söndag 4 juni 2017

Är terrordådet i London en början på en ny våg?

Den här attacken är speciell, då det nu blir alldeles tydligt att man inte kan skydda befolkningen alls, hur mycket poliser man än sätter in. Bara två veckor efter attentatet i Manchester, så kan de alltså slå till igen alldeles precis i hjärtat av London.

Det är också ganska speciellt, eftersom det är tre gärningsmän tillsammans.Om det gick att identifiera de som sympatiserar med terroristerna, så vore det enkelt. Tyvärr är det omöjligt och enda möjligheten är att skicka hem alla och inte ta in fler muslimer. Hoppas man nu snabbt kan ringa in fler ansvariga för attacken och skicka iväg de inblandade till fängelse...

Det finns drygt 3 miljoner muslimer i UK, och enligt vetenskapliga undersökningar är det 10-30% som sympatiserar med terrordåd. Det ger 300.000-1.000.000 potentiella terrorister alldeles bland befolkningen. Hur ska man lösa det?

Dessa typer av attacker är dem som är svårast att förhindra oavsett säkerhetstjänsternas underrättelse arbeten, Dessa individer gör dessa saker impulsivt inte mycket planläggning, kanske 1-2 veckor före reka en smula, sedan hyr man en bil och sedan verkställar man det hela!

England och Scotland Yard är effektiva i sin verksamhet och förhindrar säkerligen x antal potentiella förövare som vill begå dessa gärningar, men några slinker alltid ur maskorna och dessa är jäkligt svårfunna!

Att dessa dåd sker i England är inget märkvärdigt, för jihadisterna är
England och USA stora fiender, för varje attack är det en fjäder i hatten för IS tomtarna!

På BBC nämnde man att det är så många som 23.000 muslimer i UK som är under särskild bevakning av säkerhetspolisen som är extra villiga att begå terrordåd. 23.000! Svårt att ta in, att det kan finnas så många som vill utföra terrordåd.  

Det är nästan 1% av alla muslimer i UK. Senaste 3 månaderna: 3 lyckade terrordåd och 5 st som har avstyrts av MI5. Låter som en tämligen omöjlig ekvation att skydda sin befolkning i detta läge.

Under "The Troubles" så infördes internering av misstänkta IRA-medlemmar. Kanske den brittiska opinionen kräver något liknande nu. Interneringarna verkar dock fungerat dåligt i Nordirland. 

Liknande metoder har dock prövats i Singapore och Malaysia där man verkar haft större framgång. Förmodligen har man bättre underrättelser än britterna hade i Nordirland. Om inte staten börjar agera resolut kan vi få se bildandet av lojalistmiliser i stil med de nordirländska protestanternas UDA och UVF. Då kan det hela eskalera väldigt snabbt. 

Problemet är att muslimerna i Storbritannien till stor del helt enkelt inte är lojala medborgare. Enligt en undersökning som gjorts av Channel 4, så skulle två tredjedelar av de brittiska muslimerna ej rapportera andra muslimer med terrorkopplingar till myndigheterna.

Även om det är en minoritet så är det redan bevisat att personer som går till samma moskéer som terrorister ofta har misstankar om att vissa personer kommer göra något hemskt, men går ändå inte till myndigheterna och varnar. Bara för att vi tillhör en annan religion så är det bättre att låta någon utföra ett dåd än att varna oavsett om man inte gillar vad de har gjort..
 
Oväntat "öppen hjärtligt" på SVT:s livesändning:
Den manlige reportern spekulerar i att muslimska företrädare inte har tagit avstånd tydligt nog mot tidigare dåd, samt att Islam måste ta tag i detta problem speciellt i moskéerna där radikaliseringen sker. Vad han glömmer är dock att orsaken till problemet är att Islam i grunden samt alla följarna av denna religion.

Tyvärr är det så att det inte finns någon knivskarp gräns mellan islamister och muslimer på det sätt som media sätt basunerar ut efter varje attack, och det är det som är problemet. Det här är ett komplext problem, även om det inte passar i världsbilden för folk som bara ser gott & ont som om det vore en Disneyfilm.

Anrika Pew Researchcenter har gjort mängder av attitydmätningar i stora statistiskt korrekta urval över hela världen och om man kikar i dessa så börjar man ana lite mer av problematiken. Det inga små grupper i arabvärlden som anser att alla (oavsett religion) egentligen borde underkasta sig Sharialagar etc. Islam har inte reformerats så som kristendomen och har fortfarande många besvärande, imperialistiska, inslag där de mest extrema sticker ut i sådana här extrema terrorhändelser. Men det är bara toppen på isberget. Om man bara ska bortse från allting som ligger dolt under vattenytan därför att det är politiskt obekvämt så kommer man inte komma någonstans.

Någonting annat som illustrerar de enorma problem som finns i den här delen av världen sågs under arabiska våren. Egypten hade möjligheten till ett demokratiskt val, man hade faktiskt chansen att rösta in ett någorlunda modernt styre, och vad gör man när folk får välja? Jo, då blir det en hop stollar i det radikala muslimska brödraskapet. 

Samma sak med Turkiet som moderniserades under Ataturk och man skrev in direkt i grundlagen att styret av landet inte skulle vara modernt och sekulärt snarare än att islamiseras, och vad händer till slut när folk röstar? Då blir det Erdogan och islamism.


När Breivik utfört sitt terrordåd skedde det utredningar om hans politiska partier han stödde och vilka böcker han läst.

Kommer det ske nu? Kan vi någonsin få reda på vilka partier dessa mördare gillar och vilken "bok" dessa galningar använt för inspiration?
Det brukar förekomma undersökningar i var deras politiska eller ideologiska sympatier låg/ligger. Det är ju högst relevant för utredningen för att ta reda på varför de genomförde dådet. Till och med i Sverige har de undersökt det i samband med terrorattacken på Drottninggatan.
Problemet är att dessa individer ofta inte stödjer några partier eller politiker i väst. De avskyr alla på höger-vänster-skalan, för de är så in i helvete hjärntvättade av IS och andra terrorsekter att alla västs politiker måste dö.

Noterar att SR som vanligt väljer att intervjua "offer" och "vittnen" med namn från Mellanöstern, precis som i Stockholm. Allt för att släta över religionen som faktor och för att visa att det minsann drabbar även andra muslimer.
TV4 pratar om bilder som sprids på sociala medier! Problembilden är ”tabu” för TV4!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar