fredag 18 december 2020

Svenska moderata politiker i EU är ett skämt!

För något år sedan så upptäckte en brittisk historieprofessor i sin forskning arkivlådor på 1950-talet som innehöll underlaget för CIAs operation när Kol och Stål-unionen grundades. För professorn var det som att hitta en skatt. Där fanns en komplett redogörelse för händelseförloppet, ända ned till utläggsredovisningar med taxikvitton. Numera så agerar Sverige som en förlängd arm för progressiva och destruktiva krafter som George Soros och resten av av ”Liberala Imperiet.”

USA stödde kol- och stålunionen(senare EG) när den bildades som en motvikt till Sovjet och det var ett klokt beslut ur franskt och tyskt militärt perspektiv.
Backar vi tillbaka i historien så ser vi att under Sjuårskriget 1756–1763 och Napoleonkrigen besegrades Frankrike av UK och Preussen. Tyskland besegrades under WW2 av en amerikansk- fransk-brittisk-rysk allians.
Foliehatten tror att åtminstone Charles de Gaulle tänkte att Kol- och Stål-unionen garanterade att Frankrike och Tyskland står på samma sida nästa gång, när någon av dessa länder får en ledare som vill bedriva anfallskrig. Anledningen till att Charles de Gaulle inte ville ha med UK i EG är nog, att det inte har samma fysiska tvång att hålla fast vid EG som militärallians, utan bara var intresserade av ett ekonomiskt samarbete (vilket de nu mycket riktigt har lämnat). En annan orsak är att Frankrike också tappar makt om det inte fick kontrollera alla EG:s kärnvapen.

Emmanuel Macrons projekt att öka det militära samarbetet i EU är rätt intressant. Foliehatten trodde först, att svensk media hyllade honom bara för att de var emot Marine le Pen och att de skulle såga honom när han inte uppfyllde de liberala förväntningarna, men liberala GP hyllar honom för att han vill ha stärkta gränser.  Texten i GPs ledarsida är en rejäl omsvängning, istället för att tycka synd om migranter för att de har svårt att ta sig till EU, hävdar de att migranterna är offer för människosmugglare och att gränserna ska stärkas för att skydda dem från exploatering och även för att skydda européer mot terrorism.

Svenska politikernas och i synnerhet moderaternas beteende i EU är mycket märkligt att beskåda. Frågan är - vem de representerar?   George Soros i all ära, men det verkar som svenska politiker är så amerikaniserade att de har mer lojalitet till USA, än till Sverige och EU. Kanske en generationsfråga, är man uppväxt under kalla kriget och har levt i politikens skyddade verkstad sen ungdomsförbundet ser man Ryssland som ett större hot än demografiska förändringar och ett militant Islam.

Frågan är om vi svenskar har rätt bild av vår relation till EU och de andra medlemsländerna. Tyvärr är det så, att vi uppfattar att vi är utsatta för någon typ av repression från EUs sida. Men frågan är om det är så enkelt eller om vi behöver ändra vår syn på relationen.

Låt oss ta detta händelseförlopp som exempel. En ungrare blir lite hetsig och de svenska liberaler som är med i partigruppen vill sparka ut ungraren direkt. 
Fidesz ledare i EU-parlamentet, Tamás Deutsch, hotades av uteslutning ur partigruppen EPP efter att ha dragit paralleller mellan EU - nazism och kommunism.
Bakgrunden var EUs "rättsstats­meka­nism" som går ut på att villkora utbetalningen av EU-pengar till länder som Ungern och Polen som inte lever upp till de kultur­marxistiska kraven från Bryssel.
EU-parlamentarikern Tomas Tobé: ”Han borde suspenderas ikväll!”

Många svenska
politiker befinner sig utanför åsiktskorridoren, men vet ändå inte hur extremt Sverige är. De tycker Bryssel är för PK och vill att politikerna i Stockholm ska bestämma istället, utan att förstå att de är ännu mer PK.
Svenska politiker och MSM hänvisar ofta till auktoriteter som EU och FN,
när det kommer upp frågor som är besvärliga och då är det lättare att skylla på EU eller FN, än att svara. Ett bra exempel är Sveriges Radios rubrik "EU-parlamentet vill sätta hårt mot hårt mot Polen och Ungern." Läser man artikeln ordentligt framgår det inte omdet är EU-parlamentariker från något mer land än Sverige som vill det.

Foliehatten har sett många svenskar skriva på FB och Twitter att Sverige borde lämna EU. Själv tycker Foliehatten, att det är bättre att polska och ungerska ledamöter håller sjuklöverpolitiker på mattan, än att de får härja fritt i Sverige.

Artikelfrån förra året på samma tema: ”Swedes push for Orbán’s Fidesz party to be kicked out of EPP Sweden’s Moderate Party will push for the European People’s Party to expel Hungary’s Fidesz in the wake of Viktor Orbán’s campaign against Commission President Jean-Claude Juncker.
Ulf Kristersson, the Swedish party’s leader, told Aftonbladet: “Our aim is to, in accordance with the EPP statutes, gather [support from] seven member parties from five different countries to exclude Fidesz. …”

Många har nog inte riktigt förstått varför svenska politiker beter sig på detta sätt. Sverige är ett ovanligt centraliserat land för att vara en demokrati. Personer gör karriär i politiken eller i media genom att imponera på Stockholm och inte genom lokal förankring. När man sedan kommer till EU fortsätter man med samma tankesätt. Sverige ska vara bäst i klassen. Den humanitära stormakten.
Av detta kan vi dra den slutsatsen, att det svenska inflytandet är skadligt för Europa. Den svenska regimen är inte något positivt. Vi är en ständigt progressiv och därmed negativ kraft och anledningen är den dåliga utbildningen på ledande politiker som inte kan tänka utanför partiets box!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar