måndag 8 februari 2021

Lyckas Stefan Löfven förklara bort Sabunis krav om migrationsuppgörelsen!

Nyamko Sabuni har gått ur rätt hårt om att S, MP och C fått in ett tillägg i migrationsuppgörelsen. L har absolut inget att förlora på att köra på. Men allt att förlora på att vika ned sig. Sabuni gjorde dock rätt att prata om att inte vara dörrmatta åt socialisterna. Något sent kanske, det är precis vad hennes företrädare förvandlade partiet till. En dörrmatta, varken mer eller mindre. Kanske inte det ordet hon vill hamra in hos media men det är nyckelargumentet för partiets överlevnad. Spektaklet har i alla fall ett underhållningsvärde.
Löfven kontrade med att hota med nyval om L lämnade JÖKen överenskommelsen.

Nu har tydligen läst intill i överenskommelsen och han säger nu att tillägget i Januariavtalet om migrationspolitiken, inte ingår i JÖKen.
Löfven kommer undan lätt och behändigt varje gång.
Den här stollen tillåts av media att prata bort allt som kan besvära honom och det är inte litet under hans 7 förolämpande år. I det här läget uppstod om något ett praktläge för media att dissekera vad det egentligen är som Löfven säger.
Ett straffsparksläge för
Public Service och MSM.
Ett tillägg över huvudet på Liberalerna i Januariavtalet som inte ingår i avtalet och det skall inte Sabuni överhuvudtaget lägga sig i, är vad Löfven säger.
Men om detta tillägg (i princip återgång till flyktingpolitiken före 2016 om inte en än mer generös sådan) genererar så stora merkostnader att budgeten i avtalet som sådant spricker och andra kostsamma reformer i paketet måste "justeras?"
Löfven kommer undan lätt och behändigt varje gång
och regim PS och MSM tittar på!

Det var mutkolven Björklund som undertecknade för partiet, men Sabuni läser det korrekt - inga tillägg utan vårt medgivande när dessa får svällande kostnader.
Och är detta tillägg ett tillägg som inte ingår i ramavtalet...? Det skulle kräva avtalsexperter i juridisk profession att nagelfara denna omständighet och i en mångårig utredning slå fast om Löfven har rätt eller inte.
Det är dit Löfven på 6-7 år fått svensk politik: fackmiljöns försur
ande utredningar och förvandling av det politiska språket till nivåer i skumrasklokaler med en polerad yta av Södertörnsakademiker. Det är nästan så Foliehatten imponeras av jokern Löfven.

Sverige har en journalist som är en skam för sitt yrke som inte kan plocka sönder och samman Löfvens solklara bortförklaringar och lögner. En gång skymtades nakenheten hos statsmannen så även den hörselskadade kunde höra det och det var när han i SvT sluddrade fram "vi såg det inte komma", men det var mer egen enfald än reporterns skicklighet som avslöjade det.

Inte ens i folkets media Public Service finns tillgång till samhällsbevakare och kritiker som pedagogiskt kan tjäna folket. Det står klart när en enkel person som Löfven lyckas krumbukta sig ur allt.
Skjutjärnsjournalistiken som de tre O:na med smällskott inledde har Public service inte alls fullföljt. Gubbarna grävdes ned i tysthet.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar