torsdag 1 juni 2017

USA lämnar klimatavtalet!

Sin vana trogen släppte Trump en testballong om att USA lämnar klimatavtalet i Paris 2016, för att se reaktioner. Igår kom också besked från Trump: USA lämnar.

Givetvis var detta beslut det absolut det värsta som kunde hända för klimatalarmisterna.

Idag på morgon kunde vi i SR, TT-sändning 8.00 höra ”mannen utan utbildning i klimatfrågor” Johan Rockström uttala sig.
”Trumps beslut var taget på ovetenskapliga grunder men klimatavtalet står och faller inte med Trumps avhopp, utan nu fick de andra länderna med Kina och Indien i spetsen förra detta vidare. Om något år skulle det visa sig att klimatet förändras och då kommer också USA att återvända och skriva under igen!”

Så talar en man utan både kunskap och utbildning, Hela klimatfrågan bygger på datamodeller! Egentligen helt sanslöst. En annan intressant fråga är alla de miljarder som de rika länderna skall betala in till FN är det inte sagt ett ord om hur de skall fördelas mer än till fattiga länder!

Något riktigt avtal är det inte. Obama lurade kongressen genom att inte klassa det som ett avtal utan ”accord”. Brott mot konstitutionen! Och, den av ”alla” hyllade Obama framstår mer och mer förrädare. Det senaste i det fallet är hans övervakning av medborgare, vilket man kan läsa om i Breitbart.
 
Allas vår utrikesminister Wallström har också uttalat sig:
”Att lämna Parisavtalet = Att missa framtidsjobb och tillväxt i den gröna ekonomin. Hållbarhetståget har gått.”
Som vanligt "svamlar" Wallström om jobb! Det finns inga som helst bevis på att nya jobb skapas, snarare tvärtom.
 
Nyckelspelarna Indien, Kina och Ryssland har noga bevakat noga vad Trump gör. Rockströms förhoppning att dessa länder nu skall ta spetsen kan ”grusas” rejält. 

Med USA:s val i klimatfrågan kan de också hoppa av och skylla på USA. Däremot påverkar knappast vad Sverige gör. Sverige står för en extremistisk klimatlinje och nästan alla partier ställer upp på detta.
 
När nu USA lämnar Parisöverenskommelsen, kan det bara få positiva effekter. Inga avtal i världen kan påverka naturens krafter vad som gäller väder, vind och klimat. Kapital och innovativt tänkande kan i stället användas för att lösa verkliga problem. Det finns definitivt inga genvägar till utveckling, för om vi tror det, kommer vi att få en falsk instabil utveckling som bygger på pseudoforskning.
 
Senator Rand Paul var den som rekommenderade Trump att hoppa av:
”Det är min plikt att upprätthålla och försvara Konstitutionen”… President Obama önskade att cementera sin miljövänlighet genom klimatöverenskommelsen i Paris. Obama visste också att senaten aldrig skulle ratificera avtalen, så han gjorde om det som ett ”exekutiv-överenskommelse” för att undgå ratificeringsprocessen och framtvinga ett ensidigt stöd från USA med ett penndrag.”
Så vad skrev Obama på i utbyte mot att kanske reducera globala temperaturen med 0.2°C till år 2100. Experter spår att år 2040, kan avtalet ha kostat oss 6.5 miljoner förlorade jobb – ett tal signifikant större än hela befolkningen i Kentucky. Det [avtalet] kommer att kosta oss $3 biljoner i förlorad BNP. För varje hushåll kan genomsnittliga årliga förlorade inkomsten vara så hög som $4900. 
Dessa tal gör oss mållösa. Varför kan vi inte jobba mot en framtid som både skyddar vår miljö och våra jobb? Varför tvingade den förra administrationen jobben att vara martyr för miljön?

Tack och lov så har Trump kastat om kursen i motsatt riktning efter Obamas misstag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar