tisdag 23 februari 2021

USA stödda styrkor i Syrien stjäl 140.000 råolja fat varje dag!

 Militära enheter från de rebellsyriska demokratiska styrkorna (SDF), med stöd av Washington, stjäl dagligen 140 000 fat råolja från oljefält i den nordöstra provinsen Hasakah, enligt en rapport som citerats av Al Masdar News.

Ghassan Halim Khalil, guvernör för Hasakah, meddelade detta i en intervju med den libanesiska tidningen al-Akhbar den 20 februari 2021 och tillade, att SDF-soldater plundrar syrisk olja på olika sätt och alltid i samarbete med amerikanska styrkor i området. Han betonade att exakt underrättelse hade samlats som visade att USA-stödda miliser använde tankfartyg från Taramish-området i Tigris och al-Malikiyah för att smuggla syrisk olja till Irak.

Khalil noterade vidare att många tankfartyg passerar den illegala al-Mahmoudiyah gränspost till Irak varje dag och tillade att SDF-soldater också regelbundet skickar stora mängder stulen olja till de områden de kontrollerar i Syrien.

Den syriska guvernören avslöjade också att de amerikanska styrkorna hade beordrat SDF-soldaterna att inte tillåta de Damaskuskontrollerade områdena att ta emot olja. Khalil sa att medan det syriska folket lider av det kalla vädret och hunger, plundrar dessa USA-stödda grupper Syriens nationella oljeresurser.

USA: s plundring av syrisk olja bekräftades första gången under ett konsultutbyte i senaten mellan South Carolina republikanska senator Lindsey Graham och USA: s utrikesminister Mike Pompeo i juli förra året. Under sitt vittnesbörd till senatens utrikesrelationskommitté bekräftade Pompeo för första gången att ett amerikanskt oljebolag skulle börja arbeta i nordöstra Syrien, i det område där SDF verkar under USA: s militära skydd.

2 kommentarer:

 1. Damskus i ruiner??
  Wake The fuck, hatten...

  Mvh Per

  SvaraRadera
 2. Messianerna messar..
  Vad tror du om plågan & $kogsbränderna?
  Är jag dåren??
  The messager??
  Varken eller, hatten...
  Wake The fuck up!

  Mvh Per

  SvaraRadera