onsdag 6 januari 2021

Dan Eliasson har lika många liv som katten!

Om vi tittar på Dan Eliassons CV ser vi att både Allians- och sosseregeringarna tillsatte honom. Generaldirektör Försäkringskassan 2011-2014. Beslut ansvariga ministrar: Socialminister Göran Hägglund,KD och Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson.
Att höra ”lill-Reinfeldt” kräva att han skall avgå är ganska magstarkt!
Redan då visste tuffe Uffe vad Eliasson gick för!

1989-1991: Sakkunnig EFTA, Genève
1991-1995: Kansliråd UD
1995-2006: Sakkunnig, chefsförhandlare och statssekreterare, JD
2006-2007, biträdande chef SÄPO
2007-2011, Generaldirektör, Migrationsverket
2011-2014, Generaldirektör, Försäkringskassan
2014-2018, Rikspolischef, Polisen
2018-Nu, Generaldirektör, MSB

Utan att ta till överord har Eliasson satt djupa spår på de fyra olika myndigheter han satt som chef. En GD har i realiteten mycket lite makt. Han måste följa de direktiv och regleringsbrev myndigheten har fått. Vad han kan göra är att försöka lösa sin uppgift inom de ramar som finns eller avgå.
Eliasson är ingen ärlig man då han hellre vill
e sitta kvar vid grytan som den målvakt han är. Han tar smällen för nedmonteringen av myndigheter. Att han fick toppjobb efter toppjobb, är för att han skulle stoppa den ekonomiska blödningen och omorganisera enligt direktiv på dessa myndigheter. Ytterst ansvariga är de regeringar som Eliasson har verkat under.
En ärlig person skulle avgått och vid sin avgång angett sakliga skäl till varför han inte kan lösa sin uppgift och varför inte den ansvariga regeringen inte kan/vill tillföra resurser eller skriva om regleringsbrevet, för att myndighet skall fungera funktionsfritt.

Det vekar inte finnas några grävande journalister kvar i det här landet. Är det verkligen ingen som kan granska fenomenet Dan Eliasson? Mannen som fått nya höga positioner och vad det berodde på.

Att han åkt ner till Kanarieholmarna och sagt att det var nödvändigt pga att dottern jobbar där, gör att situationen blir mycket värre för honom. Hade han spelat ödmjuk och sagt att han brustit i förtroende skulle antagligen både pöbeln och eliten ha sett det som en mänsklig gest. Han har varit så säker på att få behålla sin position att han inte brydde sig om att blidka någon. Nu visar det sig också, att han mest partat med unga homosexuella grabbar, vilket antagligen inte hade hänt om människor inte stört sig på hans arroganta stil. Detta har enligt uppgift varit känt tidigare.

Med tanke på att han verkar vara homosexuell, så kan man tänka sig att han sitter inne med information om andra politikers sexuella läggning.  En lite vild gissning är att det finns socialdemokratiska, homosexuella/bisexuella och kanske även heterosexuella höjdare som köpt sex, vilket Eliasson kan använda som hållhake. Foliehatten kan bara konstatera att MSMs reportrar är för rädda ”om” sina jobb för att granska makten, speciellt om det är sossar eller hbtq människor.

Foliehatten anser att Eliasson inte sitter på något särskilt, mer än kanske sexuella läggningar hos toppolitiker. Den informationen han eventuellt sitter på, är det inget som de flesta journalister redan vet, precis som korruptionen inom socialdemokratin. Enda han kan göra är att i vissa fall bekräfta detta, men det kommer inte hända något. Blir som köttfärsskandalen på ICA. Folk trodde de skulle kursa, men med facit i hand sålde de lite mindre köttfärs i någon vecka innan Svenne hade glömt och allt blev frid och fröjd igen.
Eliassons information kommer på sin höjd leda till några arga ledarsidor och ett par debattinlägg sen har Svenne glömt och inom ett år kan han ta ett nytt toppjobb.

Egentligen har Eliasson har inte gjort något olagligt, mer än att vara väldigt arrogant och omoralisk. Läser man Expressens artikel om upprördheten hos hans underställda i MSB: "Internt tryck hos MSB på att Dan Eliasson skall avgå" lyder rubriken.

Kan det vara droppen? Tippar på att Damberg och Baylan inte tycker att det bra tajmat, att de så sent som på nyårsafton förlängde hans kontrakt på MSB till nyårsafton 2022. De kanske tvingas bita i det sura äpplet och omplacera Eliasson till Elefantkyrkogården.

Det är förbjudet att efterforska källor till media. Man kan väl gissa att flera är avsatta eller förfördelade män och kvinnor i staten. Watergate källan var en kille som trodde han skulle bli FBI-chef efter Hoover men som fick se posten gå till någon annan.


Det är flera länder som har samma problem som i Sverige.
I Italien går tryckpressarna varma på italienska MSM och det är ett mycket hätskt tonläge. Även för att vara Italien. Tråkigt nog har Italien drabbats hårt av Covid-19. Guiseppe Conte sitter väldigt löst till, medans Matteo Salvini kan lugnt stå och titta på medan "skit kastandet" pågår. Conte gräver sig allt djupare ner. Italienska vänstern är på krigsstigen med sig själva och det till och med ska ha varit riktiga hotelser och slagsmål mellan italienska vänsteraktivister och vänsterpolitiker.

I italienska MSM kan man läsa på kommentarsfält och bloggar över hur upprörda italienarna är över "migranternas" framfart. En video cirkulerade hur migranterna använde en dricksfontän som dass för både ettan och tvåan. Det är minst sagt vigt att klättra upp på en sådan och göra tvåan.

I Grekland kan man läsa på bloggar och kommentarsfält hur upprörda grekerna är över hur "migranterna" beter sig och att de fullständigt skiter i hygien och munskydd trots att de delats ut gratis
och att de antastar småflickor. Precis som Sverige är det knivdåd, personrån på mobiler och klockor, bankomatrån osv.
I Spanien är dock tonläget kring Covid-19 mildare. Men kommentarerna och bloggar är inte nådiga om Spaniens situation just nu.

 

1 kommentar:

  1. Bloggar och kommentatorsfält med för PK obekvämt innehåll raderas på löpande band.
    Techjättarna och marxistliberalerna är i symbios, och vårt hopp är på fallrepet...

    SvaraRadera