måndag 8 februari 2021

Ingen politiker begriper väderfenomenen!

Dessa båda fenomen El Niño och La Niña påverkar vädret över hela Jorden och tar några år att utveckla växelvis. Fenomen har pågått under tusentals år.  Det har inget att göra med klimatförändringar.
Klimatförändringar existerar bara hos dem som inte begriper något, om väderfenomenen. Kunskaperna om dessa båda väderfenomen är nästan lika med noll, hos våra ledande svenska politiker och media. Hade de begripit vad El Nina och El Nino är, så kanske hade de aldrig tagit ordet klimatförändringar i sin mun!

El Niño, som betyder gossebarnet, hänger ihop med ett annat väderfenomen kallat flickebarnet, La Niña. De är två extremer av en naturlig vädercykel i det tropiska Stilla havet. Under ett El Niñoår blir havet cirka två till tre grader varmare än normalt utanför Sydamerikas västkust, medan det under ett La Niñaår är kallare.

El Nino!
De äger rum längs ekvatorn mellan Peru i öster och Nya Guinea i väster, nästan hälften av Jordens omkrets.  Solen värmer mest över ekvatorn. Där blir luften varmare och lättare, så den stiger uppåt. Då dras luft i norr och söder in mot ekvatorn. De luftmassorna släpar efter, så att de bildar vindar mot väster, passadvindar. Dessa trycker ytvattnet mot väster. På vägen värms det av solen från 20 grader vid Peru till 28 grader. Vattnet trycks upp mot stränderna, så att havets nivå till slut stiger en halv meter. Varmt vatten trycks ner ända till 300 meters djup. Detta förlopp tar några år att utvecklas. Det varma vattnet i väster skapar så starka uppvindar att luft sugs in även från väster, vilket försvagar passadvindarna. Dessa ”tappar taget” om nivåskillnaden.Ytvattnet sköljer iväg mot öster. Efter några månader är det varmt hela vägen till Peru.  Det är El Niño! Denna stora varma yta värmer hela Jorden.
La Nina
Efter några månader tar de 300 meterna djupa varmvatten slut och kallt djupvatten sugs upp till ytan. Det får så god fart mot Peru att det fortsätter ända dit, så hela sträckan blir kall. 
Det är La Niña. Då kyls hela Jorden.  Havet höjs vid Peru, så att vattnet sedan skvalpar fram och tillbaka ett par år innan allt börjar om. Efter vinterns värmande El Niño har nu La Niña tagit över, så att vi kan få kallare väder ett halvår eller så. Detta ingår i vårt normala klimat och är inte tecken på ”klimatförändringar.” Foliehatten har ett barnbarn som befann sig i Peru för några års sedan när La Niña slog till och det blev väldigt kallt.

Tyvärr måste man konstatera att ledande politiker inte bryr sig om konkreta fakta, utan de fortsätter med att sprida det falska budskapet om en fortsatt global uppvärmning.  Ett bra exempel är Miljömålsberedningen – ledd av lekmannen Anders Wijkman – med rubriken
” Klimatmålet kräver att vi alla bidrar ” som om den globala uppvärmningen fortsätter enligt IPCC : s felaktiga hypotes och Paris -mötets följaktligen felaktiga protokoll.
Men Wijkman ”slant” med tungan och avslöjade: "Sverige står för 1,6 promille av det totala utsläppen av koldioxid globalt sett.  Ändå ska vi ”gå före.”

Regeringens mål är att bensin och diesel ska slutas säljas för alla kommer på något sätt att behöva dra sitt strå till stacken, vi måste rädda
Jorden. Sverige med sina några promile skall gå före.   Inget pris är för högt, ingen smärta för stor. Sverige måste visa att det går att minska utsläppen från transporter till nivån 70 % räknat på 2010 års nivå.
Vi svenskar måste vara världens tålmodigaste folk, annars hade vi för länge sedan gjort uppror mot alla vansinnigheter som följer i klimatalarmismens spår. Övriga världen bryr sig inte om vad vi gör, utan fortsätter som vanligt.

Miljömålsberedningens ordförande Anders Wijkman menar att processen var upplagd så att politiska förhandlingar skedde mot slutet. Med andra ord ”den rödgröna” regeringen bestämmer i vilken färdriktning Sverige skall gå! Utför stupet!

Inför 2015-års klimatmöte i Paris (COP21) deklarerade Kina, Indien och 11 likasinnade utvecklingsländer att de hade för avsikt att motsätta sig legalt bindande överenskommelser som begränsade deras användning av fossila bränslen. Detta resulterade i att den så kallade Parisöverenskommelsen erkände alla länders rätt att själva bestämma i vilken takt och utsträckning de avsåg att begränsa sin användning av fossila bränslen.

Sedan den verkliga stjärnan Johan Rockström som kritiserar klimatmålen.
Rockström kommer med det famösa påståendet:
Utsläppen bör vara noll om 14 år. “
Men han nöjer sig inte med detta förkastande av Miljömålsberedningens förslag utan “svävar ut” i svulstiga förslag liknande Marshallplanen under andra världskriget och slutar med följande obegripliga svammel sålunda:
”Vi måste rulla ut varenda investeringsplan och vartenda experiment som finns om vi skall ha en chans att klara det här.”
Något måste ha gått väldigt mycket snett i Johan Rockströms tankebanor/hjärna och hans roll
som rådgivare åt vår regering måste starkt ifrågasättas ! Johan har ingen som helst akademisk utbildning för att kunna uttala sig om klimatet! Han har en agronomutbildning!
Här är citat från en av de sämsta/värsta politiker som behöver sätta sig i skolbänken igen och ”plugga” på väder och klimat!

Klimatalarmisten Rödskrikan Annie Lööf i Almedalen:
 Också bokstavligen har världen feber. Temperaturen stiger. Klimatförändringarna fortsätter. Torkan breder ut sig.
Vi spelar ett spel med planeten som insats.
Om vi inte lyckas hejda klimatförändringarna kommer världen se annorlunda ut.
Grönland kommer förloras. Slukas av havet när vattenytan stiger.
Korallreven utraderas. Arktis sommaristäcke vara ett minne blott.
Här hemma kommer det råda dricksvattenbrist, särskilt i södra Sverige.”

Annie Lööf!
Om du haft rådgivare som tittat igenom ditt tal hade de säkert inte missat detta:
Grönlands högsta berg är 3694 meter. Om det skulle slukas av havet och stiga 3694 meter som du påstår skulle hela Sverige översvämmas och övriga Europa ända till Alperna!

Hennes tal i Almedalen visar på ett skrämmande sätt hur verklighetsfrånvända dessa klimatalarmister i själva verket är. Till och med en partiledare från ett riksdagsparti!
Helt otroligt egentligen, vilka kompletta idioter som sitter i riksdagen!

1 kommentar:

 1. Och de som inte sitter i riksdagen, de ligger med pedofiler!
  Ja, det är otroligt vad de "presterar"!
  Någon borde ju kolla utsagorna.
  Men den svenska bildningen gör ju att det inte tycks behövas. Bildningen nära noll.
  Såsom min när det gäller schlager, till exempel.
  0 grader Kelvin för mig...

  SvaraRadera