tisdag 22 december 2020

Foliehatten funderingar del 15!

Vi svenskar är ett hyggligt folk. Det är svårt att stötta på några nazister, fascister eller rasister, men betydligt lättare att stötta på vänstervridna och gröna fanatiker. Foliehatten får den känslan att hela berättelsen om svenska fascister är ett bländverk, en villa. Ett politiskt trick. En politisk konstruktion. Den är bara löjeväckande. Han kan bara konstatera att vi svenskar så hyggliga att vi till och med nickar instämmande när våra vänsterföreträdare säger något kritiskt om oss själva eller förklarar vad som är rätt att tycka, oavsett vad. Den här hyggligheten har ett högt pris. Vi är formade under goda tider under goda företrädare och nu märker vi inte att vi manipuleras. Det är tragiskt.


Fascismen existerar inte och det var väl lite av det som Sven Anders Johansson antydde när han påpekar att antirasister "fantiserar" ihop en scen som saknar bäring i verkligheten. Poängen är att man blir det monster man försöker bekämpa eftersom monstret bara existerar i den egna idévärlden. Tyvärr är det många som blir offer för detta.
"Fascism" existerar i ett helt väsentligt avseende, nämligen som ett pekande finger mot en fiende. En markering som någon gör mot någon, i ett syfte. Avsikten bakom orden är viktigare än orden, vilket gör ords påpekande centrala för den som vill synliggöra avsikten för att motverka den.
Det anklagande fingret ska alltså inte avfärdas och ignoreras så mycket som följas till sin hand, sin underarm, sin överarm, sin axel, hals till ägarens ansikte. Att sedan lyfta det egna anklagande fingret tillbaka förstås omedelbart på det sättet, som fientlig handling. Inte som en saklig distinktion enligt objektiva kriterier, utan som en subjektiv, fientlig handling.

 

Nu till något helt annat, Foliehatten skrev för några veckor sedan att han skulle flytta till Simrishamn och fick jobba rejält när hans hus från 1898 skulle fotograferas. Huset kommer att läggas ut till försäljning i slutet av februari.

Hoppas alla förstår att man inte kan ta med sig alla möbler och när behöver ändra stil till något modernare, måste man skilja sig från en hel del saker och möbler.

En hel del möbler har redan sålts.
För de som är intresserade skall detta också säljas:

I matsal
Ekbordet från 1700-talet + 6 handgjorda stolar efter 1600-talsmodel + 2 stolar på varsin bordsända
2 Ekskåp rymmer mycket och på baksidan på det ena av skåpen finns en hel historik med köpare, säljare, pris tillverkad i Hörby
Lampa Rörstrand, Kommer från en stor frisörsalong i Eskilstuna

TV-rum
Bägge borden. Det enda 1700-tal och det andra 1930- kan vara ett Simon Gate bord!

Ovanvåning sovrum
6 st karm ek stolar cirka 1920

Lampor i TV-rum och Bibliotek

1 kommentar: