onsdag 30 december 2020

Ytterligare en kommun som är offer för mångkulturen!

2015 kunde man läsa i lokalpressen att Hedemora tar emot flest asylsökande i Dalarna.
Hedemora kommun styrs av S och C!  Kommunen skriver på sin egen hemsida: "Hedemora har under en längre tid välkomnat nyanlända människor, vilket skapar unika möjligheter för bygdens utveckling!"
Vilka unika möjligheter som skall utveckla kommun får vi aldrig reda på! Foliehatten gissar att det ekonomiska problem,  kaos och våldtäkter som de styrande kanske tänker på!

Samtidigt kommer en "dyster prognos" för Hedemoras ekonomi, uppger SVT Dalarna 2019. Ekonomin rasar till 40 miljoner kronor under budget. Man hade räknat med ett överskott på 10 miljarder, i stället blev det minus med 30 miljoner. Det största underskottet kommer från bildningsförvaltningen och socialförvaltningen. Det bör tilläggas att Hedemora under 2018 fick dryga 172 miljoner kronor i "
utjämningsbidrag."

Den faktiska förlusten är flera gånger större än vad SVT gör gällande. Enligt Annika Strand, kommundirektör i Hedemora, handlar det om kostnader för unga och skenande försörjningsstöd, precis som andra kommuner larmat om.
Enligt SVT Nyheter som intervjuat Annika Strand är det en dyster framtid som Hedemora går mot:
”...drar kostnaden för försörjningsstöd iväg.
...de statligt finansierade extratjänsterna nu dras in.”
Strand: ”Då måste kommunen hitta andra lösningar och det riskerar att öka försörjningsstödet!”
Hedemora har inte heller förskonats av våldtäkter! Från polisen i Bergslagen: ”Vid 03-tiden natten mellan lördag-söndag, 13-14 juli blev en kvinna i 45-årsåldern överfallen och utsatt för en våldtäkt i centrala Hedemora.
Kvinnan var ensam på väg hem efter ett restaurangbesök, och brottet skedde i den s.k. Apoteksparken vid Myrgatan. Polisen är nu angelägen om att få veta om någon gjort iakttagelser i anslutning till Apoteksparken ungefär vid tiden för brottet, som tros ha skett strax före 03.00 på söndagsmorgonen.”
I går skrev Expressen i en artikel: "Malin, 28, larmade om sexuella trakasserier i Hedemora."
Foliehatten tycker denna historia är högintressant, kan det handla om en kulturkrock eller bara vanligt utfall av mångkulturen?

Malin Olenius jobbar på ett konditori/cafe och har under lång tid fått stå ut med sexuella trakasserier från kunder. Det handlar om män som vill få kassörskan ”på köpet” och unga kvinnor som blivit vana vid att kallas för ”hora.”
Malin Olenius berättar om män som fikar med sina familjer, för att bara en stund senare skriva meddelanden om hennes kropp i konditoriets Facebook-chatt. Trakasserierna har också skett öppet på arbetsplatsen.

Expressen
har pratat med flera kvinnor i Hedemora som ger samma bild av maktspel och trakasserier. Få vill berätta öppet av rädsla för repressalier.
Malin: ”De säger vad de skulle vilja göra med mig och min kropp. Att de vet var jag bor. De har stått utanför min bil efter jobbet. De lär sig mitt mönster när jag jobbar och när jag stänger.” När hon på kvällstid är ensam för att stänga tar sig ofta männen till kaféet.

Malin: ”Det har inte varit viskningar, de har stått här och vrålat. Folk har suttit och kikat, druckit sitt kaffe, lyssnat. Det har varit mer spännande att se hur jag reagerar än att hjälpa till.”
Det intressanta här är hur media ska hantera liknande vittnesmål i framtiden, utan att nämna "elefanten i rummet." Nu vet förmodligen alla i Hedemora om problemet men ingen verkar kunna lösa det.
Den stackars
unga kvinnan känner sig tvingad att söka offentlighetens ljus som en sista utväg. Vad gör då offentligheten i form av media? I detta fall vill de nog skona henne då hon trots allt kommer försöka jobba kvar där, men hur ska man komma åt mångkulturella problem i framtiden om man inte får tala om förutsättningarna i ärendet. Här har media ett dilemma, de vill så gärna berätta sanningen, men det går inte utan att peka ut mångkulturen, är det då inte bättre att hålla käften och skämmas i stället för vad vi släpat in i landet.

Det har blivit väldigt stökigt i Hedemora och
Expressen träffar då Kommunalrådet centerpartisten Kristina Lundgren som är ansvarig för jämställdhetsfrågor. Nu känner Foliehatten inte till henne men som brukligt är dessa kvinnor feminister i dessa frågor och då är alla män ansvariga, om några män begår våldtäkt eller utför sexuella trakasserier. Debatten känner ni igen.

Om man inte preciserar problemet signalerar man också att man inte vill lösa det. Det här är bra dramaturgi för
Expressen och kommunalrådet som snart ska avgå får berätta om sitt jämställdhetsprojekt. Kvinnan i caféet lämnas åt sitt öde och de etniska svenska männen lär inte besöka caféet av rädsla för att bli utpekade som sexister, just för att man är man. När man nu inte berättat som det är, har man gjort situationen ännu värre.
Hedemora kommun har ca 15400 och i själva tätorten ca 7000. Nästan 20% går på försörjningsstöd och 25% är arbetslösa enligt tillgänglig statistik. Man behöver bara arbeta 1 timme för att betraktas som arbetande.

Att fler och fler inrättningar och företeelser får stora problem när mångkulturen tar över
och det är direkt samhällsskadligt.
Politik och
regimmedia har tagit ifrån folk alla normala verktyg, eftersom man genast blir rasistanklagad vid minsta lilla hint om vad problemet handlar om, enklare att då slå igen, stänga ner, söka sig annan försörjning.
Tyvärr har vårt mångkulturella paradis gjort att många verksamheter aldrig ens lämnar idéstadiet då risken för att hamna i en liknande situation som i Hedemora är för stor. Vad ska man göra, dela upp befolkningen? Neka tillträde? Nej det tåget gick vid landsgränsen och avgjordes på
Migrationsverket.

Man kan inte skylla på invandrarna, de agerar bara utifrån sina förutsättningar, felet ligger i politiken som lurat hit dom och sagt att det är fritt fram att ta och säga vad man vill, bara rättigheter, inga skyldigheter, ni är offer och vi är rasistiska as, behandla oss därefter, det förtjänar vi och media tiger.
Skriver man sanningen på nätet och använder fel ord, blir man åtalad för ”hets mot folkgrupp!”

 

4 kommentarer:

  1. 154000, en nolla för mycket?

    SvaraRadera
  2. 154000, en nolla för mycket?

    SvaraRadera
  3. Det märkliga var hur politiker och media kunde inbilla sig och stora delar av landets befolkning att migranterna skulle utgöra en enorm resurs för Sverige. Det krävdes inte mycket omdöme och eftertanke för att inse att lågutbildade personer (den stora majoriteten), som kommer från en helt annorlunda kultur och med helt annat språk skulle komma att utgöra en ekonomisk börda av enorma mått. Beskrivningen att dessa migranter var flykktingar, som flydde för sina liv, föll ju på sin egen orimlighet - de hade passerat ett flertal länder för att likt målsökande missiler komma fram antingen till Tyskland eller Sverige, länder med de mest generösa bidragssystemen även för personer, som aldrig arbetat i respektive land ...

    SvaraRadera