneration och att separera individer från alla principer eller värderingar och tillhörigheter och övertygelser för att uppnå denna moraliska degeneration."

Bland annat påpekade Assad hur par av samma kön nu kan få barn och frågar retoriskt "om inte genom adoption, hur kan de få barn?"
Vi vet svaret, i vår del av världen finns det omfattande publicitet för "fertilitetsindustrin", inköp och försäljning av sperma och ägg och utnyttjandet av fattiga kvinnor som "surrogat" så att både heterosexuella och homosexuella kan köpa barn.

Vanessa Beeley är en brittisk journalist som har tillbringat många och långa perioder i Syrien. Hon var på plats när östra Aleppo befriades och intervjuade ett stort antal civila syrier som hade bott i det ockuperade distriktet i flera år. Vad de sa överensstämde inte alls med berättelsen från alla västerländska medier.

Beeley skriver: "Tillkännagivandet från brottslingen Mike Pompeo om sanktioner mot den brittiska födda Syri
ens första dam, Asma al-Assad, är psykologisk krigföring mot dem som har hållit detta land tillsammans under de senaste tio åren med krig och förödande ekonomisk terrorism som införts på Syrien av USA-stödda" överhöghet ”- alliansen.

De senaste sanktionerna riktar sig inte bara mot medlemmar av Asma al-Assads familj i Storbritannien (hennes två bröder är läkare), utan de attackerar själva hjärtat av den syriska ekonomin.
Trump-administrationen kommer att ihåg
kommas för en utrikespolitik med några uppenbara försök att dra sig tillbaka från Syrien som den djupa staten uppenbarligen hade en annan uppfattning om.

Biden kommer att ha en administration som består av krigshetsare där den mest ivriga och blodtörstiga av den neokonservativa alliansen kommer att vara tillbaka i makten och på jakt efter offer. Det finns ingen skillnad mellan presidenter eller partier - de är i stort sett irrelevanta, förutom för att ge en illusion av val i det narcissistiska USA. De bakom presidenten är de som drar i trådarna och producerar kaos. Syrien har starka allierade och en stabil regering.

Asma al-Assad arbetar outtröttligt för sitt folk, även när hon genomgick behandling för cancer.
Tänk om någon av dessa destruktiva mobb stater som USA och EU kunde visa en bråkdel av Syriens första damens engagemang för att förbättra samhället och medkänsla för sitt folk, hade världen sett annorlunda ut. Dessa sista sanktioner är inget annat än förkroppsligandet av det onda som är utformat för att krossa andan hos det modiga folket i Syrien. De kommer inte att lyckas. Så länge Ryssland håller fast vid det avtal Sovjet skrev 1947!

Om någon inte har lyssnat på första damens intervjuer, här är ett urval.

Beeley; "Asmas öppenhet, intellekt och medkänsla lyser igenom. Om vi ​​bara hade en miljon Astmas, skulle den här världen vara en mycket ljusare, rättvisare och snällare plats."

Det kanske allra märkligaste är, att det krig som Obama i Syrien startade kallas fortfarande för "inbördeskrig." Det är inget inbördeskrig utan väst vill få bort Bashar al-Assad. Det kommer bli mycket svårt att få igenom sina planer eftersom Kina planerar att Sidenvägen kommer att gå igenom Syrien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar