torsdag 11 februari 2021

Ryssfobin når nya höjder i Sverige!

Ryssfobin måste hållas vid liv med vilka medel som helst! Gång på gång ser vi hur politiker, militär, SVT och MSM publicerar helt paranoida och påhittade teorier, om hur Putin planerar att anfalla Baltstaterna och kanske även Sverige. Det är alltid Ryssland som ”hackar” sig in i datasystem. En skicklig hackare är omöjlig att spåra!

Intressant är att i EU är oenigheten stor om Ryssland. De gamla ”östländerna” vill ha mer sanktioner för att försvaga spöket från kalla kriget, medan andra, inte minst Frankrike och Tyskland, inte vill alienera Ryssland alltför mycket, eftersom de ser Ryssland som en möjlig partner i vissa frågor och inte minst som en motvikt mot USA och Kina.

Foliehatten vill med ”skärpa” påpeka att han är neutral och det som fått honom att skriva detta inlägg är att han är förbannad över den oseriösa och lögnaktiga rapporteringen i Sverige.

Den senaste tiden har media lyft fram Aleksej Navalnyj som hedersman och ett stort hot mot Putin. Nedan finns flera länkar om denna hedersman!

Kaleidoskop: ”I artikkelen skriver Dagblad-journalisten at opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj ved å få 27 prosent av stemmene ved borgermestervalget i Moskva i 2013 oppnådde ”et oppsiktsvekkende godt resultat”. Sannheten er at borgermestervalget heller viste hvor svak opposisjonen var.”

En svensk diplomat har utvisats från Ryssland. Vår utrikesminister Ann Linde går i taket och säger: det finns ingen grund för utvisningen!”
Hoppas alla begriper att när två träter med varandra finns det en historia bakom. Att som Linde påstå att det inte finns någon grund får stå för henne! Alla länder som utvisar diplomater har irriterats av deras aktiviteter. Det gäller även den svenska diplomaten.

I boken ”Björnen kommer” av Mattias Göranssons har Hans Blix’ och Sven Hirdmans den uppfattningen att ”den ryska hotbilden är främst frammanad av en liten högljudd grupp extremister!”

En som passar in i bokens beskrivning och är en tvättäkta extremist är Erik Helmerson som på DN:s ledarsida i början av februari publicerade en dödslista på de mord Putin genomförde! Helmersons lista har inte många rätt!

2003 Fängslade oligarken Chodorskovskij, ”ägare till oljebolaget Yukos”
Chodorkovskij
dömdes för bedrägeri och stölder till 14 år i fängelse. Benådades av Putin efter 10 år. Via stölder blev han en av världens rikaste män med 15 miljarder dollar i förmögenhet. Han var ansvarig för minst fem dokumenterade mord, som han dock inte kunde dömas för. Efter frigivningen och exilen har han fortsatt att med västliga domstolars hjälp pressa sina landsmän på enorma belopp.

2006 mördades journalisten Anna Politkovskaja.
I hennes bok ”Sanningen om kriget” Tjetjenien om en romans med en rysk officer. Foliehatten har läst den! Rek. Finns på bibliotek.
Hon m
ördades troligen på uppdrag från någon gruppering i Tjetjenien.

2006 F.d. FSB-agent Aleksandr Litvininko dog efter att ha förgiftats med polonium.
Han utnyttjades som avhoppad FSB-agent av MI5 och oligarken Boris Berezovskij, som senare tog livet av sig. En utredning kunde aldrig binda någon till mordet

2009 Dog en ”åklagare” Sergej Magnitskij som ”avslöjat” rysk statskorruption. Han var inte åklagare som utan en frilansande revisor, som amerikansk-brittiske finansmannen Bill Browder(Swebank) . Det finns inga bevis för att  han skulle ha torterats och hans tragiska död en kombination av hans kroniska sjukdom och dåliga fängelseförhållanden.

2012 Dömdes tre medlemmar i Pussy Riot till för att de var ”en nagel i ögat på presidenten”. De dömdes inte för någon Putinkritik utan för att ha stört kyrkofriden i Kristi frälsare katedral och de slog även sönder kyrkans inredning.

2015 Den ”liberala politikern” Boris Nemtsov sköts ihjäl ”inom synhåll från Kreml”. Han mördades av en tjetjensk liga och fem personer har dömts för delaktighet.

2018 Nemtsovs vänner Vladimir Kara-Murza utsattes för två förgiftningsförsök och Sergej och Julija Skripal lyckades undkomma. Kara-Murza försökte få FBI att intyga att han verkligen hade utsatts för förgiftningsförsök. Det kunde inte FBI.

Skripal är alltjämt till stora delar en gåta som britterna inte vill lämna åt offentligheten. Sergej och Julia hålls ännu incommunicado.

2020/21 Aleksej Navalnyj förgiftades och räddades i Tyskland och nu satt i fängelse..


Novitjok” idag tillverkas i en rad Nato-länder sedan först svensk militär lyckats identifiera den kemiska föreningen och tillverkningsprocessen. Eftersom redan innehav av Novitjok skulle strida mot konventionen om förbud mot kemiska stridsmedel, måste varje förekomst av Novitjok mörkläggas och skyllas på ryssarna.

Navalnyj fick ett villkorligt tre och ett halvt års fängelsestraff för stöld av statsegendom den 30 december 2014 i samband med skogsaffärer i Vjatka. Han fick villkorlig dom och han skulle anmäla sig ett antal gånger för samtal. Hans femåriga prövotid gick ut den 14 januari 2021.
Han skulle enligt domen anmäla sig
Navalnyj uteblev/struntade att anmält sig hos sin övervakare under 2020: men inte
13 januari
27 januari
3 februari
16 mars
6 juli
17 augusti
Den 20 augusti blev han sjuk och här finns 4 olika förklaringar på hur det gick till.

I DN beskriver extremisten Anna-Lena Laurén med ett citat av Navalnyj president Putin som "En liten tjänsteman som blev president av en slump och som aldrig har deltagit i debatter eller val."

Laurén var närvarande vid rättegången och hennes artikel i DN/Sydsvenskan är full av lögner. Det finns massor av referat från rättegången ute på nätet. De sammanfaller på en punkt som punkterar allt om Lauréns rapportering.
Den ryska kriminalvårdsmyndigheten FSIN:s representant Jarmolin förklarade uttryckligen att deras klagomål på den villkorligt dömde Navalnyj
inte gällde den tid han låg på sjukhus. Trots detta kan inte Laurén inte låta bli nämna att FSIN borde ha sett mellan fingrarna med att Navalnyj  "rehabiliterade" sig i Schwarzwald nära fyra månader för att tillverka sin propagandafilm om "Putins slott. Historiens största muta". Det förstår väl vem som helst att det är laga skäl att utebli från obligatoriska möten med den ryska kriminalvården. Laurén har tydligen en öm rumpa eftersom hon krävde sittkudde.
Igår skrev DN att deras Rysslands korrespondent Anna-Lena Laurén har nominerats till Stora journalistpriset i Finland.
Hon borde – naturligtvis i hård svensk konkurrens – istället få Natos stora följsamhets- och propagandapris. En konkurrent är Peter Hultqvist!

Finland har Ryssland som nära granne och sedan Urho Kekkonen tiden har finnarna lärt sig att leva med ryssarna och deras syn på Ryssland är avgrunds stor mot vad svenskarna har.

Den finske översten Pekka Visuri, har gjort en strategisk analys av det säkerhetspolitiska läget mellan Ryssland och Nordeuropa. Denna analys bör nog försvarsminister Peter Hultqvist studera mycket noga, innan han öppnar munnen nästa gång. För övrigt borde det gälla alla ”gaphalsar” i Sverige som ser Ryssland som ett hot!

Istället agerar de med populistiskt vapenskrammel och russofobiska hjärnspöken som inte finns mer än i deras hjärnor! Största säkerhetshotet kommer inte ifrån NATO, utan förmodligen från det muslimska partiet som kommer in i riksdagen i valet 2022.

Pekkas analys ger mycket stoff till eftertanke. Hans kyliga analys borde alla svenska försvarspolitiker studera ytterst noga.
När man i analysen läser detta; ”... de nuvarande trupperna (har) inte förmågan att genomföra något storangrepp mot Västeuropa av den typ som sovjetarmén under kalla kriget hade", då inser nog alla att ett anfall på Baltikum eller Sverige är en utopi!
På punkt efter punkt går den finske militärexperten mot de alarmistiska uppfattningar som dominerar i den svenska ledningen.

Pekka konstaterar torrt att Ryssland, om det ville skulle kunna ta Tallinn och Riga på några timmar, utan att vare sig Finland, Sverige eller Nato skulle kunna göra mycket åt det. Men i Estland har underrättelsetjänsten kommit fram till, att ett angrepp inte är troligt och att "Ryssland inte nödvändigtvis ens hade tillräckliga styrkor. Hela Rysslands landstridskrafter med luftburna trupper uppgår till sammanlagt cirka 310 000 soldater. Dessa trupper ska räcka till i två världsdelar, från Murmansk och Kaliningrad till Vladivostok, varför det är begripligt att speciellt många inte kan vara stationerade i närheten  av Nordeuropa.

Pekka avslutar med en analys av NATO och ställer en pinsam fråga: "...varför 500 miljoner rika västeuropéer behöver hjälp av 300 miljoner amerikaner för att försvara sig mot 140 miljoner klart fattigare ryssar".

Pekka fortsätter:
"EU-länderna har ständigt två miljoner soldater i vapen och
medlemsländernas sammanräknade militärutgifter uppgår till 200 miljarder euro. Ryssland har 800 000 soldater i vapen och av dessa hälften på annat håll än i närheten av EU.
Alla svenska militärer och politiker som gapar om Rysslands hotet, bör läsa högt för sig själv, vad Pekka kommit fram till och inse vad det betyder:
”Rysslands militärutgifter uppgår till ungefär en tredjedel av EU:s och av dem går hälften till de behov en global stormakt har, närmast till  att upprätthålla kärnvapen och världshavsflottor. Med hänsyn till dessa styrkerelationer kommer knappast någon i Moskva på tanken att börja angripa EU eller Sverige. Alla som har fördjupat sig i saken vet detta, men många har sina egna skäl för att måla upp hotbilder."

EU är inte så stabilt som det kan se ut på ytan. Det kan mycket väl spricka. Länder som Ungern, Bulgarien, Grekland – men även länder som Spanien och Frankrike, kan till slut välja Ryssland som samarbetspartner istället för USA. Det kan ta några år, men några år är inte lång tid.

Ryssfobin som politiskt vapen må vara effektiv i Skandinavien, Baltstaterna, Polen och Storbritannien – men den biter mindre bra i södra Europa och än mindre i Sydeuropa. Man är inte speciellt rädd för ryssarna där. Men vet att Ryssland ligger där det ligger och smartast är att vara vänner med dem till ömsesidig fördel.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar