fredag 8 januari 2021

Kommer Stefan Löfven att avgå snart?

De senaste veckornas alla ”fadäser” som Stefan Löfven skapat, har hans förtroende hos svenska folket hamnat på bottennivå! Löfven har enligt sin egen stab haft flera ärenden i en galleria: Klocka, rakapparat, Systembolaget, julklapp till hustrun Ulla och mat. Samtidigt säger Löfven i ett tal att ”vi'” skall undvika köpcentrum.

Många verkar tycka att det finns en dubbelmoral! Vårdpersonalens raseri mot politikernas julutflykter ”Hyckleri!”

Löfven om kritiken: ”Jag har aldrig handlat på nätet!”

Lena Melin, Aftonbladet: Löfven stegade in i Gallerian – trots sina egna moralkakor. Nu är hans auktoritet undergrävd. Vem kommer att lyssna till Löfvens förklaringar från och med nu?

Melin sammanfattar det också mycket bra om Stefan Löfven: ”Är själv ett problem – utstrålar varken idéer, kraft eller självförtroende.”

Stefan Löfven är ingen retoriker av rang men han är duktig på det politiska spelet och vann över både C och L och har MP och V i sin ficka. Han har sett till att vi har en S ledd regering de senaste två mandatperioderna, eftersom SD är ”Svarte Petter.”
The player har besegrat alla.

Hjärntrusten på Sveavägen 68 har ett delikat problem att hantera. Löfven har själv deklarerat att han vill sitta kvar över valet 2022. De senaste veckornas alla fadäser och den katastrofal hanteringen av Covid-19, är Löfven ingen vinnare.

Givetvis sneglar ”den inre staben” på MP. Kommer de klara av 4% spärren, är den stora frågan. Isabella Lövin kommer
kan snart ersättas av Märta Stenevi som föreslås som språkrör för MP av valberedningen. Stenevi saknar utstrålning och karisma som är så viktigt i politiken. Påminner om en byråkrat som hackar fram lagar och paragrafer. Hoppas hon fortsätter så och då hamnar MP utanför riksdagen. Det skulle vara en sensation om L klarar 4% spärren och då försvinner det underlag S har, för att bilda regering.

Om Stefan Löfven stannar kvar som ledare, måste sossarna öka till närmare 30% för att kunna bilda en S-ledd regering efter valet 2022. Vem tror att att Löfven är rätt person att höja sossarna röstandel med minst 4-5%? Förmodligen ganska få och det har nog också den inre kretsen på Sveavägen också insett.

Foliehatten gissar att Stefan Löfven snart kommer att kast in handduken under vår/sommar 2021 eller åtminstone lämnar beskedet att han inte blir kvar som partiledare under valrörelsen 2022.  Förklaringen han kommer att ge är pga medicinska skäl. 

Han har inte mycket att komma med när det gäller förtroende och inte rätt ledarskap för att leda det potentiellt komplicerade parlamentarisk läget vi högst sannolikt kommer att få efter valet 2022. Om man skall byta partiledare (oavsett parti) så måste man nog göra det nu under vår/sommar. Annars hinner inte en ny partiledare bli "inarbetad" innan valet.

Ska S förbli största parti bör dom locka tillbak
a röster från V och SD, samt kunna stå på egna ben utan L och MP, för att inte än en gång behöva svika de traditionella väljarna och det klarar inte Löfven, det vet partiledningen mycket väl.

Så vem blir det som tar över?
Inte Ygeman, Damberg eller någon annan Stockholms PK-karriär sosse som låg bakom ”fimpandet” av Juholt. Foliehatten gissar att den inre kretsen kommer att gräva fram en kvinna den här gången?
I sådana fall vem?

 

3 kommentarer:

 1. ”Vem tror att att Löfven är rätt person att höja sossarna röstandel med minst 4-5%? ”
  Vem trodde Joe Biden den tafsande åldringen skulle få flest röster av alla presidenter?
  Hur var det Stalin sa om rösträkningen.
  Vig
  Får inte underskatta sossarna som nu också slutit förbund med tecjättarna....

  SvaraRadera
  Svar
  1. 2016 var amerikanarna trötta på Hillary!
   2020 var amerikanarna trötta på Donald!
   Bägge gångerna ville man ha något nytt och bättre!
   De som lever till valet 2024 kommer säkert se att det inte blir Biden/Harris!

   Radera
  2. Trump var troligen den sista president i USA som tillsatts av USAs folk i val utan att vara godkänd av etablissemanget. Något sådant kommer aldrig mer hända.
   Lövet sitter säker så länge han företräder vårt fina svenska etablissemang, får han den stora Lidnerska knäppen och plötsligt börjar verka i det svenska folkets intresse försvinner han ur politiken fortare än en avlöning ur min plånbok.
   Likheterna mellan Sverige och USA är tydliga, galjonsfigurerna får sitta kvar så länge de vet sin plats och är lojala med etablissemanget, Trump var ett misstag etablissemanget aldrig någonsin kommer tillåtas hända igen, Lövet är inget misstag, han är perfekt i sin roll.

   Radera