onsdag 10 februari 2021

Covid-19 kommer att förändra vår livsstil!

Covid-19 pandemin blir en möjlighet att stanna upp och reflektera hur vi lever våra liv och även hur vi prioriterar. Ett par ytterligare positiva effekter kan bli:
- Bättre äldreomsorg
- Att en del människor som levt ett ohälsosamt liv skärper till sig  och börja leva mera hälsosamt
- Att vi får en bättre krismedvetenhet på lite olika plan

Tänkt att handtvättning, munskydd och viss social distansering i princip har raderat ut vinterkräksjuka och influensa. Det kommer att spara tusentals liv varje år. Att umgås mera utomhus fungerar alldeles utmärkt. Att vi tänker till kring att arbeta hemifrån när vi är småsjuka funkar också för en hel del människor. Man kan också semestra rätt bra i vårt vackra land.
Självklart ser Foliehatten fram emot att kunna umgås med de nära och kära, resa, gå på konsert, på bio o s v.

Dessutom tror Foliehatten att en hel del människor har börjat ta tag i sin hälsa och livsstil, eftersom människor som slarvat med detta har blivit hårt straffade i pandemin. Detta kommer också att spara massor med liv och pengar.

En teori säger att många länder i "tredje världen", överbefolkade utvecklingsländer, har större motståndskraft mot Covid-19 än vi i väst p g a deras bristande hygien. Möjligheterna till handtvätt, wc och liknande är små där. Vi däremot är ovana att ha bakterier och virus i miljön och drabbas därför hårdare.
Social distansering fungerar förstås, men det är ett högt pris att betala. Vem klarar att leva utan att träffa släkt, vänner och arbetskamrater under flera år framåt, eller aldrig mer? Livstid isoleringscell eller Covid-19, det är frågan?

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar