fredag 26 februari 2021

Är Joe Biden USAs nya krigspresident?

Pentagon-talesmannen John Kirby sa i ett uttalande den 25 februari 2021 att Joe Biden hade beodrat en attack i nordöstra Syrien:

Kirby: "Enligt president Bidens order utförde amerikanska militärstyrkor tidigare i kväll luftangrepp på infrastruktur som används av iransk-stödda militanta grupper i östra Syrien. Dessa attacker godkändes som svar på de senaste attackerna mot amerikansk och koalitionspersonal i Irak och på pågående hot mot personal. I synnerhet förstörde attackerna flera anläggningar vid en gränskontroll som användes av ett antal iransk-stödda militanta grupper, inklusive Kait'ib Hezbollah (KH) och Kait'ib Sayyid al-Shuhada (KSS).”

Southfront:”Attacken var begränsad i omfattning och genomförd för att förhindra eskalering. Tydligen var detta en skrämmande åtgärd som inte bara syftade till att skada fienden utan också att uppnå politiska mål. Det är troligt att Biden kom överens med sin försvarsminister att genomföra attackerna för att sända en stark signal mot Iran innan han diskuterade de senaste rapporterna om Irans kärnkraftsprogram från Internationella atomenergiorganets styrelsemöte nästa vecka i Wien. Resolutionsförslaget förväntas "understryka stark oro över IAEA: s resultat" och "uttrycka styrelsens djupare oro över Irans samarbete."

I Irak har miliser attackerat två amerikanska militärkonvojer. Det var den 27: e och 28:e attacker i en serie av sådana attacker under de senaste nio veckorna. Det verkar som om Biden-administrationen kommer att intensifiera ockupationen av nordöstra Syrien.
Ett stort antal amerikanska militära konvojer har tagit sig in i Syrien de senaste veckorna o
ch Biden-administrationen bekräftar att den kommer att fortsätta sin krigspolitik. En av de första åtgärderna är att bygga en ny amerikansk militärbas i nordöstra Syrien. Detta bekräftas av den amerikanska officiella nyhetskanalen Voice of America:

"Den amerikanska militären har börjat bygga en ny bas i nordöstra Syrien," enligt lokala rapporter. Den nya amerikanska militärbasen ligger enligt uppgift i staden Hasakah, en av de största städerna i nordöstra Syrien. En lokal reporter sa till VOA att USA redan har en annan bas utanför staden, "men detta är första gången amerikanska styrkor har börjat bygga en bas i stadens centrum." "Den amerikanska flaggan hissas nu över en byggnad", säger journalisten Jindar Berekat, som bor i Hasakah och tillade att "det är inte klart hur många amerikanska soldater som kommer att vara stationerade på denna plats, men deras pansrade militära fordon är här." och det ser ut som de fortfarande bygger delar av det. ” "Många här tror att byggandet av en amerikansk bas inuti Hasakah kan vara ett svar på den växande ryska närvaron i staden", sa en lokal reporter till Voice of America, "detta nya centrum byggs i syfte att observera ryska styrkor i Hasakah. ”

Ryssland/Sovjet har ett avtal med Syrien sedan Sovjettiden för att hjälpa Syrien vid ett anfall. Syriens historia här

De ryska styrkorna deltar i kriget för att försvara Syrien på inbjudan av den syriska regeringen enligt avtalet, medan de amerikanska trupper är olagligt i landet. 

Den ”måttliga” och den av svensk media avgudade Joe Biden som skall rädda USA från monstret Donald Trump har med sina direkta order, signalerat och markerat en betydande åtstramning av USA: s utrikespolitik i Syrien.

Att det strider mot FN: s internationella lag spelar ingen roll,
för svensk media. Joe Biden bryr sig inte om den ena eller den andra internationella lagstiftningen, utan Biden ser nu sig själv som Lord of Masters över Syriens befolkning. Danmark som annars ofta hänvisar till FN som dess enda internationella legitimitet, stöder officiellt den amerikanska attacken.

USA vill bygga en militärbas, som det gjorde i Kosovo. Hur motiverar USA sin olagliga närvaro i ett annat land? De vill bekämpa resterna av ISIL, (som de påstås ha gjort sedan 2014), säger Biden och krigshökarna, som nu signalerar att de kommer att vidta en betydande och annorlunda offensiv åtgärd i Syrien.

Naturligtvis kommer Biden och co också att ytterligare stödja "oppositionen", dvs. de islamistiska terroristgrupperna i Syrien, inklusive dess mest effektiva vapen, ISIL.

Det är absolut ingen överraskning att USA nu är i krigszonen igen.
Psykopaterna och deras allierade bryr sig inte om ett oändligt Afghanistan II som nu väntar det syriska folket
och med Bidens krig nya stora skaror av flyktingar på väg till Sverige som Stefan Löfven med anhang kommer att ge en fristad åt!

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar