onsdag 17 februari 2021

En gymnasieelev i Vara förstår biologisk mångfald bättre än Bill Gates!

Bill Gates Microsoft-grundaren med ”pengapåsen” fylld till bredden har gett in sig i debatten om klimatet. Bill är säkert smart när han skapat denna förmögenhet, men hans kunskap om biologisk mångfald är enormt liten!

I en intervju med Technology Review diskuterar Gates sin nya bok – "How to Avoid a Climate Disaster" lägger han fram flera märkliga förslag.
Ett av förslagen är att Bill påstår att k
ossorna ger ifrån sig för mycket metangaser som orsakar klimatförändringar och den rika världen bör helt sluta äta nötkött och övergå till "100 procent syntetiska" alternativ.

Här en lektion för Bill Gates!
Eldar man upp havre som biobränsle, då kallas det för förnyelsebar energi och kretslopp. Det sägs reducera CO2-utsläppen och rädda jorden från klimatförändringar. Det man glömmer är att hela havrens kolväteinnehåll blir CO2.
Om en ko äter upp samma havre, kallas det för klimatpåverkande CO2. Att det sedan ger lägre CO2-utsläpp och binder en del av kolet i gödsel och jordförbättring, samt ger kött och mjölk, spelar tydligen ingen roll! Naturen är alldeles fantastisk och har uppfunnit en egen maskin som gör detta effektivare, snabbare, skördar själv, driften är 100% biomassa och omvandlar delar av denna biomassa till kött och mjölk. Naturmaskinen kallas för ko.

Förbränningen är inte 100% i naturmaskin! Biomassan blir mjölk och kött, kol binds i gödsel. Gödsel används av EKO-odlare och till jordförbättring.

Det CO2 kon släpper ut och även de små mängderna marknära metan som snabbt bryts ner till CO2, tas med hjälp av fotosyntesen upp av växter och bli ny biomassa. Som kon sedan äter upp. Detta kallas för kretslopp. När en ko förbränner biomassa och släpper ut förnyelsebar kretslopp-CO2 kallas kon för en klimatbov och måste förbjudas eller påföras klimatskatt.

Det är nu alla klimathetsare får problem med verkligheten! Det spelar ingen som helst roll vad man gör med biomassan, eldar upp den i ett värmeverk eller låter den passera en ko. CO2-utsläppen blir lika stora oavsett och är förnyelsebar kretslopps-CO2 och sägs inte ha någon klimatpåverkan då det tillhör kretsloppet.
Om Bill tar till sig denna lektion så inser han hur galet hans förslag är , att vi skall äta syntetiskt kött! Hur nyttigt är det?

Tänk att en gymnasieelev i Vara kommun som för några år sedan skrev om biologisk mångfald begriper sammanhanget bättre än Bill Gates! I uppsatsen finns också kritik mot den köttguide som SLU har givit ut och det pinsamma i sammanhanget är att forskaren bakom denna guide, missat något väsentligt som denna gymnasieelev skriver om!

Bill är i gott sällskap. Vår s.k. regering strör ut mycket pengar på alla projekt/undersökningar som skall stödja dessa fanatiker i deras helt galna slutsatser om klimatet och vilka som kan påverka detta.
Förutom regeringen kan flera andra partier och ställa sig till denna skara. Foliehatten tycker att man skall begära mer av våra ledande politiker! Nu visar de bara sin totala okunskap och att de sålt sig till klimatkyrkan!

En forskningsstudie finansierad av Naturvårdsverket, där de skulle undersöka om en klimatskatt kan minska matens klimatpåverkan. Bland annat tittar forskarna på en klimatskatt som beskattar lamm- och nötkött högre, än till exempel kyckling.
MP
var tidigare inne på att de ville beskatta animaliebaserade produkter, rött kött med 20 kronor per kilo.'
”Som det ser ut nu står vår livsmedelskonsumtion upp till 20 procent av våra utsläpp och om vi ska kunna uppnå Parisavtalet så behöver vi förändra mycket av våra vanor och vår konsumtion samt produktion. Konsumtionen av framför allt rött kött är ett stort problem. Det finns många goda växtbaserade alternativ.”
Där kom det med växtbaserade alternativ. Foliehatten smakade detta alternativ och efter en ”tugga” förpassades det till slaskspannen.

På Jordbruksverkets hemsida, kan man läsa den konsumtion som ökat mest i Sverige är inte rött kött utan vitt kött, fågel som exempelvis kyckling. Konsumtionen av vitt kött har ökat med över 15 kilo per person och år sedan 1990. Nötkött har också ökat men inte lika mycket utan ca 9 kilo per person och år. Konsumtionen av griskött har ökat med ca 5 kilo sedan 1990 men har legat på ungefär samma nivå sedan 1995. Vad gäller kött från får, häst, ren och vilt finns ingen eller mycket liten, ökning.


Det verkliga problemet är i så fall inte djuren utan hur djuren föds upp. Landsbygden behöver djur som håller landskapen öppna och då gynnas artrikedomen av växter.


Foliehatten såg ett program på National Geographic om ängar på Alpslutningar. Schweiz som månar om växtartrikedomen och de mätte upp rutor för att se hur många olika växter de hittade. Slutsatsen var att när kor, får och getter betar håller de efter sly effektivt, artrikedomen blir större och hör och häpna den ansvarige för projektet påstod att växterna anpassar sig efter de betande djuren!

Ingen vill äta kött från den intensiva köttproduktion som nu sker i djurfabriker. Vi har ju matats med att äta Svenskt kött för att djurhållningen, är mer reglerad här. All vill gärna äta djur som har mått så bra som möjligt under sin levnad och då bland annat fått beta gräs. Köttkonsumtionens klimatfarlighet lider av samma problem som allt som kommer ut är aktern på den klimatscientologiska skutan. Det är illaluktande kolföreningar som när den når politikers näsvingar kan orsaka stor skada på miljön. 

3 kommentarer:

 1. Och i vilken manual står det att de kan beskatta folket?? oavsett var.
  Har någon skrivit under något dokument i 3 ex, som på bank när man lånar krediter(luft, som inflaterar priser varhelst det hamnar)?
  Inflatera=blåsa upp.
  Eftersom människan är den ända existensen här som betalar skatt..
  Varför?
  Vad är vi?

  Mvh Per

  SvaraRadera
 2. Bor själv på en liten gård.
  10ha åker och äng.
  5 dikor går lösa året runt. Ligghall som sällan nyttjas källa i dagen året runt.
  0 sjukdagar på snart trettio år.
  Ett djur slaktas då och då, kroppen får hänga svalt luftigt i 15 - 18 dagar
  LCHF kost och stort trädgårdsland med mycket vinterhärdiga grönsaker som Bryssel och grönkål så blir inte hacket långt till nässlorna tittar fram.
  Mat som man mår bra på.
  Miljömupparna med MP i spetsen fnyser jag åt...men även maktpartiet som låter dem hållas.

  SvaraRadera
 3. Inte ett aprilskämt som de brukar lägga den första i psykologisk tänk så man tror det är ljug.

  Inte långt kvar till ladusvalornas registrering?

  Dina värphöns ska in i registret, säkert snEU som har hittat på m.m.

  https://jordbruksverket.se/djur/lantbruksdjur/fjaderfan/registrering.

  Vansinnet fortsätter i Absurdistan, mer kommer var så säkra.

  SvaraRadera