torsdag 14 januari 2021

Har Sverige en genomkorrupt statsminister?

Sverige har en statsminister som ständigt pratar i nattmössan. Å ena sidan gör han allt han kan, för att Google ska gå hårt fram mot kritiker och som tack för hjälpen får IT-jättarna nästan gratis el-försörjning bekostad av oss andra elkunder. Det kallas kort och gott korruption eller otillbörligt gynnande som är ett brott. Att bryta mot grundlagen som Löfven gör när han kräver censur av kritik mot förd politik är också det ett brott. I ett friskt samhälle stod inte Löfven i talarstolen - han stod inför domstol.

Vad som händer i USA står först på dagordningen, när någon från regeringen skall äntra talarstolen. De är inte medvetna om att i USA finns det en konstitution - i Sverige finns det bara gummilagar som ändras hela tiden. Vad Löfven egentligen vill är att ”partiet” ska kontrollera över vad som får sägas på sociala media.

I gårdagens debatt lyfte Stefan Löfven fram de aktuella EU-förslagen om reglering av Internet och digitala tjänster som en väg att gå vidare med frågan.
EU:s nya internetlagstiftning uppges syfta till att "skydda" användarna från skadligt eller olagligt innehåll. Ett totalreglerat Internet med godtyckliga avstängningar och censurerade inlägg är att vänta. För vem ska bedöma vad som är "skadligt innehåll", "desinformation", "hatpropaganda" etc. EU:s försäkran om att man även vill skydda medborgarnas yttrandefrihet och informationsfrihet känns inte speciellt övertygande. Ungefär lika svamligt som statsministerns orerande i riksdagen igår.
Dessutom kräver man "ökad transparens" på onlineplattformar för att kunna "ta itu" med skadligt innehåll - "hets eller desinformation." Det är väl inte en alltför långsökt gissning att det är anonymiteten som åsyftas här. De nya reglerna ska även gälla tjänsteleverantörer verksamma utanför EU.

Löfven: ”Jag tycker det är rimligt att man gör det. Det kan inte vara en mänsklig rättighet att jag ska få häva ur mig vad som helst i sociala medier. För det är det här som leder till den situation som vi har sett i USA. Det är dags att säga ifrån nu, en gång för alla.”

I partiledardebatten sa Åkesson: ” I dag har vi en situation med digitala IT-jättar som tar sig rätten att begränsa människors yttrandefrihet, stänga av människor som har misshagliga uppfattningar. Det handlar om medier i Sverige det handlar om USA:s president och en lång rad oppositionella konservativa företrädare runt om i världen. Vad har Stefan Löfven att säga om detta, är det en rimlig ordning!”
Löfven försökte förminska den kritik som Åkesson kom med och säger:
” ingen kan ha en ovillkorlig rätt att få sina yttranden spridda av andra, utan att det finns gränser för det.” Han sade att sociala medier borde stärka demokratin och vara en plats för dialog mellan människor, men i stället har det spårat ur.

Foliehatten undrar om Löfven är medveten om vad han säger? I debatten säger han  att de stora plattformarna ska betraktas som publicister. Det innebär också att de blir juridiskt ansvariga för allt” som publiceras. De flesta inser att Löfven ännu en gång inte förstår vad han pratar om. En publicist kan få en lavin av stämningar, rättegångar och juridiskt ansvarsutkrävande.

Löfven: ”Jag menar att det behövs en reglering [av sociala medier]. Vi måste kunna betrakta dem som en tidning. Att det finns någon som är ansvarig för innehållet. Det är den vägen vi ska gå. Jag ser inte framför mig att det är de stora ägarna av plattformarna som ska avgöra men vi måste ha en reglering så att vi stoppar detta som vi har sett lett till ett vansinne i USA.”

Åkesson ville inte jämföra sociala medier med tidningar och oroade sig över att Stefan Löfvens förslag skulle begränsa yttrandefriheten ännu mer.

Big Tech är faktiskt de enda företagen som är kvar i Kalifornien. Alla andra företag har redan stuckit. Silicon Valley finns inte mer. Big Tech lägger idag ner mer energi på att slå ner "motståndare" och övervakar användarna och "marknadsföring", än på att förbättra sina egna produkter. All energi går till "allt möjligt." Apple byggde ett nytt huvudkontor för 5 miljarder dollar, fullt av "jurister och reklamfolk."
Apple kan inte ens tillverka en skruv själva. Allt görs i Kina. De har gått in i narcissistic mode och det börjar dyka upp "nazister och fascister på loftet".

Bonniers och staten kräver att all media makt och kontroll i Sverige skall hanteras av dem och de gömmer sig bakom höga murar. Amazon är Ullared på steroider, Google är en sökmotor. Detta är maktgalna företag helt utan substans.

Löfven har aldrig handlat online. Att han inte är intelligent nog att förstå att vi redan har lagar som reglerar vad som får sägas är föga förvånande. Gissningsvis vill Löfven att de stora sociala mediejättarna ska agera åsiktspolis, eftersom de verkliga poliserna är fullt upptagna med att baka bullar och leka i hoppborgar med invandrarna som utgör socialdemokratins väljarbas.

Man skulle kunna tro, att Löfven inte förstår tekniken, men då missar man en vital vinkel. Löfven är socialist och deras enda mål är makten över folket. I hans värld är det helt enkelt logiskt, att varje plattform har en ansvarig utgivare som partiet” kan sätta press på, att rätta in sig i ledet och endast tillåta åsikter som är godkända av partiet.

Det är exakt så som partiet idag styr det svenska medielandskapet, alla tidningar är idag beroende av skattepengar för att gå runt. Media har tappat en stor del av annonseringsintäkterna till plattformarna!
På samma sätt styr
partiet Public Service. Det finns två företag som får sända marksänd TV i Sverige, partiets SVT och TV4. TV4 är så rädda för att bli av med sitt sändningstillstånd, att de är mer politiskt korrekta än vad partiets egna propaganda organ SVT är. Liknande situation finns på radiosidan. Där är utbudet av fria radiostationer större, men ingen av dem är mer än nöjeskanaler som spelar musik. Detta primärt för att ingen radiostation skulle vara dum nog att försöka göra något som kan uppfattas som kritiskt mot partiet och på så sätt riskera sitt sändningstillstånd, många av dem har inte ens en grundläggande nyhetssändning åt sina lyssnare, utan de använder Aftonbladet, TV4, DN m.fl.

Socialister är aldrig intresserade av yttrandefrihet och en fri och öppen debatt för den enskilde medborgaren. Medborgaren är endast en kugge i maskineriet som antingen ska passa in eller kasseras.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar