tisdag 1 december 2020

Undrens tid är inte förbi efter Centerns kovändning i afghanamnestin!

Sossar och miljöpartister trodde att ändringarna i afghanamnestin skulle gå igenom utan problem. Beslutet från Centern igår med att säga nej, har med all säkerhet slagit ner som en bomb hos dessa två partier!

Igår meddelade Annie Lööf och partiets migrationspolitiska talesperson Jonny Cato på Aftonbladets debattsida: ”Miljöpartiets och Socialdemokraternas hantering av gymnasielagen är cynisk.”
Först
är C med på afghanlagen och nu vill dom inte ha lättnader? Börjar Donald Trumps fosterdotter känna sig ensam borta hos Stefan? Kan vara så att Rödskrikan sneglar på o-siffrorna och de skulle peka nedåt om C sa ja!
Beskedet från
C innebär att sossarna ses som lika radikala och flyktingvänliga som MP.

Migrationsutredningen skickade ut på remiss med flera tillägg i början av oktober av S och MP. MP fick igenom vissa lättnader i gymnasielagstiftningen och att kravet på försörjning ska minska.
M
Ps Maria Ferm skriver på twitter att hon är chockad: ”Chockad över denna omsvängning. Centern vill nu stoppa ökade möjligheter för ensamkommande som har arbete att stanna. Det här gör mig ledsen och förvånad. Inte minst för att C krävde precis det de nu kritiserar i våras.”

Man ska inte ropa hej förrän man hoppat över bäcken! Nu pratar vi om C och Annie Lööf, litar ni verkligen på hennes ord?

Inte ens deras gamla bundsförvanter inom högerblocket tror på Centern, tror ni verkligen dom skulle straffa ut sig hos deras nya medbrottslingar S/V/MP i regeringen?
Det ligger såklart en ful hund begraven, precis som vanligt. Morgan menar inte att stoppa några diskare och C menar definitivt inte att agera för landets bästa. Kan Morgan ha förberett genom att göra diskjobb tillgängliga för afghaner så dom kan stanna? Det vore en rimlig förklaring till dessa två totalt huvudlösa uttalanden. Först när omröstningen sker i riksdagen får vi besked. Ingen annan grupp har fått så många chanser som denna grupp.

Vi får inte glömma att det idag finns tiotusentals unga svenskar utan jobb och egen bostad. Att det har blivit fokus på endast afghanska och arabiska mäns utsatta situation är för många en gåta.

För att förstå Cs position och varför de röstar emot regeringens förlag är nog inte så mycket innehållet. Det handlar nog mera om att lagen är tillfällig. Passa er nu och gå inte på detta. C vill har permanenta godhetslagar:

Centerpartiets mål är en långsiktig migrationspolitik som kan förena medmänsklighet med ordning och reda. Det är genuint bättre för människor på flykt om lagarna är långsiktiga och förutsägbara.

Vi ser till exempel det förslag om en utvidgad humanitär grund i den kommande, permanenta lagen som ett mycket viktigare steg för att förbättra migrationspolitiken i medmänsklig riktning än tillfälliga lösningar för vissa grupper.
Vårt fokus nu kommer vara på det betänkande som migrationspolitiska kommittén kommit fram med och som är en bra grund för en varaktig, bred och human migrationspolitik i Sverige.

Foliehatten gissar att Lööf fått kalla fötter i det katastrofala hanterande av "ensamkommande barnen." MPs senaste trick och förlöjligande av politiker och lagstiftning att underlätta för afghanerna/iranierna genom att reducera 2 år till 1 år i arbete för puten, föll inte Lööf i smaken. Hon börjar inse nu att hon gått för långt. Men då återstår "särskilt ömmande" fall för 4 %-partier MP att tillgripa. Frågan blir då om Lööf går emot också detta eller låter MP få sin vilja igenom. Lööf kan då visa upp gårdagens beslut och hävda att C var emot ytterligare förlöjligande av politiker och dess misshandel av allt förnuft men ändå låta de unga männen stanna kvar i Sverige till slut.

Vinner C den här matchen och får regeringen att välja en annan väg kan det betyda ett vansinnigt mycket större nederlag än afghanerna för MP, troligt hela deras existens. Ställer C ett ultimatum att antingen är det dom eller MP så tror jag MP ligger risigt till med tanke på kommande val och att t o m S är trött på deras rasism, fascism och totala verklighetsfrånvaro. C skulle kunna döda MP.

Med ”Federley”-affären börjar kanske C inse att partiets gränslöshet riskerar att bli för mycket helt enkelt. Nu vill man agera ansvarsfullt i någon enstaka fråga för att blidka den del av väljarskaran som inte är för tidelag, pedofili och bisarra utsvävningar när det kommer till att dra lagar ur arslet. Det är nog bara en handfull skribenter som inte inser det.
Tveksamt om C verkligen kommer se till att vi slipper alla dessa sk afghaner som helt saknar skyddsbehov.

Återstår att se om det är ett vänsterskrammel ”ala Jonas S” som snackade mycket, men inget hände. Vi får nu se om man kan ta Centern på allvar eller om de är det nya vänstern som bara vill låta men inget händer. Seriöst eller oseriöst snack.

2 kommentarer:

  1. Hon vill väl rikta uppmärksamheten från Fredrik F och hans beteenden.
    Kan ju fungera. I sverige.

    SvaraRadera
  2. Utvisning- med hjälp av C tillåt mig småle.

    SvaraRadera