onsdag 10 februari 2021

Sossarna kan inte föra en debatt om sakpolitik - då är de helt körda som Peter Hultqvist var igår!

De som tittade på debatten igår kväll på SVT Aktuellt mellan försvarsminister Peter Hultqvist(PH) och Jimmie Åkesson fick sig nog mer än en tankeställare.
Detta var något av det värsta
Foliehatten har sett i SVT! Detta var en minister i regeringen. Foliehatten blir rädd på riktigt. Vad kan inte en människa med sådan makt som PH ställa till med. Han kan inte vara i balans. Foliehatten är impad av PHs breda vokabulär och djupa ordförråd. En klipsk sosse och god företrädare för den svenska regeringen. Till och med reportern såg chockad ut.

PH är minister i ministären Löfven och det var Löfvenstandard på hans framträdande precis som alla ministrar i ministären. Man kan sammanfatta alla med Löfven i spetsen som:
Totalt ointelligenta, flertalet har dålig utbildning, alla är fyllda med floskler, personangrepp, drabbade av rasist- och nazistsyndromet.

PHs framträdande kan sammanfattas som mer än uselt. PH ska vara försvarsminister – det är en skam. Sverige behöver akut hjälp från utlandet. Idiotin måste krossas!

Åkesson påpekade förståeligt att PH inte vill prata sakpolitik. Det är sakfrågorna som ska diskuteras. Inte vem som är mest lik en gris. Misslyckandena är för många. Invandringspolitiken, kriminaliteten, 12000 döda i pandemin och elbristen som förstör för svensk industri. Svenska folket tvingas uthärda mycket p.g.a. sosseregeringens grova misslyckanden.

Idag är det standard att ett socialdemokratiskt statsråd inte svarar på sakfrågor, varken i debatter eller i riksdagen och den enkla anledningen är att de inte kan.
Kan det inte vara så att sossarnas nya väljarbas börjar sätta nivån på hur deras företrädare uttrycker sig. Sossarna har bytt ut hund som skällsord mot gris. Gris går hem som förolämpning hos både muslimer och vegetarianer.

Hultqvist gjorde en patetisk figur, som inte kunde bemöta och varifrån har han fått att SD säger att samer och judar inte kan bli svenska medborgare ? Samer blir svenska medborgare så fort de föds. Samer är ett1000-år ursvenskt folk i den norra delen av landet. Judar kan bli svenska. medborgare precis som alla andra invandrare om de uppfyller de krav som finns för att bli medborgare.

När Åkesson sa "Ni har förstört vårt land" ser man hur PH har fått härdsmälta. Om Åkesson fortsätter med att säga att "kejsaren är naken" kommer sossarna att haverera.
Den som har  ett bra komihåg minns säkert att Åkesson berättade att han kunde förundras hur Annie Lööf och andra på vänstersidan kunde vara så trevliga vid luncher och liknande. Men i talarstolen eller vid TV-debatterna så haglade personangreppen, anklagelser om rasism, högerextremism och liknande. Det bevisar ytterligare att vänstersidans retorik endast består av personangrepp. De har fel i sak så inget annat kvarstår.

Svenska folket som är normala har tröttnat på den typ av debatt som sossarna har som standard, att aldrig svara på frågor, utan man försöker göra politik till ett spektakel likt USA, istället för att föra en saklig debatt om realpolitiken.
Åkesson är stabil och lugn i dessa debatter. En debatt är lite som boxning, där det lönar sig att vara defensiv och vänta på att motståndaren gör ett misstag.

Man kan sammanfatta debatten igår: PH var livrädd för en sakpolitisk diskussion och det bara skulle exponera/avslöja hur sossarna de senaste 7 åren vid makten har polariserat och förstört landet i grunden. PH skulle aldrig prata om de dagliga skjutningarna, våldtäkterna och den grova kriminaliteten, etc.
Istället måste Hultqvist fokusera på barnslig metadebatt där han rycker ord och uttalanden ur sitt sammanhang: "
SD säger att det är dags att välja sida, det är oacceptabelt, här måste vi dra en röd linje."

PH vill alltså dra en skarp röd linje mot SD som verkligen insinuerar att han delar upp det politiska landskapet i två sidor, just det han attackerar Åkesson för. Hyckleri på elitnivå. PH har inget att vinna i metadebatten heller eftersom PHs ordval och retorik är mycket sämre än Åkesson. Åkesson vill föra debatten om sakpolitik, men vinner även den låga sandlådedebatten han ständigt tvingas ner i. Åkesson behöver bara referera till jämförelsen med grisar, det räcker för att visa att sossarna är långt värre i sin retorik och brist av respekt för demokrati. .

Sossarna har valt taktik. Nästa valrörelse kommer att handla om Hitler. ...och som av en händelse kommer det att visas och publiceras en mängd dokumentärer, dramadokumentärer, artiklar, krönikor, filmatiseringar och historiereportage om Europa
under tiden 1930-1945 i SVT.

 

1 kommentar:

  1. Foliehatten skriver om statsministerns och hans ministrars begåvning.
    Detta kan diskuteras men tydligt är, att de styrs av ett parti som är många gånger smartare trots att de gröna 4-5 gånger mindre.

    SvaraRadera