måndag 18 januari 2021

Män och kvinna utan ansvar!

Det vi fick bevittna igår i SVT Agenda i utfrågningen av Covid-19 visade vilket brutalt svagt ledarskap och ansvarstagande som denna regeringen har tillsammans med Tegnell. Helt frånvarande från all form av självkritik och att de är totalt handlingsförlamade.

Det var som finnen sa. ”Det saknas försiktighetsprincips tänk i Sverige”. Man vill inte kränka någon och speciellt inte feministerna och PK-folket.

Det Löfven, Tegnell och Hallengren verkar ha svårt att fatta är att de hade gjort ett trovärdigare intryck, om de hade medgett att något kunde ha gjorts bättre. De har gemensamt, att de anser vara  ofelbara. De står och blåljuger och vägrar att ta åt sig minsta lilla kritik.
De är medietränade på Sveavägen och i konsten att ljuga trovärdigt.
"Vi såg ej det komma."

Nike Nylander och Camilla Kvartoft verkar vara opålästa och redaktionens bakgrundsarbete har inte direkt hjälpt till. Enda gången Kvarntoft ”högg” till, när hon frågade vilka experter utanför FHM  som regeringen lyssnade på? Hon frågar Löfven "tre" gånger, men han vägrar svara på frågan. Tre gånger börjar han prata om något annat och som försvar för Sveriges höga dödstal tar Löfven upp skillnaden mellan Spanien och Portugal.
Lena Hallengren är världsbäst på att inte svara på frågor. I övrigt riktigt dålig utfrågning. Barnjournalens knattereportrar hade gjort detta bättre.

SVT hade ett reportage igår om några franska och italienska unga som studerade på distans som kommit till Sverige för att kunna gå ut, festa, shoppa. De sprider runt smitta medan vi svenskar ska påtvingas vaccin och gamlingar får sitta i karantän i evighet bara för att pandemin aldrig tar slut på detta sättet.
Stoppa alla flyg och stäng alla gränser. De som kommer skall visa ett intyg med negativt Covid-19 test. Det
finns inget annat sätt att stoppa pandemin med. Vi behöver inga inkommande plan från Iran eller Dubai i nuläget. 

Anders Tegnell är en charlatan och patologisk lögnare. Tegnell ljuger dagligen vid intervjuer med media och han ljuger hejdlöst under FHM:s pressträffar.
Tegnell ljög om lockdowns effekter i SVTs Agenda för att han tar till lögnen på ett naturligt sätt när den främjar hans argumentation. Låt oss granska Tegnells lögn i gårdagens Agenda.
I denna intervju (video) hävdar Anders Tegnell att lockdown har haft stor effekt och stoppat smittan. Han poängterar att bl a Österrike har haft mycket litet antal smittade efter lockdown.
Igår säger Tegnell precis tvärtom i Agenda. När han skrev sitt twitter satsade man på flockimmunitet. Nu försöker man revidera historien och säga att man alltid velat stoppa smittan maximalt.

Briljant av Tegnell om munskydd och att man nu rekommenderar det i rusningstrafik.
"Vi har nu analyserat data och kommit fram till att det kan vara svårt att hålla avstånd i kollektivtrafiken under rusningstrafik". Det tog alltså c:a 9 månader att komma fram till detta. Bra jobbat!
Tegnell sa t.o.m. att det inte är säkert att en lockdown minskar smittspridningen (på kort sikt). Ska man skratta eller gråta?

Några väldigt anmärkningsvärda saker man reagerade på från Tegnell igår kväll:
"Vi har gjort allt för att minska smittspridningen maximalt." Stämmer uppenbarligen inte eftersom man skippat massa möjliga åtgärder.

"Efter 9 månader har vi kommit fram till att man inte kan hålla avstånd i kollektivtrafiken i rusningstrafik" (därför rekommenderas nu munskydd)

"Det är inte säkert att en lockdown minskar smittspridningen" (på kort sikt)

Vår statsminister sa att han varit ute med familjen och ätit köttgryta, när han skulle förklara fenomenet att han själv och hans egna politiker inte följer rekommendationerna. Löfvens bisarra bortförklaringar à la norrländsk arbetarklass anno 1975 blir  skrattretande. Köttgryta, leta reservdelar till rakapparat, inte kunna handla på nätet, van att sköta sig själv och han skall vara statsminister!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar