fredag 2 juni 2017

Aftonbladet: ”Expo är en veritabel kunskapsbank, som ingen som intresserar sig för ytterhögern kan vara utan."

Stiftelsen Expo startade 1995 med att utge tidskriften Expo. Den utger sig för att vara en demokratisk tidskrift och Expo tycker därför att de är Sveriges viktigaste tidskrift.
Bara det är fantastiskt roligt. Enligt deras hemsida: Stiftelsen Expo utmanar intoleransen genom granskning, med förebyggande arbete i form av utbildning och genom att på olika sätt engagera antirasister.
 
EXPO grundades av Stieg Larsson. Det är oerhört förvånande och ganska nedslående, att Stieg Larssons böcker har blivit en sådan framgång i många länder.
Böckerna innehåller ett dolt frossande i tortyr men inga sexskildringar med någon slags mänsklig kontakt, platta gestalter, svartvit uppdelning i onda och goda, hämndfantasier och väldigt mycket av triumf över att man spionera på människor och kartlägga deras liv via deras datorer.
Detta slags spionerande är ju
st vad EXPO sysslar med. Den som läst Stiegs böcker har kanske fundera över, vilka drivkrafter den mannen hade.

Expo har samma syfte som STASI hade i Östtyskland på 70 och 80-talet, att smutskasta och kartlägga motståndare till det politiska etablissemanget. Man finansieras också av bidrag. EXPO är ibland skattefinansierat och finansierat via en stiftelse genom privata donationer och bidrag och de föreläsningar man genomför. EXPO håller flera hundra föreläsningar om året. De senaste åren för bland annat LRF, Studieförbundet Vuxenskolan, Lärarnas Riksförbund, Svenska kyrkan, Hyresgästföreningen, Försvarsmakten, ABF, LO, Sveriges hembygdsförbund och Polishögskolan."
Skulle vara intressant att få en detaljerad lista på vilka som finansierar det här STASI organet. Att sossarna häller in en massa pengar visste vi redan. Men finns det fler? Säkert en massa statliga organisationer som öser in skattepengar.
 
Stiftelsen EXPO är, till följd av sitt nätverkande och samverkan med radikala kamporganisationer på yttersta vänsterkanten, ett slags ideologiskt STASI som bedriver sin verksamhet skild från staten, men ändå integrerat i densamma. Eftersom man "jagar nazister" och "motverkar rasism", så har man fått tillgång till omfattande resurser, kända personer och politiker lånar sitt ansikte till nätverket, ingår i dess styrelse och är aktiva i detsamma för att förfölja och misskreditera politiska motståndare. Vem vill framstå som nazist? Och det gör man om man inte hyllar eller stödjer EXPO eller nämner dem i positiva ordalag som experter och vakthundar.

EXPO lever i intim symbios med både den första och den tredje statsmakten och hämtar stöd från kultureliten, som legitimerar existensen av en informell underrättelsetjänst för att tydligen hantera "problemet" och "faran" med kanske ett par hundra marginaliserade unga män som påstår sig vara nationalsocialister.... På grund av det egentligen obefintliga hotet från en nationalsocialistisk aktivistisk och farlig rörelse, så har man istället utsett Sverigedemokraterna som någon sorts ställföreträdande hitlerister, vilket är helt bisarrt med tanke på att SD mer liknar ett normaleuropeiskt konservativt parti, än någon nazistisk kamporganisation.


Den som drabbas av Expos bannbulla får ett brev. Detta brev är utlagt på nätet:
”Du är nu registrerad med namn och personnummer som främlingsfientlig och eftersom du kritiserar oss så drar vi slutsatsen att du tillhör det världsomspännande mystiska och livsfarliga nätverket Anti-AFA - nazisternas egen underrättelsetjänst.
Vi har också sett att du är medlem i en facebookgrupp på nätet som heter Bevara Oss Från Gatuvåldet som har ca 100 tusen medlemmar. I den gruppen finns också en känd nazist som medlem, känd nazist=känd av oss och du får härmed betraktas ha kopplingar till kända nazister.
Vi har också vid kontroll med domstolarna funnit att du dömts 1989 för ofredande då du hamnat i en dispyt med en annan man. Den mannen har en bror som är adopterad från Kina. Vi kan därför konstatera att du också begått våldsbrott med politiska och rasistiska förtecken. Du har nu en egen akt förvarad bakom gallergrinden på St Göransgatan på Kungsholmen.
Med vänlig hälsning
Daniel Poohl & Mikael Ekman ”


EXPO gör ingenting om de inte får betalat för det. Det är ingen ide
ell organisation. En föreläsning kostar i snitt 15 000 - 20 000 + moms + omkostnader. Någon har anlitat Expo och inte sällan står skattebetalarna i slutänden för betalningen.

Det mest spännande med EXPO är att de så okritiserat kan föra sin politiska agenda och anlitas flitigt av SVT, SR och PK-media, för att uttala sig om SD. Journalistkåren tycks nästan tro att det är en slags PK-myndighet. Därför är det ingen som vågar granska dem eller ifrågasätta deras verksamhet.
De som känner till vilken agenda EXPO är lika förvånade. SVT som enligt sitt uppdrag ska vara kritiska och ifrågasättande, sväljer helt okritiskt att ett självutnämnt väktarråd, ska ge vägledning, för vad tittarna skall tycka.
 
En av förklaringarna är att
Expo är ensamma på marknaden som "experter" på högerextremism, rasism, fascism och SD. Många anställda på SR och SVT och tidningsmedia är vänster och när man har behov av "experter" då kallar man in Expo. Egentligen vore det bättre att kalla in någon politisk forskare eller jurist på området, för att få en objektivt utlåtande? Hela vänstermedia sörjan bygger på att man tycker rätt och att den som inte följer deras "kod" hängs ut och mobbas ut av sina egna. Det räcker med ett litet twitter drev på Söder mellan media kompisarna så är det kört. Tänk om en SVT-medarbetare skulle komma ut som SD:are. Det hade blivit sjukt dålig stämning i cafeterian när en förkrossande majoritet är miljöpartister eller vänsterpartister... 
 
Detta är lite samma fenomen som gjorde att den politiska vänstern förfogade kontrollen över samtliga lärosäten, hela utbildningssystemet, massmedia och hela kultursektorn. Detta inleddes någon gång i mitten/slutet av 60-talet och var helt verkställt i mitten av 70-talet.
Man vann kontrollen över historien, över problemformuleringen och över samtidsdebatten och det anmärkningsvärda är att borgerligheten förhållit sig så passiv och reaktiv på detta. Vänstern har skaffat kontroll över vad folk ska tänka, tycka och tro.

I narrativet ingår berättelsen om nazismen som en självklar del. Sverige, som aldrig haft en tongivande nazistisk eller fascistisk rörelse och som varken drogs in i världskriget eller ockuperades, har av någon anledning klivit fram som det kanske mest ortodoxa landet i världen när det gäller antirasism/nazism. Tyskland där man av förklarliga skäl gått längst i att förbjuda eller förfölja människor som tycker nazism är det bästa som hänt sedan färdigskivat bröd. Till skillnad från Tyskland har man i Sverige låtit även nationalism och patriotism falla under samma kategori av osunda och oönskade åsikter. Ja, till och med klassisk konservatism är i det närmaste en psykisk sjukdom i Sverige idag och betraktas som direkt farligt och skadligt.

Att riksdagsmän stödjer en organisation som hackar bankkonton, läser e-mail hos en politisk motståndare som kan komma in i riksdagen, är sånt man läser kan hända i bananrepubliker i Sydamerika.
 
EXPO borde ryckas upp med rötterna och tramset upphöra! Exponera EXPO för vilka de är och vilka som har tryckt ner nävarna i skattebetalarnas fickor. EXPO är rent kriminella vänsteraktivister!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar