torsdag 4 februari 2021

Grodorna hoppar i en strid ström ur munnen på Lorentz Tovatt!

Miljöpartiets klimat- och energipolitiske talesman, riksdagsledamoten Lorentz Tovatt, skriver i ett inlägg på twitter:
”vi har varken brist på el eller höga elpriser!”


Lorentz är ett paradexempel på en
person som hamnat helt fel. Han får gärna trampa lådcykel och närodla sina grönsaker nånstans, men han ska inte figurera vare sig i politiken eller i den offentliga debatten, när han sprider uttalanden som en gödselspridare, där innehållet är dynga!

Oljekraftverket i Karlshamn är igång sedan i morse, när de beordrades att starta. De producerar el på lägsta nivå just nu, men de har bara kapacitet att gå upp till 600 mW. Räcker inte detta så finns det att tillgå den extremt dyra gaskraftverks elen, men även med den reservkraft är det mycket osäkert huruvida de kan klara av att hejda nedstängningen av elnätet i södra Sverige. Eltillgången är just nu mycket problematisk, samtidigt som Sverige måste sälja el till övriga Europa då det finns ett tvingande avtal inom EU att alltid vara beredda att sälja el till behövande länder inom EU.
M
P har nu drivit Sverige till den gräns där vi riskerar nedstängning av elnätet under korta perioder den närmaste tiden och att vi nu, helt i onödan tvingas använda den sämsta tänkbara elproduktionen som vi har idag, tvärtemot vad träskallarna dagligen indoktrinerar oss med klimatkris och om att minska på fossilenergi.
Foliehatten vill att muppregeringen nu förklara för folket varför det är så viktigt att stänga fullt fungerande fossilfria kärnkraftverk.

Det finns överhuvudtaget ett enda ansvarsfullt konsekvenstänk, med den egna s.k miljöpolitiken som har orsakat så stora skattehöjningar på allt och helt utan resultat i miljö-hänseende. Istället har man ställt till det än värre. Med energibrist och att till högre kostnader, importera energi från kolkraftverk i Europa? Kol som energikälla ? Något man säger sig kämpa emot? Hur trovärdiga är dessa hycklande, verklighetsförnekande miljömuppar? Varför finns dessa bedragare på svenska valsedlar ö.h.t?
El-cyklar och El-bilar är dyra, med låg hållbarhet och
kort livslängd. En ytterligare stor kostnad är hantering av avfallet, från alla uttjänta batterier som skadar miljön.
Vindkraft som inte fungerar när det är vindstilla som går sönder och som skadar miljö och djurliv.

MP-sekten agerar som renodlade maktberusade, karriärister utan tanke på följderna. Miljösekten skall förpassas så långt bort från maktens korridorer som det går att komma. Dessa miljö-skojare borde placeras i skampåle på Södermalm.

Lorentz har tidigare twittrat twittrar att han blev glad, när beskedet kom, att Norwegian lägger ner alla långdistanslinjer från Arlanda till Thailand och USA.
Tovatt: ”Seger! Flygskatt och flygdebatt får effekt!”

En Boeing 747 förbrukar 110 ton bränsle vid start, vilket är hälften av bränslet i planet.

13 ton bränsle/timme vid flygning på marschhöjd.
3 ton bränsle för en landning.

Det Lorentz jublar över, är att en långflygning nu kommer att ha två starter i stället för en. Förbrukningen och utsläppen kommer att öka rejält.

Twittrar om att Hedins bil och att han önskade att företaget skulle gå i konkurs.
Tovatt: ”Vad gäller sådana här företag så önskar jag inget annat än att de går i konkurs. Cyniska jävla klimathatare!”

En MR-skanning av en miljöpartists huvud lär visa ett stort hålrum. De som inte begriper någonting ska hålla käften stängd. Hoppas många ser deras galenskap. Det svenska samhället styrs av ideologiskt vansinne, utan kontakt med verkliga konsekvenser.

Vem glömmer inte Lorentz kommentar om att Ringhals-reaktorerna är ”dysfunktionella, trasiga och farliga” och inte kan drivas vidare ”med ursäkten”, att en stängning leder till ökade utsläpp. Han tror också att bortfallet av el när de stängs kan ersättas med vindkraft, grundat på förhoppningar om en snabb och drastisk ökning av andelen förnybar el i Europa.

Lorentz fortsätter den tradition som MP har, att politiker kan få vräka ur sig vilka lögner som helst, speciellt om man är MP-politiker, "Ringhals är dysfunktionellt" ett uttalande som visar, på total inkompetens.
Den som påstår att kärnkraften är ”dysfunktionell” har ingen susning om vad han/hon talar om. Med sin gymnasieutbildning kan han inte räkna och kan absolut ingenting om vetenskap. . Denna energiform är högteknologisk. Med inbyggda säkerhetssystem och perfektion i driften som knappast någon annan energiform kommer i närheten av. Det pågår forskningen kring morgondagens kärnkraft för fullt i många länder. Utom i det dysfunktionella MENA landet Sverige. Denna kärnkraft använder uranbränslet gång efter annan tills där återstår en mycket liten radioaktivitet. Men att få en liten MP nöt till hjärna, att förstå detta är snarast omöjligt.

 

2 kommentarer:

  1. Så här går det till när VW skrotar elbilsbatterier.
    https://etn.se/index.php/reportage/67629-se-vw-mala-ner-gamla-batterier.html

    SvaraRadera
  2. Haha bra skrivet hatten

    Jag tror att en sån dåre inte behöver köpas ,,, dom är så blåsta helt enkelt

    SvaraRadera