fredag 15 januari 2021

Foliehattens funderingar del 16!

 OneWorld har en intressant analys där de skriver varför det inte går att krama ut någon mer energi ur Trump-fenomenet. Den största anledningen var att Trump har en ytlig affärs manna personlighet som förhindrar honom från att delta i det politiska spelet på allvar. Intressant är att källan delvis av allt att döma är en frontorganisation för Kreml!

USA grundade och äger den "liberala världsordningen." Europa (med undantag för Ryssland samt ett par ad hoc nationer som Frankrike) är kulturellt, politiskt och ekonomiskt ockuperat av USA. Sverige ligger på topp tre! Europa kan agera självständigt, men de går ofta bara in och petar, för att inte någon skall få för sig något. Ett land som går för långt utanför ordningen kan bli exkluderat eller i värsta fall invaderat. Frågan är då vem som kontrollerar den liberala eliten i USA?

Ingen kan med säkerhet säga med 100% säkerhet vilka de är. Att de med de stora plånböckerna tillhör Imperiet är självklart, men de påverkas onekligen av en lång rad intressen, därav de israeliska. Med Trump rallyt blev flera tvingade att stiga fram ur garderoben och nu kan de insatte se vilka de är.

Förutom att den liberala världsordningen är defekt så undergräver alla dessa särintressen USA. I länken finns beskrivet USA:s strategi mot Kina som Trump släppte för 2-3
dagar sedan för att skydda sin rygg och det var hans sista.

The Diplomat påpekar att USA har ”gapat” alldeles för mycket och nu får de äta upp detta. USA har haft som plan att de skall styra och ställa i Asien med hjälp av Australien, Nya Zeeland, Sydkorea och Japan. Australien gick i fällan och lyssnade på Washington och gjorde sig ovän med Kina som de nu får äta upp rejält, med en ekonomi som är den sämsta på 30 år, efter Kinas handelsstopp av Australiens produkter.

Nyckeln är Indien - ett land med ett PPM som år 2030 kommer vara marginellt mindre än det amerikanska och som 2050 kommer vara 25-30% större än det amerikanska. USA har en sjuklig hybris. Vidare verkar amerikanerna fortfarande inte fatta att Indien är reaktionärt och nationalistiskt precis som det är kaotiskt.

Indien ha
r som mål att det skall råda en multipolär världsordning där de och inte amerikanerna dikterar villkoren för ordningen i Asien. USA är på väg att falla sönder i en politisk, etnisk och social konflikt och de här ”nya lirarna” med Joe Biden i spetsen tror, att det fortfarande är 1990 och att USA fortfarande kan vapenskramla, när stater inte fogar sig för Washingtons diktat. Tydligen har läxan från Korea och Vietnamkrigen passerat utan att de förstått vad det innebar! Det verkar som om Washington totalt glömt ”Kalla kriget!” Inget av de konkurrerande supermakterna behöver göra något längre. Länderna i Asien behöver bara sitta stila och se vad som kommer att hända i Washington.

Den amerikanska eliten sätter krokben för sig själva
och det var ägarna till de stora plattformarna som stod för den första showen! Det hemligstämplade dokumentet innehåller en massa typiska plattityder och floskler. Man skulle nästan kunna tro att det var ett gäng pedagoger, folkpartister, DN-journalister och anställda på Försvarshögskolan som var författare till det här märkliga dokumentet. USA har ingen en chans i en multipolär värld.

Vi kan redan nu notera att Joe Bidens kabinett är fullt av krigshetsare, Israelvänner och extremister och de kommer tvinga USA djupare ned i fördärvet. Redan för en månad sedan gick de ut och krävde att Assad avgår!
Biden-administration har redan "gjort klart för" Rysslandspresident Vladimir Putin att det inte finns något amerikanskt eller europeiskt stöd för återuppbyggnaden av Syrien ”om inte politiska reformer sker."

Foliehatten har alltid undrat om socialliberaler i all sin galenskap förstår vad de gör. Varför nyper de sig inte själva i armen, vaknar till och funderar på vad deras policy leder till.
Fredspristagaren Obama startade flera krig i Mena och Joe Biden kan ta upp hans mantel! För ingen tror väl att hoten mot Syrien bara är hot eller…?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar