måndag 12 juni 2017

Sveriges nya utsatta ”getto” områden!

Polisen har i en rapport 2015 klassat visa områden i städerna som särskilt utsatta områden. Dessa kännetecknas av att vara områden där det nästan uteslutande bor invandrare och där våldshandlingar, upplopp, bränder, skol- och bilbränder och narkotikahandel drabbar de boende och där polisen och annan blåljuspersonal attackeras. Det förvånade Foliehatten att polisen erkände det överhuvudtaget!

Enligt rapporten är dessa 15 särskilt utsatta områdena i Sverige:
✓ Vivalla, Örebro
✓ Hallunda/Norsborg, Botkyrka
✓ Husby, Stockholm
✓ Ronna/Geneta/Lina, Södertälje
✓ Rinkeby/Tensta, Stockholm
✓ Araby, Växjö
✓ Rosengård söder om Amiralsgatan, Malmö
✓ Södra Sofielund (Seved), Malmö
✓ Bergsjön, Göteborg
✓ Biskopsgården, Göteborg
✓ Gårdsten, Göteborg
✓ Hammarkullen, Göteborg
✓ Hjällbo, Göteborg
✓ Lövgärdet, Göteborg
✓ Skäggetorp, Linköping
Nu kommer krisrapporter inifrån polisen om hur krisstämningen breder ut sig, man beräknar att man nu utöver de tidigare 15 områden, har det nu tillkommit hela 8 nya områden som är särskilt utsatta, spritt över landet.

Dom nya 8 särskilt utsatta områdena är:

✓ Norrby och Hässleholmen/Hulta i Borås.
✓ Tynnered/Grevgården/Opaltorget i Göteborg.
✓ Karlslund i Landskrona.
✓ Nydala/Hermodsdal/Lindängen i Malmö.
✓ Fittja och Alby i Botkyrka utanför Stockholm.
✓ Gottsunda i Uppsala.

Foliehatten tror inte att dom 8 räcker. Det finns säkert många fler sådana områden. . Spännande att lilla Landskrona nu officiellt får sin egen No-Go-Zone.

Det är 55 utsatta områden sedan tidigare, utöver dom här 15 sedan tidigare och nu alltså ytterligare 8 områden som är särskilt utsatta. Alltså ännu värre än dom generellt utsatta områdena.

Lite intressant att på den listan med 55 områden finns inte en enda plats i Norrland med, den nordligaste är i Borlänge. Kanske inte finns dylika problem där, än så länge åtminstone? En förklaring kan vara att städerna i Norrland ligger 10-15 år efter städerna i södra Sverige, när det gäller just den här typen av problem.
Här finns listor på dom 55 utsatta områdena.


Det råder nu krisstämning hos polisen då poliserna måste möta det här enorma våldet och kriminaliteten i dessa invandrarområden. Polisen har lovats nya resurser och flera hundra poliser i dessa områden, men hittills har bara några tiotal poliser tillsatts i vissa av områdena.

Rikspolischefen Dan Eliasson och polisledningen har velat mörka detta, trots att polisen velat offentliggöra detta redan för en månad sedan.
Vi har nu alltså hela 23 särskilt utsatta områden i Sverige enligt polisen, alltså områden som olika tider på dygnet och på olika platser kan betraktas som farliga för enskilda personer.

Befolkningsutbytet har dock tydligt påbörjas i en hel bostadsområden i vissa städer.
Invandrarområde efter invandrarområde, men det har iiingentiiiing med invandringen att göra säger politikerna. Man skapat en ny enorm underklass med märkliga beteenden och enorm kriminalitet med parallella samhällen och försäljning av narkotika och stöldgods.

Här har problemen ökat sedan den senaste rapporten år 2015 och här attackeras polisen med våld och stenkastning vid ingripanden. Här har flertalet mord och överfall skett. Här sker narkotikahandeln öppet i centrumen. Här har parallella samhällen skapats där kriminella nätverk tagit makten och har egna regler och monopol i samhället och över befolkningen.
 
Enligt DN är det rikspolischef Dan Eliasson som inte velat göra den nya listan offentlig ännu, trots att flera högt uppsatta polischefer planerade att offentliggöra den redan för en månad sedan.
Det är krisstämning. Ledningen inser att den måste presentera en trovärdig handlingsplan, problemet är bara att det inte finns särskilt mycket att göra, uppger en intern källa.
Gängkriminalitet, narkotikahandel och social oro är bara några av parametrarna som man tittat på.

Polisen har gjort satsningar för att komma till bukt med problemet. Bland annat har man 2016 i Stockholm upprättat ”Operation Mareld” som ett led i kampen för att komma tillrätta med kriminella gäng.
 
Gunnar Appelgren, samordnare för Mareld:
”Vi ska kraftigt öka antalet närvarande poliser och anställda där ute, med ungefär 30 procent under 2016 och 2017. Vi utvecklar även metodik och samverkans delar som en del av det uppdraget, och kör ett antal projekt som bland annat kameraövervakning och kropps burna kameror, , en särskild satsning inom Stockholmspolisen på områdena Rinkeby/Tensta och Husby i Västerort, Ronna/Geneta/Lina i Södertälje samt Norra Botkyrka till Aftonbladet i mars i år.”
Vilken politik bör man föra för att lösa detta? Stoppa invandringen av asylsökande? Stoppa invandringen från Mellanöstern och Afrika? Ge polisen utökade befogenheter specifikt i dessa områden? Införa undantagstillstånd och utegångsförbud om kvällarna utan ID och tillstånd? Tvångsförflytta folk? Ökad jakt på illegala invandrare, utvisningsdömda och kriminella i dessa områden som ska utvisas?


Varför är inga områden där det bor fattiga svenskar med på listan?
Fattiga svenskar är ju i absoluta tal fler än fattiga invandrare i Sverige?
Handlar ju inte bara om vanlig "fattigdom". Utanförskapet omfattar allt det för med sig i form av kriminalitet framförallt.

Andel som lever utanför samhället helt enkelt. Finns ingen anledning att ta med områden med visserligen hög arbetslöshet, men där invånarna snällt följer myndigheternas direktiv. Här går invandrartäta områden mer stick i stäv helt enkelt. Av olika skäl.


Tyvärr tror
Foliehatten att vi har passerat en gräns, där de normala politiska åtgärderna inte kommer att lyckas eller räcka till.

Vi har fått det Sverige
våra politiker röstade fram. Ett mångkulturellt Sverige. Roligare eller snarare, väldigt tragiskt att Sverige är på väg åt fel håll i en rasande takt och vad gör vi?

Ygeman tycks ha vaknat till när M vill se polisens rapport och han skickar på twitter:
”Moderatkansliet förefaller ha sagt upp Dagens Nyheter- prenumerationen.”
Om Ygeman varit det minsta seriös hade han
hade inte gjort partipolitik av detta. Anders Ygeman visar klart och tydligt att han inte är lämplig att vara minister, utan han är precis som sina övriga kamrater i regeringen totalt inkompetent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar