lördag 10 juni 2017

Lagen om studiestartsstöd ytterligare en ny galenskap!

Uppfinningsrikedomen hos våra styrande är tydligen stor! När man trodde, att man hade sett det mesta i galenskap från de styrande, slår de till igen, med nya galenskaper som slår det mesta den senaste tiden.
Den nya lagen om studiestartsstöd som börjar gälla vid halvårsskiftet, 2 juli. Lagen riktar sig främst till nyanlända som saknar grundskolekompetens och omfattar alla från 25-56 år.
När man kontrollerar utbildningsnivån i olika källor, på de som anlänt de senaste åren, inser man att politikerna drabbats av stora skälvan, när de insett att hundratusentals män, i stort sett inte har någon utbildning att tala om. Med avsaknad av utbildning är de också i princip, uteslutna från den svenska arbetsmarknaden.

Foliehatten trodde att politikerna för länge sedan, hade fyllt kvoten med tokigheter, men överraskningarna tar tydligen aldrig slut. När försvann bondförnuftet och respekten hos våra politiker? Förslaget riktas mot ett hårt arbetande svenskt folk, sedan generationer. Genom att sådana här tokiga förslag läggs fram, som dessutom även röstas igenom.
 
Frågan man ställer sig , när man inser vad lagen innebär, är hur långt eller snarare, att vi snart nått vägens ände.
I en artikel i The Economist varnas också för Sveriges finanser! Framtiden blir väldigt dyster! Det land i Europa som är sämst rustat för nästa lågkonjunktur. Sverige har redan uttömt de finansiella stimulanser som finns i verktygslådan! Yngves balanserar på slak lina och risken för finansiell krasch, ska jämföras med risken för bostadskrasch. Sverige är det land som har störst gap mellan nominell tillväxt minus styrränta, 5,3%.

När svenska folket kommer upptäcka vilka extrema fördelar denna nya lagen innehåller, kan man fråga sig, om deras vilja att betala skatt nu närmar sig nollpunkten med rasande hastighet.


Studiestartsstödet kan ge så mycket som 9 000 kronor skattefritt och är extremt fördelaktigt. Stödet betalas ut oavsett om du är närvarande eller inte. Du kan exempelvis vabba eller vårda en nära anhörig, utan att förlora ekonomiskt. Dessutom kan du utöka bidraget genom att ansöka om ett föräldratillägg.
I lagförslaget framgår att man inte ställer några som helst krav på den sökande, vare sig närvaro- eller prestationskrav. Du kan utebli från studierna, prestera undermåligt och bidraget ramlar ändå in på ditt konto. Därutöver kan du obehindrat söka andra bidrag utan att dessa räknas av och du kan också arbeta vid sidan av, utan att bidraget påverkas. Och detta är utanpå alla andra bidrag? Kost & logi m.m.

Det är inget annat än skamligt och vansinnigt att man inte knyter lagen till studieresultat! Om inte resultat uppnås ska detta bidrag omvandlas till ett lån, med samma hårda regler som de nuvarande studielånen!!!
Hur hur det Löfvén säger: ställa grupp mot grupp? Det är precis vad de gör!

Detta är ett sätt att få undan arbetslösa invandrare och putsa statistiken. Ingen tror på att syftet är att få invandrare att bli utbildade och anställningsbara. Syftet är att snygga till statistiken och minska siffrorna för utrikes föddas arbetslöshet. Ett välkänt sossetrick som andra partier också svalde. Vansinnet i riksdagen fortsätter
Detta kommer naturligtvis att bli en evig långbänk och åratal av försörjning. Hur många kvinnor kommer bara att infinna sig på "utbildningen", ta ut betalt vabb samt raskt föda ny unge etc etc år efter år??? Att bara införa detta utan några som helst krav är totalt vansinne!
Detta är vad det kostar med uteblivandet av alla enkla jobb som behövs. En, säger en fick jobb som get vallare. Finns ca 20 getfarmer i Sverige, de tycks inte ha större anställningsbehov.
Nu går det
inte att beräkna kostnaderna för detta fiasko. Vi får vänta till höstbudGETEN! Vänstern och godhetsivrarna får förlita sig på Sandviken och floskler.

Lagen är som en käftsmäll för alla garantipensionärer som har en pension på 7 093 kr/mån (gifta) eller 7 952 kr/mån (ensamstående) före skatt.
Samtidigt är det ett tyst erkännande att komp
etensen bland invandrarna var en bluff, liksom löftet att nyanlända ska få jobb inom två år. Detta talar också för, att det finns en viss tillnyktring i fråga om insikt, om vad politikerna ställt till med. Det luktar desperation av hög grad! Men att erkänna det och backa migrationen är ännu inte aktuellt! De ansvariga kommer precis som Reinfeldt att avgå och andra får städa upp!

Foliehatten tror att vi kommer att få se många fler desperata förslag, för att komma tillrätta med den katastrofala sysselsättningen bland asylinvandrare. Det blir förslag som hjälper på marginalen, men i grunden, blir alla lika misslyckade som Alliansens jobbcoachar eller de rödgrönas traineejobb.
Har inte politikerna lärt sig någonting av de tidigare totalt misslyckade satsningarna?
Foliehatten blir helt stum, över deras totala inkompetens! De använder statskassan som det vore ”Monopolpengar”, utan att skämmas ett enda dugg!
Behövs mer pengar är det bara hitta på nya skatter!
Utvecklingen under hela 2000-talet är att enklare jobb minskar samtidigt som kvalificerade ökar och den kommer naturligtvis att fortsätta.
Ett fundament i den socialdemokratiska svenska modellen är att konkurrera med kompetens och inte med låga löner. Detta var huvudanledningen till att sossarna=LO
motsatte sig Alliansens "lägre trösklar"=lägre löner.
Ändå inser de flesta att utbildning på sikt är den bästa åtgärden för att hindra att samhällskostnaderna för migrationen blir ännu högre än de annars skulle bli. Men då måste det vara utbildning för jobb, inte utbildning som försörjning.
Frågan kvarstår, om det går att utbilda dessa människor, så att de blir gångbara på den högkvalificerade svenska arbetsmarknaden?
Man kan konstatera att över 250 000 svenska pensionärer, har efter 40 års arbete mindre pengar att röra sig med per månad, än dessa nyanlända ”studenter” från Afrika, Mellanöstern och Afghanistan.

Dessutom borde politikerna svara på varför pensionärerna fortfarande betalar de högsta skatterna
Ni som är intresserade på vilka partier som röstade på förslaget kan kolla här: Studiestartsslagen.
Det enda intressanta med denna nya lag är att allas vår Annie har satt sig i Jimmies knä!

1 kommentar:

  1. å h , herre Gud vad är det med sossarna????

    SvaraRadera